czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
telewizja naziemna nie dziala;(

witam.Mam nastepujacy problem nie odbieraja mi kanaly naziemnne kablowe normalnie a naziemne nie z poczatku bylo dobrze wszystkie odbieraly bylo ok pozniej niektore zaczynaly sie zacinac a teraz wogole nie ma sa tylko kablowe ktos wie co moze byc tego przyczyna?telewizor mam samsung LE32D550.z gory wielkie dzieki;)

Ania21

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: telewizja naziemna nie dziala;(

ten telewizor jest za stary zeby odbierac ultra nowoczesne kanaly cyfrowe.

czlowieku to nowy telewizor

Ania21

Nie jestem pewien w 100% ale jeżeli idzie o kanały naziemne to teraz następuje era tv cyfrowej, analogówka idzie do lamusa. Z kablówki będzie wszystko szło, a jak kupisz i podepniesz pod tv odpowiedni dekoder (z reguły stoi 10zł +10 zł miesięcznie za 15 czy tam ileś kanałów) to będziesz miała dawne kanały. Oczywiście jak mniemam zaraz mnie zlinczuje nasz herbaciany znawca wszystkiego z "WarSZAFKI"

po mojemu sygnał za słaby,trzeba spróbować z mocniejszą anteną,ale tu są "fachowcy"co odbierają na wieszakach,kołach od roweru itp.Poczekaj,a zaraz Dowiesz się prawdy o tv naziemnej w okolicach "żywej szopki",chyba,że Ty tam Oglądasz tv.jeżeli tak to jeno drut z wieszaka i gotowe.

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

nowy ale najtanszy i lezal juz na fabryce 15 lat ;p kup cos powyzej 5 kafli to bd odbieral ..

bo jak zrozumiałem,to kablówka działa,a naziemna zanika.

Ja tv nie oglądam ale w pracy mamy taki stareńki Sanyo sprzed 20 lat i powiem, że z dekoderem wszyściuteńko lata jak Kamil Stoch.

nie no sasiadka ma i jest dobrze.

Ania21

to Oglądaj u sąsiadki.

Aniu. Po prostu spróbuj ponownie zaprogramować odbiornik. Powinno zadziałać.

A żeś jest życzliwy, zamiast pomóc to pier*olisz.
Ania- zapytaj sąsiadki czy to z kablówki, czy ma dekoder, czy to leci jeszcze sygnałem analogowym, bo jak analogowym to może by to można było jeszcze naprawić ustawiając antenę w odpowiednim miejscu i w tv w opcjach, ustawić częstotliwość pasma poszczególnych kanałów, żeby je wyłapać.

kanały naziemnej tv cyfrowej tną się bo są jeszcze w fazie wprowadzania, w podlaskiem za kilka miesięcy dopiero włączą oficjalnie. Do tego czasu będzie się cieło, urywało, zanikało i nikt ci nic nie poradzi. W każdym razie to nie wina telewizora.

A jak nie wina telewizora to na pewno wina Tuska :P Budum tss

a u mnie się nie zacinają, ale to usłudze vectry + telewizor z MPEG4 :) Wszytsko ładnie działa w HD. A na jakiej zasadzie masz to połączone, masz dekoder czy na sępa przez antenę?. Pewnie myślalaś, że za darmo bedziesz miała HD :))

---------------------------------------------

edziu
przeczytaj poprzednie moje posty a potem swoje,a nie pirdo.lisz,próbowałem pomóc, ty.. no cóż pochwaliłeś się,że w robocie oglądasz przez dekoder.temat jest o naziemnej(czyt.cyfrowej)

ja mowie kupic porzadny tv :P ten oddaj mi .

Edziu chłopczyku CHWALIPIĘTO , znowu piszesz bzdury jak w każdym temacie jesteś nadgorliwy i wypowiadasz się w sprawach o których nie masz " zielonego " pojęcia .

a propos : to gdzie Ty pracujesz jak cyt ... " w pracy mamy taki stareńki Sanyo sprzed 20 lat i ... " a wcześniej sam pisałeś, że w Nowy Rok idziesz na 7:00 do pracy na 12 godz szychtę .

Chyba jako CIEĆ na budowie ,
bo nie sądzę aby Ci pracodawca gdzieś " na produkcji " ustawił TV ,

- w Nowy Rok sklepy, bura, urzędy NIE pracowały ,
z gastronomią też raczej nie masz nic wspólnego, bo NIGDY nic mądrego nie pisałeś w tych tematach.

Zostaje CIEĆ, stacja benzynowa albo salowy w szpitalu !

Może jednak odsprzedaż jakiś wynalazek ?

zezowaty
a co Ty Masz do cieci(czyt.dozorców),bądź do reszty wymienianych przez Ciebie zawodów?praca jak praca.nie kazdy ma możliwość pracy o której marzy. a tak poza tym,to Masz rację co do autopromocji pana E.

Zezuś- Gówno to Ciebie obchodzi gdzie pracuję, ważne że pracuję. Za biurkiem, w ciepełku, mam 10zł na godzinę i nie narzekam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org