Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mała w Łomży Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy |
Żenada moi Wielcy Państwo ! żenada ! Takie miasto jak Łomża, tylu mieszkańców tylu zamożnych właścicieli firm a "uzbieraliśmy" okoł 35 tyś....wstyd na cały kraj. Dziwi mnie czemu żadena z naszych władz lokalnych nie zainteresowała się akcją i nie pomogła Panu Pyczotowi ? może wtedy by się udalo więcej zebrać ... ale po co? (z tego co słyszałem) nawet za salę chcieli kasę . Ku..wa w takim dniu ??? bójcie się ludzie BOGA ! Prezes S. mieszkaniowej P , Dyrektor szkoły, Prezydent Miasta pod takimi tytułami i takim patronatem powinno odbyć się kwesta !!! i jeszcze jedno ale na ratowanie zabytków daliśmy więcej niż na ratowanie życia... przykre Marcin wrrrr
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mała w Łomży Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy |
o widzę że cenzura, drogi " ktoś tam " jak już usunełeś złe słowa to trzeba było i stylistykę poprawić , bo terez tekst miejscami nie 3ma się kupy wrrrr
|
|
Bo w naszej dziurze jest olbrzymie grono malkontentów, sceptyków i jałowych narzekaczy /widać to choćby na forum/ bez żadnej indywidualnej inicjatywy, ludzi którzy chronicznie czegoś oczekują, nie mając kompletnie nic do zaproponowania od siebie. Taki to grajdoł, te nasze miasto ...
|
|
ta cala Swiateczna pomoc to lipa,Owsiak sie oblowi a reszta tylko ochlapy zbierze,to zlodziejski system.
|
|
Zgadzam się z tym co napisałeś dodam jeszcze tyle, że widziałem wczoraj na mieście gimbusów z puszką, szedłem w ich kierunku, a oni się zawrócili i skręcili w osiedla, chciałem im wrzucić do puszki dychacza, ale nie dogoniłem ich.
|
|
Ech edytować nie mogę, w sensie zgadzam się z tym co napisał założyciel tematu. Jak pisałem posta wyżej to nie było tych wszystkich komentarzy
|
|
Żal,żal pewnie ,że można coś wystawić na aukcję allegro,wysyłać sms-y czy poszukać wolontariusza i wrzucić sumkę do puchy a potem siedzieć przed tv i oglądać jak ludzie się bawią nie tylko w dużych miastach .Jednak fajnie byłoby spotkać się z łomżyniakami i wspólnie pobawić ,spotkać się ze starzejącymi się łomżyniakami dla których nie ma miejsca w szpitalu bo za mało kasy na geriatrię i z małymi dzieciakami których rodzice zapożyczają się na leczenie bo NFZ ma za małe limity.Nie wiem ,nie mam pojęcia gdzie tkwi problem w nas,we władzach miasta w organizatorach łomżyńskiego finału nie potrafię sobie odpowiedzieć ,
|
|
W politykach, co miesiąc z naszego wynagrodzenia, które zarabiamy często ciężką harówą idzie podatek na ZUS-y srusy nfzety i inne popierdółki, to nie jest 100zł to nie jest 1000zł to są grube miliony złotych, kasa "niby" idzie do NFZ jednak tak naprawdę trafia do kieszeni tych patafianów z sejmu i innych rządowych pajaców.
|
|
BYDLO ZACZELO MYSLEC .. WOSP - ZBIERALA NA DYSKOTEKE DLA CPUNOW ZULI SZATANISTOW ... POD PRZYKRYWKA POMOCY DZIECIOM I STARCOM .. A GDZIE SA PIENIADZE Z ZUS... KRUS NA PREMIE NAGRODY WYCIECZKI DO HONOLULU ..
|
|
TAKĄ ŁOMŻĘ to powinni ZAORAĆ w niej kupę Ku....stwa i napinaczy Internetowych ch...jem Śmierdzi nic więcej
|
|
Ta orkiestra to wyręczanie Państwa w ratowaniu służby zdrowia. Wyciągają ostatnie pieniądze od Polaków którzy żyją i tak w ubóstwie. Cały świat zbiera datki dla naszej służby zdrowia. Wstyd, żebranina. A gdzie reforma, gdzie są pieniądze, gdzie ochrona ludzi starszych schorowanych. jak są traktowani u nas w szpitalach, zgroza. A wszyscy będą starsi, chociaż wielu nie dożyje. Łóżka dla ludzi starszych, parodia. Tu trzeba coś innego a przede wszystkim poszanowania. Powinni zbierać na hospicja i poprawę standartu życia emerytów. Dla młodych oczywiście to zabawa i tak się bawmy aż zabraknie grosiwa w naszej kieszeni.
|
|
zobaczymy czy za rok się coś zmieni. Łomżyński szpital też zyskał dzięki akcji WOŚP, która trwa już ładnych parę lat. Pewnie nie jednej osobie, która to czyta sprzęt z WOŚP-u uratował życie. A jeśli ktoś zazdrości organizatorom, to niech stworzy taką samą akcję, nikt mu nie broni, w co wątpię, bo nawet nie ma zbyt wielu chętnych, jak pisze założyciel tematu, nie ma nawet wśród łomżyńskich instytucji pomocy dla harcerzy. Z każdym rokiem pomoc maleje. Warto też pamiętać, że akcja WOŚP-u jest dobrowolna i nikt nie każe nikomu na siłę wrzucać pieniędzy do puszki. _______________________________ www.student.lomza.pl
|
|
Szłam na 10 do pracy. Przechodziłam przez Skatepark obok którego miało się wszystko odbywać i niestety nikogo z puszeczką nie spotkałam. Przechodziłam przy samym wejściu do Kauflanda, znów nikogo z puszką. Wracałam o 18 do domu, ale już podobno nie zbierali. Moja wpłata nie będzie liczyła się jako zbiórka łomżyńska, bo musiałam wpłacić na konto. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
No coś ty, uzbierano ponad 90 tyś zł! "90.874 złote wpłynęło wczoraj do godz. 21.00 na konto bankowe obsługujące łomżyński XXI Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Choć sam finał i towarzyszące mu zwykle wydarzenia przebiegł skromnie, łomżyniacy wykazali się ogromnym sercem i otworzyli swoje portfele przed wolontariuszami." http://www.mylomza.pl/home/lomza/item/3687-hojni.html
|
|
Co do organizatorów też mam dużę zastrzeżenie, moze to sie bierze od nich? Słyszałem, że "szef" sztabu chodził pijany. Jedna z harcerek z jego drżyny kradła pieniądze i chwaliła się tym, a jak plomba przez wilgoc zostala przerwana to wielki och, ach. Moim zdaniem w sztabie powinny siedziec osoby kompetentne a nie dzieci w wieku 14-16 lat. JURAND7860 - co do twojego zdania sie nie zgodze. Moze i Owsiak bierze dla siebie troche, ale to i tak super jest ze on organizuje ta akcje i ma chec do dzialania. Moge sie zalozyc, ze sprzet zakupiony przez WOŚP nie raz pomoże tobie, twoim dzieciom lub rodzinie. karolina 25 - to nie żebranina. Dajesz to z dobrej woli. Nie raz jest tak, że ludzie biedni dają więcej, niż bogate snoby. Tyle w tym temacie.
|
|
a może ktoś wie ilo kosztowało zorganizowanie akcji w Łomży ? Bo zebrano 35 tyś zł O ile wiem sam wynajem hali to kilkatysiączków
|
|
Zebrano więcej,sali nie wynajmowali.
|
|
Zamiast robić akcje tego typu ludzie powinni się zmobilizować i zrobić coś z tym co się dzieje w tym poronionym kraju. To państwo ma obowiązek dbać o szpitale i chorych, a nie jego mieszkańcy. Zwykły obywatel może pomóc swoim 1% podatku, składkami i podatkami. Inne kraje śmieją się z Polaków, że nawet opieki zdrowotnej porządnej nie mają. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
krytyk1345 To nie jest prawda co ty tutaj wypisujesz. Owszem, chodził ktoś pijany ale to nie był szef sztabu. A za harcerzy z Ptaki Ptakom dam sobie rękę uciąć. Wiem, że różnie bywa z ich zachowaniem, ale nikt tam nie kradnie. Wiem, bo sam jestem harcerzem w drużynie druha Pyczota. Pozdro! A jeśli chodzi o zebraną kwotę, najlepiej samemu dopytać bank lub wejść na wosp.lomza.pl i sprawdzić. Kwota 90 tysięcy jest SUMĄ trzech sztabów! W Łomży zebraliśmy ponad 45 tysięcy złotych. PAWEŁ S. DĄBROWSKI
|
|
Dobrze było!:D
|
|
Zambrów zawstydził Łomżę zebrał ponad 50 tyś :-) wrrrr
|
|
@MiYu "Inne kraje śmieją się z Polaków, że nawet opieki zdrowotnej porządnej nie mają." A skąd wiesz jaka jest opieka zdrowotna np. w Anglii? Tam lekarz rodzinny leczy przez telefon i na wszelkie dolegliwości każe brać paracetamol. I to ma być opieka zdrowotna?
|
|
Brawo Łomża! Cieszy mnie, że coraz mniej ludzi wspiera tę farsę. Oby za rok była jeszcze niższa kwota - to będzie znaczyć, że ludziom się oczy otwierają. A co do tego, jak ktoś napisał, że nikt nikogo nie zmusza do wrzucania. A jak nie wrzucę, to mnie jeden z drugim wyzywa od "kurestwa" i "żenady". Pieprzę was i waszego zakłamanego owsiaczka.
|
|
Obyś ze sprzętu szpitalnego z serduszkiem korzystać nie musiał. Ciekawe czy wtedy powiedziałbyś: pieprzę owsiaczka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |