Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak sprawdzić złoto domowymi sposobami? |
czy ktoś wie jak ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak sprawdzić złoto domowymi sposobami? |
Jakis czas temu pytalem zlotnika o to samo i powiedzial ze nie da rady. On sam sprawdzajac nameczyl by sie przy tym. .
|
|
zapytaj GARGAMELA, on ze smerfów robi zloto,to na pewno ma sposob na sprawdzanie,będziesz potrzebowal na pewno ogon jaszczurki i ucho od śledzia .
|
|
zobacz magnesem, czy przyciągnie, czy nie, magnesy z reguły znajdziesz na lodówce:)
|
|
działa to na złoto o najwyższych próbach
|
|
Figa nie wspomnialas ze te magnesy są w uszczelce w drzwiczkach, Rockenroll, całą lodówkę rozkręci i nie znajdzie magnesów
|
|
fordeo, bo Cię kopnę przez 4lomza:)
|
|
napisałam na lodówce, a nie w lodówce:)
|
|
Przecież można iść do złotnika lub skupu złomu i sprawdzą za darmo , po co kombinować ? :)
|
|
Witam. Jestem właścicielem www.jubilerpieciak.pl i chętnie wytłumaczę jak sprawdza się złoto . Chcąc sprawdzić złoto w warunkach domowych trzeba mieć płyn o nazwie chlorek złota (cena takiego płynu około 70 zł.) . Do każdej próby musi być o innym stężeniu . Badaną rzecz trzeba w miejscu nakładania cieczy trzeba oskrobać i nałożyć kropelkę tej cieczy , jeśli nie zmieni koloru to świadczy o tym że dana rzecz jest złota . Magnes . kwas z akumulatora można wsadzić między baki . Myślę że najprościej pójść do pracowni lub skupu i sprawdzić co to jest . W naszej firmie zrobimy Ci to nie odpłatnie . pozdrawiam Zbigniew p
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |