Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
biznes - plajta w Łomży |
jaki biznes według was tu na pewno nie wypali? czego nie radzili byście tu otwierać? na czym tu można najwięcej stracić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: biznes - plajta w Łomży |
na księgarni Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
|
Dobrze by było otworzyć kościół, ten biznes ma jeszcze przed sobą parę lat prosperity, przynajmniej w Łomży. Ale jeśli nie jesteś księdzem z układami wyżej w hierarchii, to złym pomysłem jest pytać na forum co otworzyć - każdy krzyczy: "Chcę kawiarni!" a gdy taka powstanie, to hula tam wiatr... każdy chce restauracji, a gdy ktoś ją otworzy, to na forum przeczyta, że ma drogo, składniki nie takie itp. Przemyśl swoją inwestycję, bo w Łomży większość ludzi to napływowa ludność wiejska (w pierwszym lub drugim pokoleniu), mentalnie żyjąca w zagrodach, chcąca nierzadko najtańszego piwa i kebaba.
|
|
I ta napływowa ludność ściąga z wioch swoich pociotaków, którzy pracując tu na czarno (a tam mają dotacje i różne nieuzasadnione przywileje) odbierają łomżanom pracę i chleb. Poza tym są to brudasy - a może z myślą o sytuacji tak z pięć pralni by uruchomić?
|
|
rzeka płynie a tare kazdy ma Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
i kijankę, co by na głazie kalesony np. wytrzepać! dla niewtajemniczonych-kijanka to taka deska, która się pranie nad rzeka na kamieniu trzepało.
|
|
Nie da rady bo wlepią mandat za zaśmiecanie. przy zece wedłóg prawa nawet auta nie można myć.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |