niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto zepsuł ulicę Dworną?? I po co?

Drodzy Forumowicze,

czy jest tutaj ktoś, kto potrafi mi odpowiedzieć, po co i dlaczego ktoś zepsuł coś co od kilkunastu (a może i kilkudziesięciu) lat sprawnie działało w Łomży?

Przecież to co dzisiaj można było zaobserwować na ulicy Dwornej jest wręcz przerażające...

Przez tyle lat było dobrze, ruch odbywał się w kierunku Al. Legionów, można się było włączyć do ruchu, czasem czekało się dłużej, czasem skręcało się w Sienkiewicza... Ale nigdy, nie widziałem takiego korku jak dzisiaj przy katedrze. Ludzie zdezorientowani skręcali zgodnie ze starymi zasadami i musieli zawracać tamując ruch.
Mógłbym wpisać znacznie więcej argumentów czy przykładów na to, że zmiana była kompletnie bezsensowna i nic nie wniosła.

Załączam zdjęcie: http://imgur.com/shJKd

Pozdrawiam!

"Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie" S.Lem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto zepsuł ulicę Dworną?? I po co?

ekhm, co ma zdjecie do tematu, bo nie rozumiem? ze jest ulica 1 kierunkowa? czy chciales dac do zrozumienia, ze tam na koncu zdjecia jest ciezki wyjazd, a moze ukazac ze jest ciezko wjechac pod gorke?
Juz myslalem ze zrobisz zdjecie kogos kto nadal jedzie pod prad, czy tez skreca na zakazie....a tu, tylko rządek samochodow:)

Jakbyś w takim rządku postał, to byś zrozumiał

Ponąć sklepikarze i restauratorzy uważali że to przyprowadzi im klientów i przepchnęli sprawę w ratuszu. My widzimy że to było bardzo złe posunięcie ale ważniejszy był pieniądz. Nie widać większej liczby klijenteli ani konsumentów. Trzeba ceny urealnić a nie myśleć że zmiana ruchu spowoduje desant na ich lokale. Ludzie samochodami do ich lokali wjeżdżać będą.
Może ktoś pójdzie po rozum do głowy i sprawę odwróci .
Dużo pomogłoby przywrócenie ruchu dwustronnego na Sadowej.

Ja to tam wcale nie jeżdżę. Nie dość, że trzeba płacić za parking (kwota nie duża ale to więcej zachodu niż to warte) to jeszcze trzeba mieć dużo szczęścia żeby gdzieś zaparkować. A teraz jeszcze korki. Jedynie latem na spacerek :)

@ByleJaki - zdjęcie ma ukazać korek, spowodowany tym, że ludzie wjeżdżali zgodnie ze starym kierunkiem jazdy i zawracali... Nigdy nie widziałem podobnego korka, jak wcześniej stałem, żeby wjechać na Al. Legionów zjeżdżając ulicą Dworną...

@All - oczywiście, że jak nie ma potrzeby to bym się tam nie pakował... Z tymże, mieszka tam moja rodzina, w blokach przy Krótkiej i raczej często jestem zmuszony wjeżdżać do nich na osiedle.

Innym bezsensem jest w tym momencie ulica Sienkiewicza, bo tak jak wcześniej pozwalała wyjechać na ulicę Polową, a z Dwornej można było wyjechać tylko i wyłącznie na Al. Legionów, tak teraz, żeby wjechać na Sienkiewicza, musisz jechać Al. Legionów, skręcić w Dworną w górę i dopiero... Tak jakby robisz wielkie kółko.

Zostawiajcie samochody na Pl.Niepodległości jest odśnieżony i bez płatny

pozdrawiam Zbyszek P

podbijam tamam nie h sobie pewien Pan p[oczyta

Tupik

zamiast podbijac te glupie tematy to transparenty w lape i pod ratusz blokowac starowke a tak to se mozecie jak myszki pod miotla wnioskowac i spekulowac a prezydent z was drwi
idioci...

te zdjęcie nic nie ukazuje,poza tym że przed świętami jeździ do miasta więcej ludzi,a różnicy czy z górki czy pod górkę nie ma.dlaczego dziś na Dwornej i na Długiej pusto?....

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

i

Tupik

Tak, tylko teraz poczekajmy na swiatla. Zaraz w ratuszu uznaja ze to trudne skrzyzowanie i postawia tam swiatla hahahha

.

jaaaaaaaaaa, masz rację trzeba postawić sygnalizację świetlną. Od Legionów do Giełczyńskiej powinna być JEDNOKIERUNKOWA. A Sadowa być DWUKIERUNKOWA, wtedy będzie RUCH płynny i napewno wszyscy będą Zadowoleni po pewnym Czasie, bo od Razu tego nie odczujemy ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org