Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie można oddać stary sprzę rtv agd |
jak wyżej
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie można oddać stary sprzę rtv agd |
Witam Serdecznie, Trzeba pamiętać, że nie można starego sprzętu wyrzucać do śmietnika wraz z innymi odpadami. Zabronione jest też pozostawienie go np. pod blokiem czy wywożenie do lasu. Za złamanie tego zakazu grozi kara grzywny. Dotyczy to m.in. pralek, chłodziarek, zmywarek, kuchenek elektrycznych, odkurzaczy, tosterów, telefonów, faksów, komputerów oraz odbiorników radiowych i telewizyjnych. Wykaz tych urządzeń zawiera załącznik do ustawy z 29 lipca 2005 r. o zużytym sprzęcie elektrycznym i elektronicznym. Stary sprzęt agd oraz rtv oddasz bezpłatnie w firmie zajmującej się utylizacją odpadów elektronicznych. Na terenie woj. podlaskiego działa jedna firma: nr do niej: 85 719 10 91 Zamów transport i przyjadą do Ciebie do domu bezpłatnie i zabiorą co Ci przeszkadza. Czas oczekiwania to maksymalnie 3 dni robocze. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem ;)
|
|
Na złom.
|
|
Ja oddawalem stary sprzet RTV do sklepu. Mysle ze w wiekszosci jesli nie w kazdym sklepie z tego typu sprzetami powinni a nawet maja obowiazek przyjac RTV/AGD
|
|
Mi jak zadzwoniłem na ten numer 85 719 10 91 to jeszcze od kilograma dopłacili jakąs drobną kwotę. Polecam ;) na wóeczke będzie
|
|
Witam ja bez problemu w każdej chwili odbieram stary i niepotrzebny sprzęt rtv agd w Łomży i okolicach napisz co masz i kiedy można to zabrać. odiodi144@o2.pl
|
|
MPGKiM, zadzwoń do nich wszystkiego się dowiesz - przyjmują sprzęt RTV/AGD
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |