Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cena |
Witam !interesuje mnie jaka teraz jest cena szpachlowania(gładzenia scian w wewnatrz budynku) wraz z gruntowaniem i malowaniem scian ??dodam ze chodzi mi o koszt za m2 i kogo tu mozecie polecic.Z gory dzieki za info.. zycie to ciagła walka...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cena |
Gruntowanie+Szpachlowanie+obsadzanie narożników+malowanie=od 15zł m2
|
|
-gruntowanie gruntem penetrujacym - 1zl/m2 -gruntowanie gruntem w farbie - 2zl/m2 -dwukrotne malowanie powierzchni, jeden kolor w pomieszczeniu - 5zl/m2 -dwukrotne malowanie powierzchni, dwa kolory w pomieszczeniu - 7zl/m2 -wykonanie gladzi gipsowej - 13zl/m2 zawsze sie mozna dogadac co do cen.
|
|
Mam nadzieję ze masz dobrego fachowca a nie pierwszego lepszego z ogłoszen na internecie... ;)
|
|
Witam moge polecic ekipe ktora u mnie robila remont calego mieszkania niebylo z nimi zadnego problemu po podpisaniu umowy w trakcie doszly jeszcze inne zeczy do przerobki i zrobili naprawde w bardzo dobrych pieniadzach.Dodam ze ekipa niepijaca,i robota wykonana solidnie bez zadnych zastrzezen.Oto do nich numer 795200431 Pozdrawiam
|
|
Żeby dobrze wyszpachlować tak naprawdę solidnie, to w skład tego wchodzi gruntowanie, równanie ścian pod łatę, ewentualnie jak są równe i był zrobiony pierwszy tynk, to zaciągnięcie porów tynku gipsem tynkowym, minimum dwukrotne szpachlowanie, przetarcie i ponowne gruntowanie przed malowaniem. Jeśli ktoś robi w ten sposób i zna się na robocie to klient zawsze będzie zadowolony, lecz dokładając do tego malowanie to nie będzie cena mniejsza jak 25 do 30 zł za metr kwadratowy. Jeśli ktoś szuka taniej, to proszę szukać w rubrykach usługi z dopiskiem "Tanio, szybko i solidnie" i czekać na efekty tej pracy. A w praniu wszystko wyjdzie. Ja nikogo nie polecę, chociaż mam, bo z reguły nawet najlepszy może robotę spieprzyć albo klient nie będzie zadowolony, a że ja tego nie wykonuję to bez urazy. Pozdrawiam. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
za 15 wy szpachlują i wymalują będzie napewno dobrze zwłaszcza ze teraz kiepsko z praco.
|
|
każda ekipa pijąca xD polak nie kaktus pić musi xD
|
|
teraz w kryzysie to 7 na gotowo.
|
|
Do wyceny potrzeba jaki to rodzaj budynku i po czym bedzie szpachlowane wysokość pomieszczeń.Jesli to budynek starszy co sypią sie tynki i trzeba naprawiać i prostować sciany cena do uzgodnienia. Jeśli to budynek nowy i na scianach tynk gipsowy to za 25zł m2 netto mogę wykończyć na gotowo. strona- sufitypoddasza.pl Na prace umowa i FV.
|
|
wpm to by dała 2.50 i też by starczyło :):)
|
|
Reasumując, jak powiedziałem wyżej, weźmiesz jednego za 15 złotych i ci spartaczy robotę to masz w plecy, weźmiesz drugiego tak jak ktoś się wyżej wypowiedział w kryzysie weźmie 10 złotych to już masz 25 złotych za metr + 2 razy zapłacony materiał i dalej będziesz szukać wykonawcy, to nie jest temat łatwy. Po pierwsze, musisz wziąć kogoś uczciwego, po drugie musisz objaśnić jakie masz wymagania i na ile cię stać i dopiero jest cena do negocjacji po oględzinach, w przeciwnym razie to wywalona kasa, niezadowolenie z wykonanej pracy no i nie daj boże pozew do sądu, bo to składają ci, którzy mają zdrowie, czas i pieniądze. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |