Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
psiak w Piątnicy |
Witam wszystkich! Właśnie dostałam wiadomość, że na Orlenie w Piątnicy od jakiegos czasu przebywa psina. Czarna, nieduża, garnąca się do ludzi. Niestety, każdy ma ją gdzieś... Czy ktoś z Was wie więcej o tym biedaku? Ja niestety mieszkam w Białymstoku i póki co nie mogę pomóc, choć bardzo bym chciała. Może ktoś z Was mógłby go przygarnąć? Chociaż na DT? (dom tymczasowy) ? Zrobię wszystko, by pomóc w znalezieniu mu domu...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: psiak w Piątnicy |
Zadzwoń do Urzędu Gminy, albo zgłoś do schroniska. Widocznie znowu jakiś xxx chciał się pozbyć następnej zabawki.
|
|
Jak się zgłosi go do gminy to w najlepszym wypadku pojedzie do Radys. U nas raczej nie znajdzie się dt :( .
|
|
właśnie od razu napisałam znajomej o schronisku w Radysach, to nie jest dobra opcja :( Kurcze, ja dopiero uśpiłam swoje największe szczęście i nie jestem gotowa na psa. Poza tym aktualnie nie mam warunków :( Pytam znajomych, ale nikt nie szuka akurat futrzastego szczęścia do domu... A może ktoś z Was/Waszych znajomych? W sam raz może w poprzednie święta pod choinką był ten pies, a w tegoroczne pojawił się jakiś "JORK" czy inny "SZIJSU" no i kundelek stał się problemem...
|
|
W Łomży dt chyba byłby cudem :( . Ja mam dwa psy.Za trzeciego z domu by mnie pogonili.
|
|
Jak ten psiak przebywa tu do jakiegoś czasu, to daje sobie radę. Nie zgłaszajcie do gminy, bo skończy marnie. Niech sobie w spokoju dalej tam żyje, na pewno ktoś go dokarmia. Często chcąc psu pomóc, mozemy mu tylko zaszkodzić.
|
|
Moja znajoma, która często przejeżdza przez Piątnicę (również nie jest z Łomży) widuje go od ok. tygodnia. Mówi, że serce pęka patrząc na niego. Śpi na śniegu, dziś wstał do niej cały zasypany :( Podbiega do każdego nadjeżdzającego auta, oczywiście bez żadnej reakcji... I niestety, orlen mieści się przy ruchliwej trasie, jeśli psina zdecyduje się oddalać od miejsca "koczowania" w poszukiwaniu jedzenia, to po niej.
|
|
W Radysach będzie miał gorszy żywot, a wątpię czy ktoś go przygarnie, nie jest to york, na który jest wielki popyt.
|
|
psie forum
|
|
Julek, nie masz nic do powiedzenia, to zamilknij proszę. Współczuję Twojemu dziecku takiego ojca. Brzdąc wychowa się w znieczulicy.
|
|
Debi, ja pytam wśród znajomych, może znajdzie się dla niego miejsce. Nie myślę o Radysach, bo wiem, co go tam spotka.
|
|
Jeśli komuś uda się mu zrobić zdjęcie, można zrobić akcję na fb. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
poproszę znajomą, dziś wracając z Białegostoku ma podjechać i dać mu jakieś jedzonko.
|
|
Tankowałam na tej Stacji Paliw pół godziny temu.Rozglądałam się za tym psiakiem,bo chciałam go podkarmić.Niestety nie znalazłam go.
|
|
Poszedł na spacer będzie po 15.00.
|
|
psie forum
|
|
Ludzie, nie chcecie pomagać, to proszę, powstrzymajcie się od komentarzy. Nie rozumiem Was. Podbudowujecie swojego ego tym, że piszecie bzdury w każdym możliwym wątku? Dziś rano tam był, znajoma często jeździ właśnie rano i go widuje. Dziś przed wieczorem będzie tamtędy wracać, to ma zajechać i sprobować porobić zdjęcia chociaż telefonem. A może to czyjaś psina, tylko tak ktoś o nią dba? Chociaż wątpię w to. Może po prostu oddala się od orlenu w poszukiwaniu jedzenia i "domu".
|
|
Warto jeszcze porozmawiać z pracownikami stacji, żeby nie dzwonili po odłowienie psiaka. Może nie wiedzą gdzie trafi. Jak będą zdjęcia to pomogę robić ogłoszenia.
|
|
Jak tylko dostanę jakieś info od znajomej, to od razu tu napiszę. Niestety, póki co pomagam tylko na odległość. Najgorsze, że teraz takie śniegi :( a on bidulek śpi na ziemi...
|
|
Ja również widziałam psiaka, jest milutki :) ale niestety posiadam już swojego czworonoga :( a ja zapytam o pekińczyka który błąka się w okolicach Starego Rynku? Czy to jest czyjś psiak i tylko właściciele go tam puszczają samego? czy się komuś zgubił?
|
|
a ta psina nie jest z maści do hieny podobna??
|
|
psie forum
|
|
masakra
|
|
przygarnij-kropka uwolnij-klocka
|
|
Julek, no właśnie idź i uwolnij swojego klocka. Zajmij się czymś pożytecznym, a nie pisaniem bzdur na forum. Idź popatrz na swój fajny samochód, którym się tu kiedyś chwaliłeś :) Psiaka niestety nie ma :( znajoma zajeżdzała i nie było. Sprawdzi w piątek.
|
|
Sunia chodzi po ulicy włościańskiej
|
|
A NIE JEST PODOBNA DO YORKA BO TU KTOŚ SZUKA??
|
|
Czyli tak, jak myślałam, to sunia, która stała się kłopotem. Może zaszła w ciążę? Zaczyna spacerować, w poszukiwaniu pożywienia. Boję się o nią, wokół ruchliwe drogi :( Bardzo żałuję, że nie mogę jej przygarnąć :( Nie znacie kogoś, kto chciałby takiego przytulaka?
|
|
Kochani, jeśli będziecie wiedzieli coś na temat tego psiaczka, to dajcie znac.. Gdzie on obecnie się kręci, itp...
|
|
psie forum
|
|
pewnie jakis mniastowy wywiózł
|
|
miastowe majom jorki,w ubraniach chodzom,w lozkach na siennikach spiom,sodomia normalnie ze swiat nie widzial kot składa się z sierści oraz dwóch łap przednich do rozpędzania się i dwóch tylnych do hamowania
|
|
ostatnio i tak mało psów bezdomnych. kiedyś było więcej http://w292.wrzuta.pl/obraz/powieksz/6ZqvoyahvC0 http://patriota1.blog.onet.pl/2010/08/16/gowno-prawda-nowa-nazwa-dla-powskiej-gazety-wyborczej/
|
|
Julek ! jesteś żenua....zajmij się czymś porzytecznym a nie wypisywaniem głupot,jak nie masz co robić to weż kij i gówno bij!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |