poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy w Łomży byłby popyt na gokarty?

Jak w temacie.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy w Łomży byłby popyt na gokarty?

NIE , chyba że za darmo , bo jakby 15 min kosztowało i 3 zł , to by tu było za drogo.

... a tak w ogóle, to Twoje pytanie TU tak postawione nie ma sensu , bo 90% tu piszących to bezrobotni albo gimnazjaliści .

Może i byłby. Wszystko by zależało od cen, czasu jazdy i lokalizacji.

Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...

motokoo masz racje bo ludzie zawsze się znajdą a w łomży by było to nowość bo jak mi się zdaje to tego jeszcze nie było w mieście .

pewnie byłby ale mocno ograniczony.

Tupik

gokarty już chyba były w Łomży i długo to nie trwało

Były były i to chyba 2 razy, 1- w polmozbycie, 2- na ziemniakach. Ale już dawno ich nie ma.

więc chyba nie jest to dobry pomysł na biznes skoro żadna firma nie utrzymała się zbyt długo na łomżyńskim rynku

Były były i to chyba 2 razy, 1- w polmozbycie, 2- na ziemniakach. Ale już dawno ich nie ma.
... to nie to miasto, nie ci ludzie.

pomysł dobry, tylko musi być odpowiednia lokalizacja i ciekawy tor oraz infrastruktura żeby można było usiąść i np.wypić kawę jak dziecko jeździ

BMW ?

Autor: ania rubik (---.centertel.pl)
Data: 14-01-13 20:14

pomysł dobry, tylko musi być odpowiednia lokalizacja i ciekawy tor oraz infrastruktura żeby można było usiąść i np.wypić kawę jak dziecko jeździ

chociaż jedyny logiczny wpis a nie pierdolenie popieram zezowate gdzie admin

Autor: zezowate szczęscie (---.adsl.szeptel.net.pl)
Data: 14-01-13 19:16

... a tak w ogóle, to Twoje pytanie TU tak postawione nie ma sensu , bo 90% tu piszących to bezrobotni albo gimnazjaliści .

http://www.youtube.com/watch?v=C43W8tOP3Sg

zdecydowanie tak, jednego stalego klienta juz masz!

To tylko taka myśl powstała. Żeby stworzyć od razu coś porządnego i konkretnego trzeba dużych nakładów albo dobrego sponsora a z kolei ten chciałby dużego udziału w zyskach.

Drugiego klienta z rodziną też masz . Czasami będąc w W-wa w okresie letnim jeździmy przy M-1 w Ząbkach i tam nam się podoba bo tor jest długi a koszty nie są kosmiczne . Koszty inwestycji też nie są duże . Jest bardzo fajny tor w BLUE CITY ale ceny są bardzo wysokie . Jeździliśmy również w Białym ale nam się nie podobało .

pozdrawiam Zbyszek p

ja jeste za

sport to zdrowie

aniarubik i na gokardach sie zna kumata kobitka

....

Nie będzie to za bardzo dochodowy interes.. W mieście dużo wolnych i odpowiednich placów pod wynajem jest mało, a jak są to drogie, pod Łomżą znów lokalizacja będzie zmniejszała obrót. Poza tym wszystkim, aby to przynosiło dochód wynajęcie takiego gokarta musi kosztować, a tu bida.. Już nie wspominając o sezonowości tego interesu, kilka mc zimy..
Więc nie sugeruj się ziomalami w większości bez kasy, co tu są na tak, bo oni tak każdemu doradzają, a później ludzie biznesiki zwijają...

W Łomży racje bytu ma tylko cos,co jest niezbedne! Na inne rozrywki,udogodnienia ludzie poprostu nie maja kasy. Z reszta łomżyniacy to tez specyficzni ludzie,wiecznie za drogo,za mało etc.

rolnik69 napisał(a):

> W Łomży racje bytu ma tylko cos,co jest niezbedne! Na inne
> rozrywki,udogodnienia ludzie poprostu nie maja kasy. Z reszta
> łomżyniacy to tez specyficzni ludzie,wiecznie za drogo,za
> mało etc.

co tu dużo mówić każdy narzeka na braki kasy
czytając również wcześniejsze wypowiedzi to myślę, że na początku byłoby jakieś zainteresowanie garstką a reszta przyszłaby popatrzeć
może Łomża trochę za mała na taką przyjemność?

Może w Łomży ludziom nie żyje się najlepiej ale jak wytłumaczyć to że w niedziele w Rybnie nie było sposobności aby pojeździć na nartach tak dużo było ludzi a i wczoraj mało nie było . Zauważyłem że przyjeżdża dożo ludzi spoza Łomży . Nie mam zamiaru Ciebie namawiać na taką inwestycję ale wydaje mi się że jeśli jest coś dobrze zrobione i właściwie rozreklamowane to ma szanse powodzenia .

powodzenia Zbyszek p

zbyszekp, bardzo łatwo to wytłumaczyć, po 1. narty to jednak sport masowy i ma się nijak do gokartów, zresztą wyjątkowo głupie porównanie.. 2. cena zjazdu jest coś około 1 zł a 10 min jazdy gokartem to 20 zł
I sam napisałeś w niedzielę w Rybie, a w poniedziałek? pytanie retoryczne...

W Łomży były już gokarty i się nie przyjeły...ale... wina nie w mieście i ludziach a raczej w tym że wtedy ktos sie zabrał za to od d..py strony. Sam widzisz ze mało kto w ogóle wiedzial ze takie cos istniało i gdzie. Lokalizacja była marna, reklamy zero, tory kiepskie, wiec jak to moglo funkcjonowac. Niestety zeby zarobic trzeba najpierw zainwestowac. Reklama reklama i jeszcze raz promocja. Przynajmniej na początku...

Na Rybnie byłem wczoraj kolejki nie było ale orczyków pustych też nie było . Nie chodziło mi o porównanie tych dwóch biznesów bo mają się do siebie nijak . Pokazuje na tym przykładzie że w każdym miejscu czy to Łomża, Warszawa czy Rybno można otworzyć biznes który zadowoli ludzi i przyniesie korzyść inwestorowi . Bardzo ważna jest reklama ja o gokartach w Łomży dowiedziałem się wtedy kiedy zostały zamknięte. O nartach w Rybnie wiedzą wszyscy łomżyniacy a ci z poza Łomży przeczytają w internecie

pozdrawiam Zbyszekp

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org