poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brak kontaktów z dzieckiem

Witam

Mam problem, od kiedy rozstałem się z matką mojego dziecka , a było to pod koniec października mam utrudniony kontakt z naszą1,5 roczną córeczką .W listopadzie 2012r nie robiła mi żadnych problemów dzięki czemu mogłem cieszyć się moją córeczką w każdy weekend listopada. W grudniu wszystko się zmieniło ,moja była robi mi na złość i nie pozwala mi widywać się z córką, posunęła się do tego stopnia że nawet nie widziałem córki w święta, Zaznaczam że nie uchylam się od odpowiedzialności i płacę dobrowolnie alimenty na moje dziecko .Wszystkie moje próby dogadania się z matką mojego dziecka kończą się zazwyczaj wyśmiewaniem mojej osoby i łamaniem moich podstawowych praw ojca . Bardzo proszę o poradę wszystkich którzy zechcą zainteresować się tym tematem.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brak kontaktów z dzieckiem

jak Twoja była żona tak to traktuje może wystap o widzenie się z córka poprzez sąd bądź wystap o prawo odebrania praw rodzicielskich. Twojej ex żona nie ma prawa zabraniac ci kontaktów z dzieckiem. trzymaj się i powodzenia.

Chociaż w życiu są różne sytuacje i chociaż jestem kobietą i matką,nie popieram kobiet,które w łatwy i niekoniecznie ,,zdrowy''sposób manipulują dzieckiem w wojnie i zemście wobec ojca dziecka,utrudniając kontakty.Każda sprawa powinna być odrębnie rozpatrzona,przez poradnie rodzinne,sądy,o ile naprawdę nie ma szans na jakieś kompromisy.

Judyta99

siemanoo : odebranie praw rodzicielskich matce za utrudnianie kontaktów z ojcem? o czym Ty mówisz?

Adam, powinieneś iść z tym do adwokata, taka sytuacja nie może mieć miejsca, sąd wytoczy proces, jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, żebyś widział się z dzieckiem to matka nie robi łaski że Ci te kontakty umożliwi :)
pozdrawiam

Należy złożyć do Wydziału Rodzinnego wniosek o ustalenie kontaktów z dzieckiem / jeżeli nie jesteś pozbawiony wykonywania włazy rodzicielskiej /

jesli jestes zdesperowany to proponuje siekiere w dłon, moze koniec koncow stracisz na tym wszystko ale moralnie wygrasz.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Musisz sobie zrobić drugą córkę.

Jeśli masz dużo pieniędzy to odwiedź na początek adwokata. Jeżeli chcesz zaoszczędzić do sąd rodzinny. Tak wogóle to sąd nie wytacza procesów.

Postaw ja pod sciana i zaprzestan placenia.
Ona w tym momebcie zastanowi sie co robic.
Jesli wniesie do sadu ze nie placisz to ty bedziesz
mial argument dlaczego.
Sad moze nakazac oplate ali.z procentem,ale to
niewiele w porownaniu do tego ze i ty jej troche
utrudnisz i dasz do zrozumienia.

Polecam www.oik.lomza.pl/ i za darmo mozna uzyskać poradę i porozmawiaC Z PRAWNIKIEM I PSYCHOLOGIEM.

Trust.

Ja bym poszła z tym do sądu. Co to ma byc, że utrudnia się kontakty z dzieckiem dla jakiegoś widzimisię?

meble gabinetowe

siwy ma racje
takie babsko jak jej sie nieukłada tylko tobie to chce ci nerwów popsóć
a i fanka bocianka miała na myśli że chyba znią tą córkie

sport to zdrowie

walcz o dziecko... gdy mąż jest w pracy, syn cały dzien powtarza tata, tata, czasami do obrzydzenia :). dziecko, to tylko dziecko, za wiele nie rozumie ale tęskni. dla niego tak samo tata jest ważny jak i mama. nie odpuszczaj, ale zrób to w taki sposób, aby dziecko sie nie zorientowało. spróbuj spokojnie z nią pogadać i powiedz jej ile znaczy dla ciebie wasze dziecko i o przyszłości córki, o waszych kontaktach.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org