Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piosenka komunijna w kościele pw Krzyża Świętego. |
Witam. Mam pytanie i jednocześnie ogromną prośbę. Dość dawno miałem komunię w Krzyżu Świętym i był śpiewana tam taka piosenka o rodzicach. Było tam coś tam MAMO TATO DOBRZE ŻE JESTEŚ. Dokładnie właśnie tekstu nie pamiętam ale jest mi ona potrzebna :) i chodzi tu o to czy jest może dostęp do niej jakoś w internecie aby znaleść, czy jest to czyjaś autorska piosenka czy została ułożona na potrzeby komunii akurat. Jeśli jest dostępna na necie gdzieś prosiłbym o źródło i jaką kolwiek informacje o tym. Z góry dziękuje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piosenka komunijna w kościele pw Krzyża Świętego. |
...piosenka o komunistach...? rudy błazen z druhem
|
|
nie chcesz pomoc nie odzywaj się
|
|
Wydaje mi się, że 5 lat temu, śpiewało ją dwoje dzieci w tym jedno to z mojej rodziny. Jeżeli oczywiście o tę piosenkę chodzi.
|
|
bardzo możliwe. bo zazwyczaj dwójka dzieci śpiewała ją. a nie wiesz jaki tytul bądź coś ?
|
|
Jesli chodzi o piisenke ktorej fragment napisze to pamietam chyba prawie cala poniewaz ponad 10 lat temu sama ja spiewalam "moj pierwszy placz przywitalas usmiechem pieknym jak najpiekniejszy kwiat. ojcowska dlonia przytulales moj malenki tajemniczy swiat..."
|
|
1. Moj pierwszy placz przywitalas usmiechem pieknym jak najpiekniejszy kwiat Ojcowska dlonia przytulales moj malenki tajemniczy swiat Gdy niezdarne moje rece probowaly kreslic krzyza znak w twoich oczach odnalazlem milosc Boga co czlowiekiem sie stal Ref. Moje zycie piekne jest dzieki twej milosci mamo moje serce smieje sie bo usmiechasz sie ty tato pragne spiewac, tanczyc i skakac az do gwiazd bo milosc twoja mamo, bo milosc twoja tato, bo milosc wasza Bog mi dal. 2. Dzis gdy przyszedl do mnie Jezus w bialym chlebie, zywy Bog prosze by ci wynagrodzil twej milosci oddanie i trud zatroskane twoje rece niech napelni pokojem swym a oczom twoim niechaj daje, nidgy gorzkie, lecz zawsze szczescia lzy. ref. moje zycie piekne jest... O ta ci chodzilo? nie wiem czy czegos nie zgubilam. pisalam z pamieci.
|
|
TAK TAKKK !! o to chodziło. nie wiecie czy mozna w wersji śpiewanej znaleść gdzies na necie czy to moze zostalo napisane tylko aby do naszej parafii na komunie ?
|
|
spiewajac ja pisalam. jest bardzo latwa no ale nut ci nie bede pisala bo sama nie wiem czy pamietam dobrze. najprosciej isc do kosciola tam pewnie pomoga... hmm... gdzies mam chyba kasete na ktorej jest cala moja komunia wlacznie z fragmentem spiewania tej piosenki. ale mowie najlepiej w kosciele poprosic kogos kto sie zna :-))
|
|
apropo znalazlam podobny tekst w necie gdzies ale nie jest to ta sama piosenka. konkretnie wydaje mi sie ze ta wersja z naszej parafii jest skrocona i zmieniona odrobine. sprobuj wpisac czesc tekstu nawet w google moze cos znajdziesz
|
|
...czyli plagiat..., a zmiana dotyczy pewnie tego: "Gdy niezdarne moje ręce próbowały kreślić krzyża znak". To chyba piosenka o Karolu, który był najpierw człowiekiem, a póżniej, niestety, papieżem... rudy błazen z druhem
|
|
Dno i wodorosty !!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |