poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mała w Łomży Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Żenada moi Wielcy Państwo ! żenada ! Takie miasto jak Łomża, tylu mieszkańców tylu zamożnych właścicieli firm a "uzbieraliśmy" okoł 35 tyś....wstyd na cały kraj. Dziwi mnie czemu żadena z naszych władz lokalnych nie zainteresowała się akcją i nie pomogła Panu Pyczotowi ? może wtedy by się udalo więcej zebrać ... ale po co? (z tego co słyszałem) nawet za salę chcieli kasę . Ku..wa w takim dniu ??? bójcie się ludzie BOGA ! Prezes S. mieszkaniowej P , Dyrektor szkoły, Prezydent Miasta pod takimi tytułami i takim patronatem powinno odbyć się kwesta !!!

i jeszcze jedno ale na ratowanie zabytków daliśmy więcej niż na ratowanie życia... przykre

Marcin

wrrrr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mała w Łomży Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

o widzę że cenzura, drogi " ktoś tam " jak już usunełeś złe słowa to trzeba było i stylistykę poprawić , bo terez tekst miejscami nie 3ma się kupy

wrrrr

Bo w naszej dziurze jest olbrzymie grono malkontentów, sceptyków i jałowych narzekaczy /widać to choćby na forum/ bez żadnej indywidualnej inicjatywy, ludzi którzy chronicznie czegoś oczekują, nie mając kompletnie nic do zaproponowania od siebie.
Taki to grajdoł, te nasze miasto ...

ta cala Swiateczna pomoc to lipa,Owsiak sie oblowi a reszta tylko ochlapy zbierze,to zlodziejski system.

Zgadzam się z tym co napisałeś dodam jeszcze tyle, że widziałem wczoraj na mieście gimbusów z puszką, szedłem w ich kierunku, a oni się zawrócili i skręcili w osiedla, chciałem im wrzucić do puszki dychacza, ale nie dogoniłem ich.

Ech edytować nie mogę, w sensie zgadzam się z tym co napisał założyciel tematu. Jak pisałem posta wyżej to nie było tych wszystkich komentarzy

Żal,żal pewnie ,że można coś wystawić na aukcję allegro,wysyłać sms-y czy poszukać wolontariusza i wrzucić sumkę do puchy a potem siedzieć przed tv i oglądać jak ludzie się bawią nie tylko w dużych miastach .Jednak fajnie byłoby spotkać się z łomżyniakami i wspólnie pobawić ,spotkać się ze starzejącymi się łomżyniakami dla których nie ma miejsca w szpitalu bo za mało kasy na geriatrię i z małymi dzieciakami których rodzice zapożyczają się na leczenie bo NFZ ma za małe limity.Nie wiem ,nie mam pojęcia gdzie tkwi problem w nas,we władzach miasta w organizatorach łomżyńskiego finału nie potrafię sobie odpowiedzieć ,

W politykach, co miesiąc z naszego wynagrodzenia, które zarabiamy często ciężką harówą idzie podatek na ZUS-y srusy nfzety i inne popierdółki, to nie jest 100zł to nie jest 1000zł to są grube miliony złotych, kasa "niby" idzie do NFZ jednak tak naprawdę trafia do kieszeni tych patafianów z sejmu i innych rządowych pajaców.

BYDLO ZACZELO MYSLEC .. WOSP - ZBIERALA NA DYSKOTEKE DLA CPUNOW ZULI SZATANISTOW ... POD PRZYKRYWKA POMOCY DZIECIOM I STARCOM .. A GDZIE SA PIENIADZE Z ZUS... KRUS NA PREMIE NAGRODY WYCIECZKI DO HONOLULU ..

TAKĄ ŁOMŻĘ to powinni ZAORAĆ w niej kupę Ku....stwa i napinaczy Internetowych ch...jem Śmierdzi nic więcej

Ta orkiestra to wyręczanie Państwa w ratowaniu służby zdrowia. Wyciągają ostatnie pieniądze od Polaków którzy żyją i tak w ubóstwie. Cały świat zbiera datki dla naszej służby zdrowia. Wstyd, żebranina.
A gdzie reforma, gdzie są pieniądze, gdzie ochrona ludzi starszych schorowanych. jak są traktowani u nas w szpitalach, zgroza. A wszyscy będą starsi, chociaż wielu nie dożyje.
Łóżka dla ludzi starszych, parodia. Tu trzeba coś innego a przede wszystkim poszanowania.
Powinni zbierać na hospicja i poprawę standartu życia emerytów. Dla młodych oczywiście to zabawa i tak się bawmy aż zabraknie grosiwa w naszej kieszeni.

zobaczymy czy za rok się coś zmieni. Łomżyński szpital też zyskał dzięki akcji WOŚP, która trwa już ładnych parę lat. Pewnie nie jednej osobie, która to czyta sprzęt z WOŚP-u uratował życie. A jeśli ktoś zazdrości organizatorom, to niech stworzy taką samą akcję, nikt mu nie broni, w co wątpię, bo nawet nie ma zbyt wielu chętnych, jak pisze założyciel tematu, nie ma nawet wśród łomżyńskich instytucji pomocy dla harcerzy. Z każdym rokiem pomoc maleje. Warto też pamiętać, że akcja WOŚP-u jest dobrowolna i nikt nie każe nikomu na siłę wrzucać pieniędzy do puszki.

Szłam na 10 do pracy. Przechodziłam przez Skatepark obok którego miało się wszystko odbywać i niestety nikogo z puszeczką nie spotkałam. Przechodziłam przy samym wejściu do Kauflanda, znów nikogo z puszką. Wracałam o 18 do domu, ale już podobno nie zbierali. Moja wpłata nie będzie liczyła się jako zbiórka łomżyńska, bo musiałam wpłacić na konto.

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

No coś ty, uzbierano ponad 90 tyś zł!

"90.874 złote wpłynęło wczoraj do godz. 21.00 na konto bankowe obsługujące łomżyński XXI Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Choć sam finał i towarzyszące mu zwykle wydarzenia przebiegł skromnie, łomżyniacy wykazali się ogromnym sercem i otworzyli swoje portfele przed wolontariuszami."

http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/3687-hojni.html

Co do organizatorów też mam dużę zastrzeżenie, moze to sie bierze od nich? Słyszałem, że "szef" sztabu chodził pijany. Jedna z harcerek z jego drżyny kradła pieniądze i chwaliła się tym, a jak plomba przez wilgoc zostala przerwana to wielki och, ach. Moim zdaniem w sztabie powinny siedziec osoby kompetentne a nie dzieci w wieku 14-16 lat.

JURAND7860 - co do twojego zdania sie nie zgodze. Moze i Owsiak bierze dla siebie troche, ale to i tak super jest ze on organizuje ta akcje i ma chec do dzialania. Moge sie zalozyc, ze sprzet zakupiony przez WOŚP nie raz pomoże tobie, twoim dzieciom lub rodzinie.

karolina 25 - to nie żebranina. Dajesz to z dobrej woli. Nie raz jest tak, że ludzie biedni dają więcej, niż bogate snoby.

Tyle w tym temacie.

a może ktoś wie ilo kosztowało zorganizowanie akcji w Łomży ?

Bo zebrano 35 tyś zł

O ile wiem sam wynajem hali to kilkatysiączków

Zebrano więcej,sali nie wynajmowali.

Zamiast robić akcje tego typu ludzie powinni się zmobilizować i zrobić coś z tym co się dzieje w tym poronionym kraju. To państwo ma obowiązek dbać o szpitale i chorych, a nie jego mieszkańcy. Zwykły obywatel może pomóc swoim 1% podatku, składkami i podatkami.
Inne kraje śmieją się z Polaków, że nawet opieki zdrowotnej porządnej nie mają.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

krytyk1345
To nie jest prawda co ty tutaj wypisujesz. Owszem, chodził ktoś pijany ale to nie był szef sztabu. A za harcerzy z Ptaki Ptakom dam sobie rękę uciąć. Wiem, że różnie bywa z ich zachowaniem, ale nikt tam nie kradnie. Wiem, bo sam jestem harcerzem w drużynie druha Pyczota. Pozdro!

A jeśli chodzi o zebraną kwotę, najlepiej samemu dopytać bank lub wejść na wosp.lomza.pl i sprawdzić. Kwota 90 tysięcy jest SUMĄ trzech sztabów! W Łomży zebraliśmy ponad 45 tysięcy złotych.

PAWEŁ S. DĄBROWSKI

Dobrze było!:D

Zambrów zawstydził Łomżę zebrał ponad 50 tyś :-)

wrrrr

@MiYu
"Inne kraje śmieją się z Polaków, że nawet opieki zdrowotnej porządnej nie mają."
A skąd wiesz jaka jest opieka zdrowotna np. w Anglii?
Tam lekarz rodzinny leczy przez telefon i na wszelkie dolegliwości każe brać paracetamol. I to ma być opieka zdrowotna?

Brawo Łomża! Cieszy mnie, że coraz mniej ludzi wspiera tę farsę. Oby za rok była jeszcze niższa kwota - to będzie znaczyć, że ludziom się oczy otwierają.

A co do tego, jak ktoś napisał, że nikt nikogo nie zmusza do wrzucania. A jak nie wrzucę, to mnie jeden z drugim wyzywa od "kurestwa" i "żenady". Pieprzę was i waszego zakłamanego owsiaczka.

Obyś ze sprzętu szpitalnego z serduszkiem korzystać nie musiał. Ciekawe czy wtedy powiedziałbyś: pieprzę owsiaczka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org