Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tesco Rekruten |
Czy już dzwonili do kogoś na temat rozmów/szkoleń wyjazdowych do KRK?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tesco Rekruten |
Ja byłem 2 razy na rozmowie, ale zaproponowali mi pół etatu -600zł. Uśmiechnołem się tylko i podziękowałem... paranoja! robią z siebie pośmiewisko proponując takie pieniądze za pracę(i to w nocy).
|
|
Dokładnie. i jeszcze wymagań pewnie pełno.
|
|
I kto to prowadzi ? te rozmowy ?
|
|
Jakis niespełna rozumu człowiek ?)@.)%.!(*(.?
|
|
ludzie dajcie sobie spokój z pracą w firmach gdzie płacą najniższą krajową,czasy niewolnictwa dawno minęły a Tesco nam niepotrzebne w Łomży,na nas kase zbijają a za prace u siebie płacą grosze,są tacy którzy muszą i za tyle pracować ale człowiek musi się cenić,jeśli tak dalej będzie trzeba wyjść na ulice i zastrajkować aa
|
|
wszyscy na forach umieja gadac i tyle a czy ktos wyjdzie strajkowac na ulice szczerze to watpie chyba na forum :)
|
|
można iść strajkować 7 marca i zablokować otwarcie może wtedy dadzą więcej
|
|
|
Przy takim bezrobociu pewnie dużo będzie chętnych nawet na te pół etatu. Wiem, wiem....ja też o tym wszystkim sądzę podobnie jak większość tutaj. Niestety takiej sytuacji gospodarczej jaka jest teraz już dawno nie było. Statystyki grudniowe już mówią same za siebie -50% nawet niektóre firmy odnotowały spadek w sprzedaży. A ta cała galeria....hm? Chyba moment na jej rozkwit i funkcjonowanie jest nieodpowiedni. Chociaż nie oceniajmy dnia przed zachodem słońca........
|
|
Ponawiam pytanie, czy ktoś coś wie, gdzie i dokładnie ile będzie trwało szkolenie?
|
|
7 marca otwarcie hmm,dobrze wiedzieć..... aa
|
|
Byłam na rozmowie szkolenie trwa 2 tygodnie w suwałkach lub w warszawie opłacają hotel w wyżywienie we własnym zakresie zaproponowali mi 3/4 etatu na 7 miesiecy potem pani zadzwonila i powiedziala ze nie ma dla mnie stanowiska pracy
|
|
Z tego co wstępnie mówiono, to trzy dni na miejscu a potem wyjazd w płatną delegację do jednego z ich sklepów na około tydzień; a już od 10 lutego wykładanie towarów w sklepie w Łomży
|
|
I kto z was co był na rozmowie, zgodził się na pół etatu ?
|
|
ja się zgodziłam aby sprawdzić czy w ogóle oddzwonią ale jak na chwilę obecną to cisza
|
|
heh 600zł za pół etatu i to na nocki ...to więcej można zarobić zbierając puszki heh na śmietniku :) normalnie w soku jestem-chyba pójdę na tą rekrutację ubaw po pachy ha ha
|
|
Nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz pojęcia , na puszkach to teraz prawie nic nie zarobisz bo 99 % jest teraz stalowych a nie aluminiowych więc masz za nie jakieś 8 razy mniej. Najłatwiej to powiedzieć idź zarób tam i tam , chociaż nie wiesz ile tam płacą.
|
|
Bardzo mało jest puszek stalowych, wszystkie najpopularniejsze piwa są w alu. Tylko co Łomża jest w stalowych i pewnie wynalazki dla sklepów typu biedronka itp. Raczej tez nie wszystkie wynalazki są ze stali
|
|
jaki amelinium!
|
|
Rockenroll napisał: Re: "Moje miasto Łomża" Autor: Rockenroll (---.204.75.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl) Data: 25-01-13 13:44 Jak chcesz mieć konkurencje to ja stworze o dużo lepszy portal który skosi twój i 4lomza i inne śmieci. Data: 25-01-13 14:02 żebyś wiedział tylko czekam na zgodę od TVN Data: 25-01-13 14:22 Od jakiego Tesco ? Moja znajoma czeka na kontakt od tusko bo jej zaproponowali na pierwszym spotkaniu 1300zł hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Re: TESCO Autor: Rockenroll (---.205.105.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl) Data: 26-01-13 10:44 A mnie przyjęli na stanowisko kierownika zmiany nocnej i zaproponowali 1850zł/brutto hahahahaha NASTĘPNY FANTASTA już tu kiedyś czytałem o Edwardzie WYNALAZCY
|
|
ja pisalam na innym forum. przyszly na rozmowe dziewczyny z innego tesco w innym miescie. chce sie przeniesc i w ten sposob osoby z innych miast zabieraja prace lomzyniakom. a podobno tam jest tak fajbnie. wiec po co leca tu??? bezrobocie malo sie zmniejszy jak beda sie tu pchali ludzie z dalszych miast. powinni zabronic przyjmowac ludzi z innych miast. powinni na pierwszym miescu przyjac ludzi z lomzy gminy lomzy.
|
|
nie, no lepiej bez pracy siedziec w domu
|
|
o co ci chodzi konkretnie??? jakies aluzje do tego co napisalam???
|
|
Trzeba było powiedzieć, że będziesz za darmo robił to by cię przyjęli.
|
|
TESCO mimo że szefami i dyrektorami są Polacy a raczej polacy to zasady wyzysku kolonialnego doprowadzili do perfekcji Osobiście bardzo nie polecam!!!! A jeśli już - bo mus - to od razu szukajcie miejsce na odejscie do innego pracodawcy
|
|
Tak to się zaczyna i kończy -> Hipermarket musimieć zysk ale taki ponadprzeciętny -> dlatego zwalnia i minimalizuje załogi , nie daje podwyzek -> na stoiskach pracują osoby niekompetentne lub wogóle ich nie ma -> Klienta to odczuwa , nie znosi braku profesjonalizmu, bałaganu, braku asortymentu - > idzie do Biedronki , tam wszystko jest na swoim miejscu -> w hipermarkecie obroty i liczba klientów spada -> hipermarket się broni ; reklamuje pomarańcze za 1,99 i dalej zwalnia ludzi , bo teraz już musi szukać oszczędności -> pomarańcze są dla zwierząt, nie nadają się w tej cenie dla ludzi i klienci ich nie kupują -> obroty dalej spadają i do tego są straty bo trezba wyrzucić tiry pomarańczy z reklamy-> .....do drzwi pukają związki zawodowe chcą na to wszystko podwyżek lub liczą na dogadanie się - ok bedą jednak podwyżzki po 25 pln na osobę -.> za to będą kolejne cięcia etatów -> na stoiskach pracują osoby niekompetentne lub wogóle ich nie ma -> Klienta to odczuwa , nie znosi braku profesjonalizmu, bałaganu, braku asortymentu - > idzie do Biedronki -> i tak dalej; .................niestety w każdym biznesie trezba być dobrym i szanować ludzi ; budowanie blaszaków i wrzucanie im widłami towarów do koszyków to już nie te czasy
|
|
W Centralnym magazynie Tesco w Teresinie 50 km od Wawy na zachód a 10 km od Sochaczewa pracownicy mają wyśrubowane normy i jakoś muszą pracować. Kasjer ma 1500 produktów a pracownicy w Teresinie 1350 kartonów na 8 godzin. Oczywiście są to pełne zgrzewki napojów po 6 szt a nie jak na kasie pojedyncze ilości produktów. 2012 roku zwolniono 400 osób a pracy tyle samo jak było. Mogę tylko potwierdzić te informacje
|
|
5lat w Tesco Ireland,nocna zmiana 15.6e na godzine 39 godzin tygodniowo,za niedziele i swieta x 1.5 stawki,pracownicza karta rabatowa 10%,raz w roku tydzien dla pracownikow 20% rabatu 25 dni platnego urlopu,8 tygodni platnego chorobowego w roku,brak limitow,zwizki wynegocjowaly4% podwyzke na ten rok
|
|
Zarobki w TESCO w Anglii - zobacz poniższe ogłoszenie - 10 Funtów na Godzinę to ok 50 zł czyli 8,5 tys. zł za 170 godzin. Driving Edge Ltd. poszukuje obecnie pracownikow do magazynu Tesco w Middlesbrough. Mamy do wyboru dwa systemy zmianowe: system zmianowy dzienny: 06:30-14:30 i 14:30-22:30 zmiana nocna: 22:30-06:30 kandydaci musza byc dyspozycyjni 5 z 7 dni w tygodniu z 2 dniami przerwy, grafik ustalany jest z tygodniowym wyprzedzeniem. Stawki godzinowe: £6.25 - poniedzialek-piatek dzien £6.50 - poniedzialek-piatek noc £7.00 - sobota/niedziela dzien £7.25 - sobota/niedziela noc £10.00 - Bank Holiday Dokumenty wymagane podczas rozmowy kwalifikacyjnej: 2 referencje od poprzednich pracodawcow wazny paszport lub dowod osobisty potwierdzenie numeru ubezpieczeniowego (National Insurance Number) dane konta bankowego (nazwa banku, sort code, numer konta) Kandydaci powinni poslugiwac sie jezykiem angielskim w stopniu komunikatywnym. Osoby, ktore pozytywnie przejda rozmowe kwalifikacyjna beda poddane testowi na narkotyki.
|
|
Eee szału nie ma w UK jeśli chodzi o TESCO najniższa krajowa to 6.19 f na h teraz, w wielu fabrykach stawka zaczyna się od 7 f.. i to 2 lata temu
|
|
zapamietajcie jedno 6,50 funtow w Angli a w Polsce 6,50 zl i to sie nigdy nie zmieni,i dajcie se na luz bo taka jest gospodarka w tym kraju.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |