Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nazwa pizzerii |
Jak nazywa się ta nowa Pizzeria na Alei Legionów niedaleko Warki?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
City Pizza
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
ale byłam tam i nie polecam. nie dość, ze pizza sucha jak wiór to na wejściu przywitał mnie zaduch i dym. właścicielom proponuję zainwestować w wentylację. samo otwarcie okna w pseudo kuchni nie wystarczy. a frytki belgijskie nie mają nic wspólnego z prawdziwymi frytkami belgijskimi. te w City Pizza były posypane przyprawą, cały ich urok, żaden smak.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
No i właśnie znowu, ktoś odpalił zapalnik, kolejne wałkowanie tematu, który nieraz był poruszany na tym forum.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
pizza to pikuś co myślicie o kebabie ? żałosne Andrzej W.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
pizza przy kebabie to pikus kebab to loteria jak bylem nad morzem i posmakowalem morskiego kebaba to mało mi dupy nie rozerwalo......... chodz nie twierdze ze wszedzie tak jest w Łomży takiej przygody nie mialem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
Kebab to pikuś, zna się ktoś może na kuchni azjatyckiej i wie co to jest sos Teriyiaki, pasta red curry albo Wasabi?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
SOS TERIYAKI: Składniki (na około 250-300ml sosu): 1 szklanka wody 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki czosnku w proszku 1,5 łyżki miodu 5 łyżek brązowego cukru 2 łyżki wódki(najlepsze byłoby sake) Ale możesz kupić gotowy sos:) PASTA RED CURRY: Składniki: 10 dużych (średnio - ostrych) czerwonych chilli 1 łodyga trawy cytrynowej 2 cm kawałek galangalu, w plasterkach 2 liście kaffir 1 szalotka 7 ząbków czosnku 1 łyżeczka pasty krewetkowej ½ szklanki wody (jeśli pasta jest zbyt sucha) -dla złagodzenia możesz dodać mleczko kokosowe:) WASABI Ma przede wszystkim zastosowanie kulinarne: utarty świeży korzeń może być użyty tak samo jak zwykły chrzan. Jest jednak od niego dużo ostrzejszy i bardziej piekący, w smaku bardzo podobny, ale z lekką nutką goryczy. W Polsce świeży niedostępny w sklepach, używa się go w postaci proszku wasabi, który wymieszany z odrobiną wody daje gęsta pastę. Występuje też w tubce w postaci pasty gotowej do użytku. Wasabi jest niezbędny do przygotowania sushi i sashimi. Należy jednak bardzo uważać podczas dawkowania z powodu smaku wielokrotnie ostrzejszego od tradycyjnego chrzanu ze słoika. Pasta wasabi ma moc porównywalną ze świeżo startym chrzanem tradycyjnym.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nazwa pizzerii |
Mała- Widzę znasz się na rzeczy, te sosy są o 100x lepsze i ostrzejsze niż ostry czy ognisty czy jakiś inny piekielny w łomżyńskich kebabach.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |