Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
odszkodowanie za słupy |
Mam pytanko.Czy ktoś z Was ubiegał się o odszkodowanie za słupy energetyczne stojące na Jego działce?Poproszę o namiary na kogoś kto zajmuje się tym zawodowo.Pozdrawiam!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: odszkodowanie za słupy |
Daj swojego @ mogę nakierować jak to zrobić
|
|
Ja próbowałem sam dochodzić co trwało dosyć sporo i pisanie wniosków zawsze kończyło się przysłaniem z PGE kilku art. których treści nie szło pojąć i decyzji odmownej. Banda w biały dzień !!! ..Co do Helpera nie mam pojęcia jak działają ale to jest zdaję się firma z Warszawy a w Łomży mają jedynie przedstawicieli a jeżeli tam pracuję cały sztab ludzi to nie liczyłbym na to że pobierają jakąś niską prowizje bo każdy musi zarobić ;) , ja podpisałem umowę z http://www.kancelaria-lomza.pl/ Co prawda nie wyegzekwowano kwoty, o którą wnioskowali a jakieś jej 80 procent ale byłem i tak bardzo zadowolony bo to kwota kilkudziesięciu tysięcy złotych. Tę firmę mogę polecić bo działa uczciwie i sam jestem tego przykładem. Gdzieś na forum był temat o odszkodowaniach za służebność przesyłu można poczytać ;) Nie podaruj PGE !!! na mojej działce były słupy co całkowicie zablokowało mi możliwość uzyskania pozwolenia na budowę domu!
|
|
no.name napisałem u góry że mogę nakierować jak to zrobić a nie brać prowizję za cokolwiek, a Ty od razu z góry dajesz kancelarię :) Odnośnie sztabu ludzi i uzyskiwanych odszkodowań na terenie naszego kraju można dyskutować a dyskutować ... Klientowi należy się rzetelna informacja by miał wiedzę w danym temacie i znał swoje szanse a potem decyduje sam co dalej.
|
|
Jeszcze jedno no.name proszę Cie tylko o jedno w kwestii rzetelności, bo trochę umiaru trzeba mieć pisząc cokolwiek. Piszesz że ta kancelaria uzyskała Ci odszkodowanie - muszą działać jak błyskawica mamy 14 stycznia 2013 roku a firma o której piszesz powstała 8 października 2012 roku :) Ehhhhhh Ps. Takie sprawy toczą się bardzo długo same formalności wstępne zajmują minimum 3-6 miesięcy
|
|
Coś mi się wydaje że właśnie jesteś przedstawicielem tej firmy ;) Przepraszam Cie jeśli się mylę bo swoją opinię nie napisałem, żeby kogoś obrażać ale dlatego aby pomóc włascicielowi gruntu który stracił na tym że na jego działce przeszkadzają postawione bezprawnie słupy ;) Jak ostatnio szukałem pracy dodatkowej to właśnie oferowali mi w Helperze dlatego może mam uraz do tej firmy, nie wymagali żadnej wiedzy z zakresu prawa bo ograniczała się ona do podpisywania umów a raczej na sile wciskania ich ludziom nawet pod zakładami pogrzebowymi osobom które straciły swoich bliskich w wypadkach . To jednak nie dla mnie Wiem ze na rynku pracy działa kupa takich posredników którzy tylko zbierają dokumenty a nie potrafią powiedzieć co się z daną sprawą dzieje ... przykład mojej sąsiadki gdzie firma rok prowadziła sprawę jej ojca a osoba w kolnie z którą podpisano umowę nie potrafiła jej powiedzieć czy w ogole jest szansa uzyskania pieniędzy, aczkolwiek to inny przykład bo chodziło o wypadek przy pracy w gospodarstwie (kalectwo) a odszkodowania od zakładu energetycznego to w ogole inna bajka ;) Ja poleciłem firmę która mi pomogła Universum z Łomży, nr znajdziesz w necie a siedzibę mają na legionów Niech się lepiej wypowiadają ludzie którzy jako konsumenci mieli doczynienia z kimś kto im pomógł ewentualnie nie pomógł i go ktoś nie poleca ;)
|
|
w Helperze pracują ludzie po jańskim nie mając pojęcia o prawie
|
|
Ty chyba do emerytury chcesz po ciemku siedzieć.( już cię namierzają) przykład dał wupec.
|
|
Z tego co wiem to firma dzialala juz w 2011 roku z tym ze może w innej formie aczkolwiek nie wiem bo nie znam się na tym ;) 6 miesięcy :D ? spoko formalnosci ? jakei formalnosci ? ja dałem mapkę z tym ze słupy tam są i tyle to nie rozwód z orzekaniem o winie i Ty chcesz tylko doradzić ;) ? to po co Ci ten podpis na dole '' http://helper-cpp.pl Zaniżone lub nie wypłacone odszkodowanie ?'' Pozdrawiam ;)
|
|
polecam 600 374 375
|
|
Podpis jest oczywisty i tego tłumaczyć nie trzeba. Widzę, że masz szerokie pojęcie na temat służebności przesyłu bo o to dokładnie chodzi. Dokładnie wiesz jak to się robi, więc chyba nie ma sensu wchodzić z Tobą w jakąkolwiek dyskusję. Ja tylko przedstawiłem swój pogląd na to jak to widzę, a jest wiele osób którym po prostu nie można pomóc ze względu na wiele okoliczności :)
|
|
Z tego co wiem to nr tel., który podała milka25 jest numerem przedstawiciela handlowego EUCo (Europejskiego Centrum Odszkodowań), bo chyba tak nazywa się ta firma, której siedziba mieści się na gdzieś Dolnym Śląsku, a w Łomży mają przedstawiciela handlowego na ul. Sienkiewicza. Odradzam wchodzić w kontakt z przedstawicielami handlowymi takich firm, bo przedstawiciele zajmują się tylko pozyskiwaniem klientów i odsyłają dokumenty do centrali firmy, a klient nic nie wie co się dzieje w jego sprawie, ponadto przedstawiciel handlowy nie udzieli klientowi żadnej informacji prawnej, bo nie ma pojęcia o prawie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |