Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
uwaga oszust |
Wydzwania ostatnio jakiś pseudo lekarz po starszych ludziach i oferuje wizytę domową, że zbada na miejscu,przepisze leki itp..ostrzeżcie bliskich, bo starsze osoby łatwo nabrać niestety, słyszałem już o dwóch przypadkach takiego telefonu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: uwaga oszust |
To ja podpinam się pod temat i ostrzegam o pewnym numerze, który tylko puszcza sygnał z myślą, że oddzwonicie, taki rodzaj agresywnej reklamy. Po oddzwonieniu, jest taki perfidny, głosik sztucznej sekretarki, który mówi: Chcesz płacić mniejsze rachunki za twój telefon? Wybierz 1. Firma jest z Kalisza sądząc po numerze telefonu, ale nic więcej o niej w sieci nie wiadomo, poza komentarzami w stylu "Amber gold ma nowy sposób by ściągać kasę od ludzi", czy też "Nowa gałąź Amber Gold": Ten numer to 947213967- uważajcie i nie dajcie się na to nadziać. Peace.
|
|
oj tam zaraz pseudolekarz.... a moze to jakis medyk ktory starcil robote (podobno sa juz bezrobotni lekarze) i probuje w taki sposob pozyskac pacjentow do kontraktu lekarza rodzinnego?????????????? zaden jego 'kolega' dobrowolnie swoich nie odda a nie kazdego stac zeby czekac na pacjentow az sie sami zglosza....... dopoki nikogo nie oszukal, nie nabral i nie okradl to nie mozesz go nazywac oszustem. a jesli przepisze recepty ktore apteka zrealizuje to nawet nie jest pseudo..... _________________________________ ... & vice versa!
|
|
Jak do lekarza czekacie po tygodniu to wam źle , jak lekarz chce do was przyjśc to kuźwa od razu złodziej i oszust !!!! Dogodził wam kto kiedy po.je.bany Narodzie??? Tacy po.pier.leni to tylko Polacy mogą byc !!!! :):):)
|
|
witam . Moja sąsiadka w tygodniu była w banku i likwidowała konto .Po wyjściu z banku za kilka minut dzwoni kom , facet zaczyna rozmowę .[cześć ciociu co ty mnie nie poznajesz to ja twój kuzyn potrzebuję natychmiast pieniędzy , proszę żebyś wysłała kasę na konto )itd... Pani Zosia majac konto delikwenta i nr com podjeła odpowiednie kroki.Okazało sie że niby konto jest za granicą no ale trzeba mieć nadzieję że oszusta odnajdą.Proszę Uważać kto Ciebie obserwuje w banku bo twój tel jest łatwo dostępny.Pozdrawiam
|
|
jakies to dziwne.............. pani zosia zostawia nr swojej komorki w banku????????????? ma tylu kuzynow ze ich nie ogarnia?????????? i kazdemu wysyla kase na telefoniczna prosbe??????????? cos mi to wyglada na 'legende miejska............. no ale jesli sie myle to porosze nr do tej pani zosi. __________________________________ ... & vice versa!
|
|
Ja też, może i mnie wpłaci?
|
|
Ostatnio na mailu "przestraszyła" mnie pewna reklama pewnego banku z Tybetańskim mnichem, że ich motto to "płać naszą, kartą i naszymi pieniędzmi a my Ci damy do 600zł rocznie" (czy tam miesięcznie) odpisałem im, powodzenia w szukaniu naiwnych, ten system działa tak, że nie dość, że musisz im wpłacać na konto co miesiąc określoną sumkę pieniędzy to jeszcze za korzystanie z ICH pieniędzy dostajesz marną darowiznę od której musisz w PIT-ach odciągnąć podatek od darowizn, czyli "i tak z Ciebie to ściągniemy, prędzej czy później ale, płać i płacz". Uważajcie i nie dajcie się na to nabrać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |