środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006

ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006
Szukałeś nas, my przyszliśmy …
02 Kwietnia 2006 GODZ. 18.00

Przed rokiem , zebraliśmy się wszyscy aby wspólnie w jedności pożegnać Najwybitniejszego Polaka. Marsze które odbyły się , były początkiem wielkiego dzieła pokolenia JP2. W tym roku spotykamy się ponownie , aby godnie uczcić I rocznicę śmierci Jana Pawła II. Ten dzień będzie wyjątkowy. Pokażmy co naprawdę znaczył dla nas „Karol Wielki” - jak jest przez wielu określany. Pokażmy że wydarzenia z przed roku nie były tylko jednorazową potrzebą chwili, ale początkiem pięknego dzieła.

Po Mszy Świętej odbędzie się
Przemarsz Ulicami Miasta – „ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006”.

Trasa marszu :

Od Ołtarza Papieskiego - ulicą ks. Kard. Wszyszyńskiego w prawo ul. Sikorskiego do Ronda w ul. Szosa Zambrowska dalej prosto w Sadową (tam Ojciec Święty dojeżdżał) do głównego wejścia Katedry - modlitwa przed obrazem MB Pięknej Miłości, którą Jan Paweł II koronował a następnie z powrotem na Sadową w lewo w ul. Dworną do Parku na Placu Jana Pawła II i tam przed wejściem do Seminarium jest pomnik Ojca Św. (kolejne miejsce pobytu). Tu złożenie kwiatów i zniczy... Później rozpocznie się Nocne Czuwanie.

Wspierają Nas :

JS 1012 „STRZELEC”
4lomza.pl
Głos Katolicki
Radio Nadzieja

Wszelkie aktualne informację będą na bieżąco pojawiać się w tym temacie, a także pod numerem GG : 2103042

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS . Proszę o powstrzymanie się o głupie i beznadzieje komentarze. Jeśli chcesz się wypowiedzieć zachowaj się adekwatnie do powagi tematu.

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ŁOMŻYŃSKI MARSZ MŁODZIEŻY 2006

Tak należy uczestniczyć!!! Trzeba pamiętać o JPII

tak tylko dlaczego w ten jeden dzień a nie tak w każdej powszedniej chwili naszego życia. W sklepie ,na przystanku ,w stosunku do innych ludzi . Do ludzi myslacych inaczej , inaczej wygladajacych. W pompowanych gestach to my jestesmy doskonali a na codzien powietrze z nas ucieka jak z dziurawego balona.

stanos

Bo w normalnych dniach ciężko jest się dobrze zorganizować, każdy na swój sposób pamięta i nadal przeżywa odejśćie Jana Pawła II, czy to w domu, czy w pracy, w sklepie i do innych ludzi. A że zbliża sie pierwsza rocznica śmierci naszego Papieża, taki marsz to dobra inicjatywa.

Popieram i postaram sie w miare możliwości również uczestniczyc(niestety studia wzywaja). Ale jesli bede w Łomży to na pewno sie przylącze.

Pozdrawiam organizatora i oby tak dalej

Ps A kto nam broni codziennie pamietac o JPII??nie rozumiem zdan ze to jest przejaw pamieci tylko "na pokaz" , kazdy moze pamietac codziennie a taki marsz jest tylko przejawem jeszcze wiekszej pamieci, a nie "pompowanym gestem"

ZaMi

nie obiecuje
ale przyjde:P

To tak samo jak rok temu tak ?

Widzisz ptysiu jak nie dokłądnie czytasz posty !.

Nie można stwierdzić czy tak samo jak rok temu. Bo nic dwa razy się nie zdaża. Jedyne co łaczy oba wydarzenia to jej powaga, charakter, a w szczególności osoba JP2.

W Kwestii organizacyjnej wiele się pozmieniało. Mogę jedynie nadmienić że będzie to dla każdego kto przybędzie niezapomniana chwila. Jest przewidziany bogaty program podczas wydarzeń 2 kwietnia... Trzeba wspomnieć ze to nie tylko marsz.. choć jest on Głównym Elementem.

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

sajan synuś masz byc i koniec ! rodzinka w komplecie postara sie byc :D
pochwalam ten pomysł :) zachęcam wszystkich do udziału w tym marszu i o stosowne zachowanie się tam :)

Czcijcie lepiej boga niz zmarłego człowieka.On wam nie pomoże juz go nie ma...Nie dobierzcie tego źle ale niektórzy przyrownuja go do boga...

Nie jest tak, że jeśli czci się Boga, nie wolno czcić wielkich ludzi. Powiem więcej: wierz mi, że również niewierzący pojawią się na tym marszu. Wobec Jana Pawła II odczówamy ogromny respekt nie dlatego, że jest "drogą do zmartwychwstania", nic podobnego. On po prostu zrobił ogrom dobrych rzeczy dla świata, dla każdego człowieka, był kimś niesamowitym.

Napewno będę

NiemoralnieNormalna

zgadzam sie z normalna
ateisci tez przyjda tak jak przyszli w tamtym roku :)
co do przyczyn sa one proste niechodzi o to ze ten czlowiek niezyje _ ten czlowiek nigdy nieumze w naszej pamieci, ciagle robi naprawde wiele dla calego spoleczestwa i pomimo ze kazdy odczowa to inaczej zjednoczy sie i przyjdzie. pamiec o nim wplywa na nasze postepowanie nietylko raz w roku ale na codzien.
pozdrawiam :)

ks

tak, wplywa na wasze zachowanie jak na kibicow crakowi i wisly.... oszukujecie sami siebie.... jak sami sobie nie pomozemy i niezrozumiemy ze zlo jest zlem to nawet papiez niezyjacy nas nie zjednoczy choc byl wielkim czlowiekiem dla wiekszosci.

pozdrawiam

szamac:
Autor: szamac. (---.lomza.rta10.4lan.pl)
Data: 25-03-06 17:45

tak, wplywa na wasze zachowanie jak na kibicow crakowi i wisly.... oszukujecie sami siebie

niekt nikogo nie zmusza do przyjścia, i popierania inicyajtywy. W sumie cieszy nas fakt że są głosy sprzeciwu, wtedy widać że jest sens coś robic. CO do oszukiwania samego siebie.. ? czy lepiej stać z załozonymi rekami i łudzi sie ze moze byc kiedys lepiej.. czy może warto próbować.. ? tego uczył JP2.

Autor: szamac. (---.lomza.rta10.4lan.pl)
Data: 25-03-06 17:45

.... jak sami sobie nie pomozemy i niezrozumiemy ze zlo jest zlem to nawet papiez niezyjacy nas nie zjednoczy choc byl wielkim czlowiekiem dla wiekszosci.

tego typu marsze, są po to by budować drobnymi krokami pewne porozumienie i jedność. nie można zagwarantować że to się uda... zawsze znajdzie się ktoś kto będzie burzył porządek i ład.. tak bylo w przypadku przytoczonych tu druzyn wisły i crakowi..

Ja tam i tak będe !

MOŻECIE SIĘ MNIE TAM SPODZIEWAĆ, BĘDE PUNKTUALNIE, NA PEWNO !!!!

wyborco, nie zauwazyles ze chodzi mi o to ze gadaniem nic sie nie zrobi i jakimis marszami.
ja nikomu nie zaluje sie jednoczyc i walczyc o prawde, wiare i co sobie zycza ale jezeli ktos chodzi na te marsze tylko po to zeby sie pokazac a potem robi swoje tak jak kibice przytoczeni, to jaki to sens ?

naprawde znam wiellu katolikow ktorzy sa pozerami ze twoje gadki sa dla mnie puste jak wiekszosc Katolikow.... duzo mowia a nic nie robia

szamac nie porownuj NAS do Krakowskich kibicow, bo to kiepskie porownanie i nie na miejscu, a wrecz nawet obrazliwe pod adresem tych ktorzy uczestniczyli w marszu rok temu, w tym takze i mnie. Nie chcesz nie przychodz, chcesz przyjdz i prosze Cie nie krytykuj czegos co sie dopiero wydarzy...
do zobaczenia na marszu....

co kolwiek i kto kolwiek by cos powiedział czy zrobił. to i tak będzie ze robione jest to na pokaz.. itp.. no nic taka polska mentalnosc łatwiej stać i krytykować niż przyjsc i pomódz.... tak to juz jest...

jeżeli chciałem mnie obrazic czy grupe ludzi którzy chcą coś zrobić i pracuje zeby to jakoś wypadło .. to tego nie zrobiłes.. tylko jak wspomniał SN4P słowa te kierujesz do wszytskich którzy rok temu byli i będą w tym roku.

nie wazne co sie teraz napisze i tak swego zdania nie zmienisz więc ten wątek kończe..

kto ma przyjść to i tak będzie... bo przyjdzie z potrzeby serca a nie z szukania poblasku i sensacji.

obrazic nie chcialem a jak obrazilem to przepraszam.

pozdrawiam

W związku ze sporą ilością pytań.. wyjaśniam..

o 18 jest msza, po niej wyruszy marsz..

mszę będzie koncelebrował ks. biskup Tadeusz Bronakowski.

w krótce kolejne szczegóły.

Ja napewno będe i wezme kilku znajomych

Czy jest ktoś w stanie aby powstrzymać głupotę ptysia?
Jak można zaśmiecać tak ważki dla wielu z nas temat.
Dzieciak chory nieposiadający dostatecnej opieki i minimum wychowania wyżywa sie na tym forum od dawna ale czy on naprawdę nie rozróżnia co jest dobre a co złe, co piękne a co nie?
Trzeba go jak najszybciej poddać leczeniu, bo z takimi upodobaniami i posiadaną świadomością może w przyszłości wyrządzic naprawdę wielką krzywdę.

Nie można zabraniać wypowiadania się komuś. W końcu jest to publiczne forum. A treść posta zależy od indywidualnych cech użytkownika.

Brawo Ptysiu 91!

Miło że zrozumiałeś że zamieszczane tu twoje brzydkie słowa do kaczaka nie pasują do tego tematu.
Dzięki nie tylko tobie ale i temu kto pomógł ci to posprzątąć, na przyszłość prośba abyś troszkę pomyślał co i gdzie zamieszczasz.
Pozdrawiam.

Wiecie, wydaje mi się, ze nie możemy tłumaczyc sie w ten sposób, że na codzień jesteśmy zapracowani o nie mamy czasu na pamięc o ojcu Świętym. Chciałabym was też uczulic tez, że Pan Bóg chyba jest bardziej zapracowany niz my a jednak ma czas dla każdego z nas. Wybaczcie, ale tłumaczenia jakie często słyszę w stylu nie mam czasu pójśc na marsz bo muszę się uczyc nie są żadnym usprawiedliwieniem.
Myslę, że ten marsz wymusi z nas chwilę refleksji nad nami i nad tym jak szanujemy drugiego człowieka. w tym wypadku naszego rodaka-jana Pawła II. Ale tez jak Jego słowa, że od nas zależy swiat pozostają wnazej pamieci.
Mam nadzieję że to co naisałm ma sens.

"Przejdę przez ten świat tylko jeden raz..."

czikilala to co napisałaś ma sens.

natomiast usprawiedliwianie w tym wypadku nie ma sensu. Bo obecność nie jest obowiązkowa, przyjdzie tylko ten kto naprawdę tego potrzebuje i chce.

Ja potrzebuje Chce i Będe:)
Mam nadzieje ze Łomżyńska młodzież dopisze.

Lady Isztar

Ponawiając wiele pytań jeszcze raz przypominam.

W niedziele o godzinie 18 jest msza, po której odbędzie się marsz.

Wszystkich którzy chcą w tym uczesticzyć serdecznie zapraszamy.

ojciec swiety mimo tego ze tez mial swoje sprawy pamietal w kazdej chwili o czlowieku wiec dlaczego my nie mozemy?? chocby dla niego chocby raz..

______

Żyj żyj na maxa...

ojciec swiety mimo tego ze tez mial swoje sprawy pamietal w kazdej chwili o czlowieku wiec dlaczego my nie mozemy?? chocby dla niego chocby raz..

______

Żyj żyj na maxa...

najprawdopodobniej będę...

W pamięci na zawsze ...

napewno przyjde

...ludzie rozmineli się z wartościami...

WYBORCA:
Jak tak wielce czcisz osobę JPII i pouczasz innych jak należy pisać w tym wątku a jak nie, to wytłumacz mi pochodzenie błędów ortograficznych i językowych w twoich postach o JPII i "Głównym Elemencie".
np.
-pomódz
-zdaża
-co kolwiek
-kto kolwiek
O braku logiki i literówkach w twoich wypowiedziach nie wspominam. Nie wstyd ci, baranie jeden, tak pisać w wątku o Janie Pawle II?

Popieram szamaca w 75%. Na ów "Główny Element" część ludzi przyjdzie bo wypada, inni przyjdą zupełnie nieświadomie (siłą bezwładu), inni żeby się pokazać i popatrzeć kto jest, inni bo rodzice kazali, a jeszcze inni ot tak, dla jaj. Tylko znikoma część będzie w pełni świadoma tego co się dzieje.

czepiasz się szczegółów...

fakt błędy wystąpiły i co z tego tylko ja je popełniam ?
co może mam się zapaść pod ziemie ze wstydu teraz ?

edycji postów nie mam więc nie jest to do poprawienia.

wytknełeś błędy twoje prawo , to są uroki publicznego forum, w sumie to dobrze że ktoś zwrócił na to uwagę, pisząc nieświadomie trochę błędów się pojawilo.

pamiętaj tylko o jednym. nie ważna forma, lecz to co się kryje pod nią.

>pisząc nieświadomie trochę błędów się pojawilo.
Czyli to wszystko pic na wodę. Widzisz jakie zamieszanie wywołałeś nieświadomie? Nieświadomie czcisz Jana Pawła II ....... a może na innym forum nieświadomie namawiasz do uroczystych obchodów wybuchu Rewolucji Październikowej? Rozumiem, że jakbyś napisał "papierz" to też wszystko byłoby ok bo "nie liczy się forma tylko to co się kryje pod nią"

[*]

dziekuje sura bo 75 % to bardzo duzo, chyba bede kandydowal i mam nadzieje ze wyborca bedzie na mnie glosowal bo degreg to na stowe.

wyborco, odpowiedz co sie dzieje pod ta forma twojego tekstu ? bo ja odbieram te marsze jak to ze czlowiek przeprowadzi staruszke przez jezdnie i juz moze sie uwazac za wielkiego dobroczynce...

taki to mamy swiety narod...szkoda tylko JPII z ktorego robicie maskotke.

przepraszam jak kogos urazilem ale jak wyborca powiedzial, forum daje mi prawo wypowiedzenia swojego zdania.

pozdrawiam

szamac znow zaczynasz?? Nie zaczynaj nie przepraszaj. Co sie tak uparles na ten post, koniecznie masz ochote komus nerw szarpnac??!! Nie pora nie miejsce... a co do narodu, to nie jestes wyrocznia, zeby go osadzac...

im więcej krytyki tym bardziej wiemy,że to co robimy ma sens.

a tak na marginiesie. Krytukując tutaj na forum, kierujesz te słowa nie do mnie, lecz do wszystkich ludzi którzy, zechcieli co kolwiek zrobić żeby wczorajsze spotkanie doszło do skutku. Jaki nie był by " nick ", to i tak informacje były by te same. ( Zapewne krytyka terz ta sama ) . Akurat tak się składa że ja odpowiadam za przekaz informacji i krytyka uderza bezpośrednio do mnie. Takie prawa forum, gdzie każdy czuje się za bardzo anonimowy i z łatwościa przychodzi mu krytyka, ale by pomóc to chęci brak . Lepeij przeceirz stanąć obok, i krytyować .

Wczoraj wiele organizacji Młodzeiżowych pokazało że jest możliwa współpraca na różnych płaszczyznach. Już wkrótce myslę że będzie można się o tym przekonać.

Konstruktywna krytyka pobudza do działania.

Nie chce mi się tego komentować. Przez chwilę byłem, widziałem. Widziałem jednego typa.... chyba w pierwszej parze szedł.... chroń Boże przed takimi katolikami.

Przez takie swoje głupe wypowiedzi, i brak informacji obrazasz ludz

Na czele nie szedl nikt prywatnie szli ludzie zwiazani z jednostka stzelecka ktorzy byli odpowiedziali za poprowadzenie marszu i odpowiedni przebieg .
nastepnie szedł ksiadz i poczty sztandarowe i przedsawiciele władz.

jesli nie masz pelnych informacji nie siej propagandy
obrazasz prywatnych ludzi i organizacje nie znajac ich

aha i jeszcze jedno odnoscie urzytkownikow szamac i sura jestescie zalosni. zrobcie cos kiedys sami a nie obrabiacie tylek innym

zalosne

Wyborca "tak się składa że ja odpowiadam za przekaz informacji" to tym bardziej powinieneś zadbać o poprawność językową

Poza tym - wielki szacunek za zaangażowanie w słusznej sprawie

T i g e r

Do tiger :

Za zaistniałe błędy przepraszam. Tego juz nie cofnę.

Do FM-INFO

Mocne słowa.

a dla mnie było tak jak być powinno....
przekonana byłam, że będzie mniej osób...ale miło byłam zaskoczona :)

organizacja strzelec ? szla na przodzie ? gratulacje, pamietam jak mialem 18 lat kto do niej nalezal i to wlasnie mnie buduje do krytyki.

i wyborco ja nie krytykuje tylko ciebie, mam swiadomosc ze ranie uczucia i wcale mi nie jest z tego powodu przykro a co do mojej anonimowosci to wcale sie nie ukrywam. mysle ze troche osob mnie kojarzy z tego forum.

pozdrawiam

marsz byl a i owsze byla tez mlodziez choc nietylko i niczym nieroznilo sie to od muszlowych koncertow no moze tym ze budek z piwem niebylo wszyscy przyszli pokazali sie pogadali ze znajomymi i nietylo bo nietrudno bylo takich spotkac, byli oczywiscie i powazni ludzie , przepelnieni uczuciami
krotko mowiac bylo tak jak mialo byc

ks

nie oceniaj organizacji po tym kto do nich nalezał, tylko czym się zajmują.

przeszłość jest wazna ale liczy sie terazniejszosc.

odemnie maja wielkiego plusa,
bo popierwsze to co pokazali bylo świetne a po drugie sam fakt ze właczyli sie w taka wazna inicjatywe pokazuje ze jest to organizacja z charakterem.

co do samego przebiegu marszu, z tego co zaobserwowalem po za kilkoma wybrykami wszytko przebiegolo idealnie. uznania dla organizatorow i strzelcow

To co udało mi się zarejestrować w czasie niedzielnej uroczystości zamieściłem na stronie :
TUTAJ
Zapraszam

------------
Bogunow

czegos tu nie rozumiem bogunow jakim prawem (moze i jest jakies) zamieszczasz w internecie zdjecia osob ktore sobie tego nie zycza i niewyrazaja zgody na publikacje ich wizerunku rozumiem zdjecia z jakis imprez masowych ale np studniowka do h..a pana jest impreza zamknieta a ty zostales tam wynajety do tego abys zrobil zdjecia i potem je nam sprzedal a nie pokazywal je wszystkim na swiecie

TO NIE TEN TEMAT PANOWIE COS SIĘ WAM POMYLIŁO. PRYWATNE SPORY PROSZĘ ROZWIĄZYWAĆ MIĘDZY SOBĄ A NIE NA PUBLICZNYM FORUM. I W DODATKU W TYM TEMACIE.

Agent22 jeśli stawiasz mi takie zarzuty to zapraszam na priv. Spróbuję Ci wytłumaczyć, że mam pozwolenie klasy na umieszczenie zdjęć na stronie. Mój mail bogunow@bogunow.com

------------
Bogunow

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org