czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Galeria veneda rozczarowanie!!!

już na sammy początku sklepy zgromadzone w tej galerii to zwyczajna marność. Myślałem ,że pojawi się jakas sieciowa dobra marka sprzedaży sprzęty RTV, AGV u tu miernoctwo to co dotychczas. Pozostałe cuda też smeiciowe ,ze tak powiem . Jedyne co interesujące to KFC. W sumie zwyczajny falstart.

Tupik

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Galeria veneda rozczarowanie!!!

Nie szlochaj.. jak i KFC ci nie posmakuje to zawsze masz duzy wybór KEBABA w tym miescie :))

Ba.. w podziemiach ma być skup ,wymiana oraz wynajem nieletnich dziwek a obok skup butelek i puszek po łomży export.Przy toaletach komis i bazar rzeczy skradzionych a na zapleczu zatankujesz opału i benzyny od ruskich za grosze. tak pozatym czego się spodziewałeś?

Weź Tupik zluzuj, na forum po wszystkim tylko jeździsz, a to dworna, a to sramto, teraz się uczepiłeś venedy, tak ci źle, to czemu sam nie zgłosiłeś się by wynająć tam lokal i otworzyć jakąś franczyznę? Byś miał, co chcesz. Tylko potrafisz krytykować, ja się cieszę, że w ogóle coś takiego będzie, chociaż nie wiem czy będę tam zachodził. Poza tym w Łomży ciężko coś otworzyć, by w miarę rentownie to prowadzić, nie dziwię się więc, że nie dużo firm chce u nas swoje sklepy otwierać...

no faktycznie brakuje Gucciego, Diora i innych ( śmiechu warte)

RTV Euro AGD to dobra marka. Jej jeszcze w Łomży nie było więc nie wiem skąd taka krytyka.

H&M miał chyba być?

Ale to chyba w galerii widmo...

Nie w tej galerii :P

Ooooo, odezwał się koneser zdrowych i smacznych kurczaków ;-) i marek sieciowych.
Otwórz Tupik swoją, dobrą markę w galerii, z nadzieją że sprzedaż na tym rynku taki towar.
Nie narzekajcie, więcej optymizmu ludzie !!!

A RAY będzie?

oj wy i wasi ojcowie i dziadowie kupowali ziemniaki w tej galerii z niebieskiej plandeki pod dworcem tyle lat to i taka Veneda wam nie grozna

Tupik

Będzie house, orsay, reserved, cropp itp. Tupik nie wiem czego Ty oczekujesz? D&G? Gucci?
Zamiast pola, gdzie wieczorem było strach przejść będzie ładny budynek, kupa miejsc pracy. Ludzie będą zostawiać więcej pieniędzy u siebie zamiast w sąsiadujących miastach.
Niestety niektórzy nie potrafią niczego poza narzekaniem. Znajdź inne hobby, wyjdzie zdrowiej.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

w sumie moze kracze wybaczcie ale oczekiwałem czegoś lepszego , szczególnie w bramzy lektronicznej a tu znowu taki przaśny RTV słowem zero konkurencji dla tej przaśności ktora na naszym rynku funkcjonuje do tej pory

Tupik

Lepsze by było Media Markt lub IKEA
Już się chwalą na fb

H&M w narwi ale mamy tesco otwarte 24h

Kurczak1980

Kurczak ,co Ci z Media Markt jak tam Cię nie wpuszczą.

własnie liczyłem i to bardzo na Media Markt a tu takie przaśnidło nic więcej.

Tupik

Ale powiedzcie mi, w czym MM jest lepszy od takiego RTV-Euro-AGD? Bo ja znajduję tylko jedną rzecz: większy wybór i nic więcej, pozostałe rzeczy takie jak np.: CENY, obsługa, wiedza sprzedawców, płaca jest na zdecydowaną korzyść tej drugiej sieci...

a biedronka będzie?

MM to najdrozsza sieciówka RTV na rynku, to co podają w gazetkach zazwyczaj jes w pojedyńczych sztukach, ostatnio kupywałem objektyw, w MM 3099pln, Foto Jokier 2389pln [galeria Biała]

Ciekawe co z CCC ze stokrotki. A może to ten sklep się tam przeniesie?

Cytat:

a biedronka będzie?

No pewnie!! Może nie w samej Venedzie, ale min. na Poznańskiej, Nowogrodzkiej, Przykoszarowej, Piłsudskiego,Zjazd jej jeszcze nie ma, są to niektóre białe miejsca na mapie Łomży i na 90% to się zmieni

pytasz o biedronkę? docelowo ma być ich w Łomży chyba 11! więc się nie martw

Echo Instrument otwiera galerię Veneda. :)
co za kreatywność CZ-eta

krzykacze domagaja sie zeby byl H&M, nawet jak by byl to i tak ci krzykacze bedą ubierac sie w lumpeksach, bo nie bedzie was stac na zakupy w tym sklepie.

Cytat:

bo nie bedzie was stac na zakupy w tym sklepie.

Co ciekawe H&M to chyba jedna z najtańszych sieciówek, co odbija się na jakości ubrań...

H&M to strasznie syfiaty sklep, nie dosc ze marna jakosc to wiecznie jest tam syf.

No ale czego by tam nie otworzyli to i tak bedzie to lepsze niz to co poki co w Lomzy jest ;)

no tak ale taką sieciówkę z branży elektronicznej jak Media Market to stać na wprowadzanie do sprzedaży szybko nowości. Telewizory najnowsze modele to nie tak jak u pozostałych na papierze lub jak sobie zamówisz to zobaczysz i to miesiąc trzeba czekac ale wszystko nawet to z najwyższej półki można na żywo zobaczyć. Podczas gdy u tych miejscowych przeaśniaków to wszystko na papierze.

Tupik

Ta.. ale jeśli chcesz już kupić tą "nowość" to nie dasz rady(pomijam horrendalną cenę), bo na sklep mają z 3 sztuki może, w tym jedna wystawowa....

dam czy nie dam to inna sprawa ale mogę sobie przyjść zobczyć , potestować a nie słuchac bajek z mchu i paproci tych przasniaków z naszego rynku

Tupik

Co do jakości H&M - sobie ciuchów tam nie kupuje, ale mój szkrab ma wiele bodziaków tej firmy. Jak dla mnie jakość super, po kilkunastu praniach wciąż są jak nowe.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

No właśnie i nie chcą wpuszczać mówiąc że MM nie dla idiotów. >>utor: 2152 (---.internetia.net.pl)
Data: 10-01-13 15:03

Ale powiedzcie mi, w czym MM jest lepszy od takiego RTV-Euro-AGD? Bo ja znajduję tylko jedną rzecz: większy wybór i nic więcej, pozostałe rzeczy takie jak np.: CENY, obsługa, wiedza sprzedawców, płaca jest na zdecydowaną korzyść tej drugiej sieci...<<

Do Łomży nie wejdą jakieś na prawdę dobre marki, bo znają one rynek. Mianowicie ich menadżerowie wiedzą że jest to zbyt małe miasto, żeby zrobić z tego dobry interes. Co do KFC to fajnie że będzie, chociaż osobiście nie przepadam za fast foodami. Szkoda tylko że nie przewidziano w galerii kina. Myślę że to przez szumne zapowiedzi ze strony Galerii Narew, która w gruncie rzeczy i tak nigdy nie powstanie.

Porządny Empik by się przydał, bo w tym, co jest na wystawach stoi więcej gazet i breloczków niż książek.

własnie ja się boje ,że to będzie hala targowa ze starego rynku bis.

Tupik

o boże co będzie to będzie. Jak chcecie coś fajnego to franszyza i sami działajcie. Ważne, że będą też nowe miejsca pracy i to sporo. Ale IKEA mogłaby być w Łomży :)

ktoś wspominał o kinie ale niepamiętam czy nie na byłej bawełnie

sport to zdrowie

To tu w venedzie mialo byc kino.
A Ty tupik po co mieszkasz w tym miescie skoro Ci nic nie pasuje.? Przeprowadz sie do wiekszego miasta i bedziesz mial markowe sprzety. Albo otworz cos sam.

.

Szkoda że stacji paliw nie wziął ktoś z poza Łomży bo myślałem że można by było taniej kupić paliwko jak w Auchan w białym no i nie byłby w zmowie z łomżyńskimi stacjami a tu zonk stację będzie prowadził właściciel BP to już wiadomo jakie będą ceny większe niż w Wawie ;(

Powtarzaja sie sklepy ktore sa juz w galeri
H& M by sie przydał

ha ha co tu dużó gadać . Podam przykład który w przypadku tej galeri jest charakterystyczny. Popatrzcue pobudowali stację paliw. Kązdy myślał o wejdzie nowy sprzedawca paliwa ceny spadną. A tu guzik prawda stacją będzi pana Zacharzewskiego tego co ma BP i będą dalej takie kosmiczne ceny . Towarzystwo nie pozwoli rozbić ich monopolu.

Tupik

więc co w niej będzie rewalacyjnego w sumie nic. nawet tego kina nie będzie. Te Tesco tez da dupy jak będzie prowadzone tak jak łomzyński Kaufland.

Tupik

Pamietam, że przewijała sie wcześniej marka Kappahl, ale w wymienionych nie widzę, szkoda!

Tupik Łomżyński Kaufland jest źle prowadzony twoim zdaniem, pod jakim wzeględem?

Slogan "MM nie dla idiotow" jest moim zdaniem najwieksza kpina, jaka mozna bylo wymyslic. Ludzie tak to sobie wbili do glowy, ze maja wrazenie ze w MM kupuja swiadomi konsumenci, podczas gdy jest dokladnie odwrotnie. Czlowiek idzie i z przekonaniem, ze "nie jest idiota" daje sie doic do oporu, goscie z MM musza miec niezly ubaw.

"Autor: Tupik (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-01-13 15:47

no tak ale taką sieciówkę z branży elektronicznej jak Media Market to stać na wprowadzanie do sprzedaży szybko nowości. Telewizory najnowsze modele to nie tak jak u pozostałych na papierze lub jak sobie zamówisz to zobaczysz i to miesiąc trzeba czekac ale wszystko nawet to z najwyższej półki można na żywo zobaczyć. Podczas gdy u tych miejscowych przeaśniaków to wszystko na papierze."

Jesli pomyslisz logicznie, to sam sobie odpowiedziales, czemu duzych sieci nie ma w Lomzy. Bo nikt nie zainwestuje takiej kasy po to, zebys ty sobie mogl pojsc i "na zywo zobaczyc" i potestowac. Sklepy zarabiaja na kupujacych, a nie na ogladajacych. I z tego powodu nikt rozsadny takiego towaru na polke nie sciaga.

Ale jak chcesz wydawac pieniadze na to, zeby ludzie sobie mogli poogladac, co masz na polce, to przeciez nikt nie broni ci takiego sklepu otworzyc. Branza w zasadzie nie ma znaczenia. Jak juz otworzysz i poplyniesz na sciaganiu drogich towarow, ktore kazdy chetnie podziwia, ale nie kupuje, to moze zaczniesz sie zastanawiac, co z czego wynika.

Dran powiedz co mnie konsumenta twoja argumentacja obchodzi? Swoje uwagi adresuj do miejscowego biznesu i chyba mają na celu usprawiedliwienie ich przesności. Mnie to nie interesuje nie stać was to widać to słychac to czuć.

Tupik

stokroteczka a odnośnie kauflanda polecam przejśc i popatrzęc jak metry pustych pułek można sobie pooglądac czy też przechdzać się wzdłuż armii jednego majonezu. Nie wspomnę o bałaganie na stoisku warzywnym.

Tupik

"Autor: Tupik (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-01-13 19:53

Dran powiedz co mnie konsumenta twoja argumentacja obchodzi? Swoje uwagi adresuj do miejscowego biznesu i chyba mają na celu usprawiedliwienie ich przesności. Mnie to nie interesuje nie stać was to widać to słychac to czuć.

Tupik"

Tupik daruj, ale prowokacje da sie poznac na kilometr :P
I zacznijmy od tego, ze nie wiem jakie "was" bo ja zadnego biznesu nie prowadze.
Po drugie jakiego konsumenta? :) Konsumentem to jestes jak kupujesz, a nie jak ogladasz.
I nie zadne usprawiedliwienie niczego, ani nikogo, tylko prosta logika. Jest popyt, jest podaz. Jakby ludzie chcieli kupowac, to sklepy by sprowadzaly. Firma jest po to, zeby przynosila zyski, a nie ku uciesze gawiedzi. Nie stac, to jest najwyrazniej "konsumentow", skoro sklepy nie widza sensu sciagania takiego towaru. Albo wyjasnij mi, jaki cel mialaby miec dowolna firma, zeby np. sciagnac telewizor za 15k zl, tylko po to, zeby stal i kurzyl sie na polce przez 2 lata i pozniej sprzedac go za 3k?

no masz racje , lepiej powiesić obrazek tego telewizora za 12 k albo opowiedzieć barwnie klientowi ,że taki istnieje gdzieś daleko za lasami za górami ale jak wpłaci na niego co najmniej 1/3 tak aby sie nie rozmyslił to go sprowadzi za dwa tygodnie w sumie i tak pojawia sie po miesiącu.

Tupik

Tupik a coś ty się tak uczepił tej elektroniki? Jak często kupujesz nowy telewizor, że aż tak bardzo potrzebujesz MM? Jedziesz sobie do Białego lub Wawy (dla Ciebie raj na ziemi w końcu takie ogromne miasta i takie wspaniałe galerie), oglądasz i kupujesz przez neta dużo taniej. A poza tym jakby wszyscy chcieli sklepów, żeby sobie popatrzeć i podotykać, to dopiero by ludzie biznesy kręcili :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

fakt, mogliby dać Saturna albo Media Markt

tupik czytajac twoje wypociny na temat MM nie wiem czy smiac sie czy plakac.
po pierwsze w MM nie ma nic specjalnego a ceny tych samych produktow w Euro Rtv AGD sa nizsze..i tam tez mozesz sprawdzic co kupujesz bez zadnych problemow..przetestowac jak to nazywasz...poza tym jesli veneda wypali pojawia sie nowe centra do lomzy zacznie sciagac wiecej ludzi..zaczna wracac ci co powyjezdzali z tego nudnego miasta i z powrotem lomza zacznie tetnic zyciem bo teraz niestety jest to miasto wymarle..

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

filmofan saturn i media to ten sam sklep..zadnych rewelacji...

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Tupik tak, dokladnie tak jest lepiej. A wiesz czemu? Bo taki klient sie moze trafi jeden, a moze zaden. Gdybym zaproponowal ci loterie, na ktora los kosztuje 12k zl i masz 1% szansy, ze wygrasz powiedzmy 13k (czyli zarobisz 1k) i 99% szans na to, ze wygrasz 3k, czyli stracisz 9k, to zagrasz? :)

Po drugie, ludzie sie czesto zachowuja jak rozkapryszone dzieci, niestety. Nie wezmiesz na taki towar zaliczki, to 2 razy zmieni zdanie i znow zostaniesz z utopiona kasa.

Wez otworz jakis biznes albo chociaz popracuj troche w handlu, to moze zrozumiesz o co w tym chodzi. Niestety nie wroze sukcesu, jesli bedziesz postepowal tak, jak oczekujesz tego od innych.

I przy okazji, wiekszosc sklepow z elektronika to sa sieciowki, mniejsze lub wieksze. Powaznie myslisz, ze nie stac ich, zeby sciagnac jeden taki telewizor do sklepu? :) Nie zartuj :)
Ide o zaklad, ze jakby w Lomzy otworzyli ten twoj niesamowity MM, to tez by w nim takich sprzetow nie bylo, bo nie ma na nie popytu i tyle.

Tupik, a cos sie tak usadzil na te MM? Co oni tam pol darmo maja? Albo nie wiem bedziesz przynajmniej raz w miesiacu zasilal sie w sprzet rtv czy agd?
Bez przesady, sa potrzebniejsze inne rzeczy, np. dobre buty czy ciuchy, a przede wszystkim bielizna, bo sam chinski szajs u nas jest a nie bielizna, no i jakas sieciowka z kosmetykami i odziez dla dzieci, tlyko nie pokroju wojcika...

nieesia popieram, sklepu z dobrą bielizną potrzeba :))

Dran może i ty masz rację - nie twierdzę ,że nie ale po 20 lata czekania na to cudo to można mieć choćby takie marzenia.

Tupik

Jeszcze galeria nie otwarta a już narzekają i wszystko krytykują.
Najśmieszniejsze jest to, że przedsiębiorców inwestujących tam swoje pieniądze , pouczają ludzie, którzy z prowadzeniem własnego biznesu nigdy w życiu nie mieli nic wspólnego. Jakże często bezrobotni czy też gimnazjaliści najwięcej mają do powiedzenia, jacy to oni mądrzy i czego by tam oni nie zrobili. Nikt Wam nie broni - są jeszcze wolne lokale, otwierajcie tam co chcecie, na ale co zrobić jak brak gotówki i z takim doświadczeniem oraz podejściem do życia, jedyne co możecie, to tylko sobie ponarzekać. Chyba jak ktoś już coś ma i w życiu sam do czegoś doszedł, to mu to z nieba nie spadło ? Wie co robi, a Wy mu nie musicie układać biznesplanu.
Taki jest lokalny rynek i realia tego miasta, że tu nie ma kasy i wiele rzeczy po prostu tu się nie sprzeda. Jaki klient - taka oferta. Interes musi sam na siebie zarobić , właściciel nie będzie robił specjalnie dla Was salonu/wystawki, gdzie będziecie tylko oglądać i testować towar, a potem kupować na allegro. Dla tej garstki klientów bardziej zasobnych i wymagających, nie opłaca się inwestować tu w coś bardziej luksusowego.
Nie porównujcie Łomży do Warszawy, Krakowa czy Gdańska, to inny target .

Czego wy szukacie?
Jest u nas super sklep.
Nazywa się Multum i wszystko tam kupisz. agd , rtv w cenie najlepszej bo internetowej. sprawdźcie sami.
Dużo sprzętu mają na miejscu a jeżeli nie to za dzień, dwa będą mieli
Pozdro

Gdzie ten sklep?

LIPA. Miały być dwa szmateksy a jakoś nie widzę. Faktycznie Tej Galerii nie da się porównać do jakiejkolwiek np. w Warszawie. Tam powstanie nowego centrum nie wpływa zasadniczo na lokalny handel, tu go za przeproszeniem rozp...li, notabene i tak już leżał. I to nie tylko u nas ale i w okolicznych mieścinach i wioskach. Bo kto jak nie okolica będzie miała największą radochę w ekspedycji do centrum w mieście. Po bułki i mleko będą zjeżdżać.

hahahahaha...

... tylko dwa, dlaczego nie cztery ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org