niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
co to jest oś. Panie Lipski ?

bo ni groma nie znam w polskim języku takiego skrótu, którego użył Pan czterokrotnie w swoim "orędziu"
no chyba, że Perspektywa albo Jantar to OŚEDLE :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: co to jest oś. Panie Lipski ?

Podaje pan tylko składniki czynszu/2/które są niższe jak w ŁSM,a co można powiedzieć o innych składnikach,które są wyższe o kilkanaście lub kilkadziesiąt % jak w innych spółdzielniach i mpgkim/sprzątanie klatek,odczyty liczników wody i centralnego ogrzewania/ .Prace te oprócz odczytow wody wykonują firmy prywatne,które jak pan stwierził mają niższe koszty.

Przecież cały czas chodzi mu o oś czasu na facebook, ależ ty ciemny riki ;p

Pod artykułem podpisał się Pan "cz". Pewnie w oryginale było dobrze, tylko "cz" poprawił po swojemu i wyszło jak zawsze :P

Więcej ławek na osiedlach .

Pomysłowo.

Panie Preześe Perspektywy. Co się tak pan oburzył tym że ŁSM wynegocjował niższe stawki za wywóz śmieci. Pan również negocjuj niższe. Ale panu nie przeszkadza to że mieszkańcy Perspektywy płacą drogo. Pana zaczęło dopiero w oczy kłuć to że w ŁSM maja taniej. Pan był gotów zgodzić się nawet na 8,10zł/osobę.
A jak to jest że raz można za 4,90 a raz za 8,10? Bo w tych 8,10 jest wiele innych nowych wymyślonych kosztów. Chociażby utworzenie 5 nowych stanowisk urzędniczych.

Wypowiedz Prezesa Lipskiego porusza wiele istotnych wątków. BRAWO!Odniosę się jednak do jednej sprawy, chociaż nie ukrywam, że wszystkie poruszone przez prezesa Lipskiego są godne uwagi.
Jako, że zamieszkuję w zasobach ŁSM, a dokładnie na osiedlu Jantar, jestem więc bardzo zainteresowany tematem dotyczącym obniżki ( szkoda tylko,że z tej części osiedla jest tak mało interesujących się tym tematem).Przyznam,że dochodziły do mnie słuchy o obniżce za śmieci. Wydawało mi się ,że skoro w ŁSM wszyscy płacili tyle samo za wywóz nieczystości, tak też wszystkich obejmie obniżka. I tu pojawił się olbrzymi szok. Nastąpiło wykluczenie z tej obniżki części mieszkańców. Jak to jest możliwe w spółdzielni? Rozumiem gdyby to była wspólnota, to i owszem mogłaby różnicować koszty pod dany blok, osiedle , ale w spółdzielni?!
Panie Brodziuk, jak można pozwolić sobie na takie traktowanie mieszkańców?
A Ty "forciu" nie pisz ,że w ŁSM mają taniej, bo jak wyżej pisałem płacić mam więcej niż wszyscy inni to jaka to sprawiedliwość w ŁSM!!

Wieczny prezes w recydywie radnego wyraził się jakby cierpiał na rozdwojenie jażni z powodu konfliktu interesów: obciążeń mieszkańców zarządzanej spółdzielni i dochodów miejskiej spólki. Aż dziwne, że człowiek tak zasiedziały na dwóch różnych stołkach nie cierpi na jakieś "hemoroidy" dające się na tyle dotkliwie we znaki, żeby musiał dla zdrowia wybrać tylko jeden z nich. Jak bowiem można prezentować się na dbającego o swoich lokatorów głosząc jednocześnie obawę o dochody firmy, która świadczy na ich rzecz usługi? Skoro w mieście działają firmy konkurencyjne na wywóz śmieci to nie tylko zdrowy rozsądek, ale też przepisy o zamówieniach publicznych wymagają, żeby ogłaszać przetargi w celu wyłonienia najlepszej-najtańszej oferty na świadczenie tych usług. Uważam, że wieczny prezes-radny Lipski obruszył się, skoczyła mu zwyczajnie gula, dlatego, że prezes Brodziuk tak łatwo i niespodziewanie pokazał, że jak się chce to można obniżyć mieszkańcom koszty i to niezależnie od zamieszania, że to nie dotyczy wszystkich osiedli. Brodziuk pokazał światło w tunelu, właściwą drogę..., ale aby móc to zrobić najpierw zrzekł się funkcji radnego. Apeluję zatem do superprezesa Lipskiego: wybierz człecze funkcje albo fotel w "Perspektywie", albo zaszczyty w ratuszu. Konflikt interesów sprawia, że mieszkańcy nie mają dobrego gospodarza.

rudy błazen z druhem

chcial wydymac wszystkich, to w koncu wydymali jego!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org