Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bój o śmieci - ciąg dalszy. |
Paplik albo nie jesteś zorientowany w temacie, albo piszesz to co tobie przygotowali. W spółdzielni ”Perspektywa” stawka za wywóz nieczystości obowiązuje już 4 lata i wynosi 5,19 zł. Natomiast w tak hołubionej przez ciebie spółdzielni stawka do końca 2012 roku wynosiła 5,45 zł. Na osiedlu ŁSM Jantar obowiązuje w dalszym ciągu! To do tej pory nie zastanowiłeś się ,że opłaty były wysokie i krzywdzące? Wynika z tego, że firma wywożąca nieczystości dobrze zarobiła na mieszkańcach ŁSM i teraz na okres 6 miesięcy może sobie pozwolić na obniżkę. Zarzucasz Lipskiemu, że jest wiecznym radnym. A zastanawiałeś się dlaczego jest wybierany i to uzyskując największą liczbę głosów? Jakim gospodarzem jest Lipki można się przekonać wizytując osiedle „Perspektywa” Nie dziwię się tym, co ci przygotowali wystąpienie. Najwyraźniej zazdroszczą, że ma poszanowanie nie tylko u mieszkańców z osiedla „Perspektywa”, ale też w całej Łomży. Prezes –„radny” Brodziuk najpierw zrezygnował z mandatu radnego, a następnie wystartował do Rady Miasta lecz nie został wybrany ze względu na znikomą ilość głosów. Czy nie zastanawiałeś się dlaczego prezes największej łomżyńskiej spółdzielni, niby dbający o interesy mieszkańców nie został przez nich wybrany? Myślę, że Prezes Lipski wystartuje w wyborach do następnej Rady i uzyska ponownie największą ilość głosów. K.K
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bój o śmieci - ciąg dalszy. |
nie zostal wybrany bo nie lize im dupy?
|
|
hitlera też wybrali Łukaszenko tez dostaje dużo głosów znaczy się że w perspektywie mieszka buractwo jak na białorusi a naprawdę spółdzielnia mlodsza to i ludzie póżniej wyrwali się ze wsi
|
|
Najprawdopodobniej pabloz4 jest najbliższy prawdy.
|
|
W związku z toczącą się korespondencją na portalu internetowym 4lomza przy temacie „miasto podnosi a ŁSM obniża opłaty”, a następnie „bój o śmieci – ciąg dalszy”. Chciałbym zapytać Prezesa P. Brodziuka jaka faktycznie jest stawka eksploatacyjna w mojej spółdzielni. Na portalu podał Pan, że eksploatacja ŁSM wynosi 1,35zł ja natomiast otrzymałem informację w zawiadomieniu o podwyżce z dnia 01.04.2012r. że eksploatacja bieżąca wynosi 2,65zł. Dalej pisze P. Prezes, że zaliczka na centralne ogrzewanie wynosi od 1,48zł do 2,46zł ja natomiast otrzymałem rozliczenie za sezon grzewczy 2011/2012r. i po tym rozliczeniu ustalono mi stawkę prawie 3zł za m2 powierzchni mieszkania, które z tych cyfr są prawdziwe? Dodatkowo zarząd którego jest Pan Prezesem informuje, że prawie 7 milionów złotych wydaje się na ocieplanie budynków. Chciałbym wiedzieć z jakich środków jest to finansowane czy ze środków spółdzielni czy z zaciągniętych kredytów? Jeśli z kredytów to jakie jest ich oprocentowanie? K.K
|
|
a Lipski Ci juz odpowiedzial na te pytania?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |