poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dwa agresywne psy

Nie tak dawno poszukiwane były dwa błąkające się psy. Od wczoraj biegają dwa takie duże bydlaki przy nowych blokach na Sybiraków. Jeden czarny kudłaty, drugi rudy. Dzisaj około 8.00 goniły za moim samochodem. Wczoraj to samo. Aż strach było wysiąść z auta z małym dzieckiem w nosidełku. Może ktoś by się tym tematem zainteresował?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dwa agresywne psy

Cały czas ich szukają,nawet jest podany nr tel.

10-01-13 17:27

Pracownicy schroniska poszukują dwóch dużych psów.Jeden jest czarny i kudłaty,drugi beżowy i gładkowłosy.Psy poruszają się po dużym terenie.Księcia Janusza,Mazowiecka,Kazańska,Porucznika Łagody,Przykoszarowa,Szosa do Mężenina,Wiosenna.Ale mogą być i w innej części miasta.
Mimo wielokrotnych wyjazdów nie udało się psów złapać.Szybko się przemieszczają i nie wiadomo,gdzie są w danej chwili.Trudno je zlokalizować.
Jeśli ktoś je zobaczy proszę o informację,gdzie obecnie przebywają.

eelinaa@wp.pl

608 416 949

To nie mogłeś dać na wsteczny kiedy za autem biegły?

Było by po problemie:)

Wystarczy zadzwonić pod podany numer i podać, gdzie psy aktualnie się znajdują.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Tak,te psy są zgłoszone.I jest problem z ich odłowieniem.
Poruszają się po dużym obszarze.Ciężko je namierzyć.
Przez jakiś czas przebywały w okolicy Szosy do Mężenina i również obszczekiwały samochody.Byłam tam codziennie o różnych godzinach i nie nie natknęłam się na nie.Przy okazji sprawdziłam pobliskie uliczki-bezskutecznie.
Jeździłam na każdą wiadomość o miejscu ich przebywania i nie zdążałam.
One są w ciągłym ruchu.Dostanę telefon lub sms.Lecę tam,a psów już nie ma.
Osobiście wydaje mi się,że mają właściciela,bo bezdomne psy szukały by jedzenia,a nie rozrywek,jak obszczekiwanie samochodów.
Mam nadzieję,że uda się je złapać.

MiYu to niby takie proste.W ubiegłym tygodniu zadzwoniono dwa razy podając konkretny adres.Zanim dotarłam minęło 15 minut,a psów już nie było.
Te psy wciąż wędrują,nie zatrzymują się nigdzie na dłużej.

Orany_Julek
Dwa agresywne psy? Boisz się z samochodu wysiąść? Te psy to nie tygrysy.
Tylko raz je spotkałam. Czarny kudłaty podleciał do mnie gdy wysiadałam z samochodu, wygłaskałam go i wypieściłam. Jasny jest widać nieufny, bo uciekł na drugą stronę ulicy. Zero w nich agresji, a że obszczeują samochody, to nie znaczy, że zaraz rzucą się na człowieka. Wiele psów obszczekuje samochody, nie wiem dlaczego, ale to nie ma nic wspólnego z agresją do człowieka.

Elina, chodziło mi o to, że można zadzwonić zamiast narzekać ;)
Wiem, że złapanie takich psów jest dość trudne. Sama kilkakrotnie zgłaszałam psy, które biegały przy Szosie do Mężenina. Niektóre udało się zatrzymać do przyjazdu kogoś ze schronu, inne niestety zwiewały i trzeba było za nimi ganiać.

debi40 - a z niemowlakiem do tych psów też podchodziłaś?

uff..., psy złapane.Samochody rzeczywiście obszczekiwały.Ale psy bez cienia agresji.Prawie,że jadły z ręki.Trochę nieufne do obcych.Jak się chwilę oswoiły to i wygłaskać się dały.

Dziękuję za telefony,sms-y :) Bez nich trudno było by te psy namierzyć.

Z niemowlakiem nie, ale z trzylatkiem tak :)

Sam nie wiem czy w tej sytuacji pogratulować Ci odwagi, czy też może współczuć głupoty?

Sam jesteś głupi, że na widok psów robisz w gacie. Nie można w każdym psie widzieć potwora. Zawsze zachowaj spokój i nie panikuj !

Dzisiaj byłam w schronisku, juz po raz drugi je zobaczyłam. Psy wcale nie są "takie duże bydlaki". Są średniej wielkości, miłe i przyjazne do ludzi. To strach ma wielkie oczy :).

debi?

ciekawi mnie jedno, jak to jest, że do schroniska wciąż trafiają jakieś bezdomne, mniej lub bardziej agresywne psy, a pracownicy schroniska są cali i zdrowi , nie słyszałam aby ktoś z nich został kiedykolwiek pogryziony ....

czy można to jakoś wytłumaczyc ????

Ciekawe jest to, że te dwa agresywne,"duże bydlaki" odłowiła sama nieduża, drobna dziewczyna (wolontariuszka) i zapakowała je do samochodu :).

Jestem wolontariuszką.Do schroniska jeżdżę często,czasami pomagam w złapaniu psów,jak tych.Jest mi łatwiej do nich podejść,bo nie mam na sobie zapachu ponad setki psów jak pracownicy schroniska.
Nigdy nie zostałam ugryziona ani przez psy schroniskowe ani bezdomne na ulicy.
Te psy obszczekiwały samochody,ale do ludzi są łagodne.A nawet niechętnie podchodziły,chyba,że na jedzenie.Bez problemu dały się głaskać i przytulać.Tak raczej nie robi agresywny pies.
Na psa,zwłaszcza obcego nie można krzyczeć,straszyć,machać w jego kierunku rękami,kopać.W takiej sytuacji może ugryźć ze strachu,bo się będzie bronił.

Oj, przecież wszyscy wiedzą, że w schronisku psom podaje się narkotyki, by były szczęśliwe i spokojne, a wolontariusze mają dar magii - machną ręką, wypowiedzą zaklęcie i psiaki same wskakują do auta podszczekując przy tym radośnie :D
Chyba nie sądzicie, że te biedne porzucone psiaki po prostu się boją? Toż to maszyny do zabijania, pragnące jedynie ludzkiej krwi :)

Z tego co zauważyłam to do psów też nie były agresywne. Z moją się witały serdecznie :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Naprawdę je złapaliście? A ja się na nie specjalnie szykowałem (z pożyczonym bejsbolem)! Cały samochód mi porysowały pazurami. To może teraz się udam do schroniska po odszkodowanie?

Tak,złapane.
Po odszkodowanie to do ich właściciela,jeśli takiego mają.
To on psów nie dopilnował lub wygonił.

Potwierdzam. Dziś o 7.00 rano także je widziałem na Sybiraków. Faktem jest, że goniły i szczekały za samochodami, ale to częste zjawisko i niekoniecznie świadczące o agresywności. Małe dziecko mogło się jednak przestraszyć.

ADALL

Debi
Mówisz że wygaskalas go i wypiescilas? :))

Pytam, bo miałbym coś jeszcze dla Ciebie do wypieszczenia ;)

Jeśli pies wobec kogoś zachowuje się agresywnie-dla mnie oznacza to jedno,że ten człowiek jest zły...Pies podświadomie wystraszony,głodny,zmarznięty reaguje paniką,lękiem.Nigdy w życiu nie ugryzł mnie żaden pies,nie ma posesji na którą bałabym się wejść,bo psy są lepsze jak dziś ludzie.Są też najlepszymi psychologami,jak dzieci,więc więcej człowieczeństwa w człowieczeństwie...

Judyta99

Psy są lepszymi psychologami niż ludzie?
Pewnie wyczuły, że mój samochód jest zły i dlatego mnie goniły przez 200 metrów!

A swoją drogą, życzę żeby wszyscy mieli takie "złe" auta jak ja! ;)

Tereska25:

"ciekawi mnie jedno, jak to jest, że do schroniska wciąż trafiają jakieś bezdomne, mniej lub bardziej agresywne psy, a pracownicy schroniska są cali i zdrowi , nie słyszałam aby ktoś z nich został kiedykolwiek pogryziony ....

czy można to jakoś wytłumaczyc ????"

Tereska, jak będziesz nie 25 a 55, to może zrozumiesz! Dużo czytaj i słuchaj wiadomości, to może nie trzeba Ci będzie tłumaczyć!

Orany_Julek te psy mogą budzić strach,bo małe nie są.Szczekały na samochody,nie na ludzi.Złapałam je zupełnie sama i wezwałam samochód schroniskowy.Osobiście zapakowałam je do samochodu.Rudego włożyłam sama,czarnego pomógł mi pracownik.To łagodne psy.Rudy to już niemłoda suka.Czarnego dobrze nie obejrzałam.Odwiedzę je w niedzielę.

Do schroniska jeżdżę już dość długo.Byłam w każdym boksie,głaskałam każdego psa.A nie znają mnie zbyt dobrze,bo nie jestem codziennie.żaden mnie nie ugryzł.Ani obcy na ulicy,a odłowiłam już nie jednego psa.

To ludzie krzywdzą zwierzęta.Żaden pies z natury nie jest agresywny.

Jesteś hyclem??? myślałam że to męski zawód.

Nie jestem :) Psy mniej się kobiet boją i łatwiej zdobyć zaufanie.

orany_ julek ale z Ciebie burek :)) nie zmieniam co roku nicka, a 4lomza ma już trochę latek :)

odpowiedzi nie potrafisz udzielić, więc próbujesz atakować, brzydko oj brzydko ..

Dziękując za wyjątkowo nieprzychylne komentarze pod moim adresem w tym roku wyjątkowo rezygnuję z przekazania mojego odpisu podatkowego na rzecz schroniska.
I to by było na tyle! Serdecznie pozdrawiam (szczególnie pieski)!

orany_julek ale z Ciebie burek, dla Twojego 1 % nikt nie będzie przed Tobą klękał, ja przekażę 1 % na schronisko, a Ty na co innego, tylko przekaż a nie zarzucaj focha na cały świat

rzeczywiście mamy równouprawnienie,kobiety nie ustępują facetom a nawet dają im popalić hehe,brawo tereska25,no i cicho siedze bo mi się jeszcze od ciebie dostanie:)pozdrawiam

aa

A pies cię j...!
Ile zgromadziliście dotacji? 43000? No to trochę macie czego żałować!

Orany_Julek pewnie i tak na schronisko byś tego odpisu nie przekazał.

Nie rozumiem na Twojego zachowania.
Schronisko świetnie sobie radzi bez Twoich fochów.

Podaj email to się przekonasz! Czynię to regularnie od killku lat, bo sam mam psa ("bydlaka"?)! Ale nie wiedziałem, że w schronisku działają takie psychopatki jak wy ("elina", tereska25", "debi40", "MiYu")! Toż to gorsze niż AVON albo inne sekty!

:o :) hmmm , to dopiero :) . Psychopatki :) A jakie są objawy ?
Bo nie zauważyłam. Ja tylko odłowiłam podobno " agresywne psy " .

Dobranoc maleńka!

PCHŁY NA NOC!

Tylko pies potrafi bardziej niż siebie kochać ciebie....Moja psina jest traktowana jak najwspanialszy członek rodziny i gdybym tylko miała dom z ogrodem uszczęśliwiłabym wiele tych cudownych stworzeń.Ps.nic nie mam do Twojego auta Julek,ale coś jest na rzeczy;]

Judyta99

Orany_Julek przekaż żonie moje wyrazy współczucia.
Obrażanie kobiet i duma ze swojego auta pokazują jaki jest Twój poziom intelektualny. Zapewne nawet Doda ma więcej oleju w głowie od Ciebie.
Swoją drogą jakbyś umiał czytać, to byś się domyślił, e w schronisku nie działam, chyba, że dojeżdżam do niego ponad tysiąc kilometrów?

Cieszę się, że psiaczki w końcu złapane :) Elina gratuluję wytrwałości.

A z Julkiem nie dyskutuję już, bo jak to z idiotą - sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ;)

Ta. On ma 43tys z 1% odpisu.

Koń by się usmial razem z zaprzegiem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org