Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak kontaktów z dzieckiem |
Witam Mam problem, od kiedy rozstałem się z matką mojego dziecka , a było to pod koniec października mam utrudniony kontakt z naszą1,5 roczną córeczką .W listopadzie 2012r nie robiła mi żadnych problemów dzięki czemu mogłem cieszyć się moją córeczką w każdy weekend listopada. W grudniu wszystko się zmieniło ,moja była robi mi na złość i nie pozwala mi widywać się z córką, posunęła się do tego stopnia że nawet nie widziałem córki w święta, Zaznaczam że nie uchylam się od odpowiedzialności i płacę dobrowolnie alimenty na moje dziecko .Wszystkie moje próby dogadania się z matką mojego dziecka kończą się zazwyczaj wyśmiewaniem mojej osoby i łamaniem moich podstawowych praw ojca . Bardzo proszę o poradę wszystkich którzy zechcą zainteresować się tym tematem.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak kontaktów z dzieckiem |
jak Twoja była żona tak to traktuje może wystap o widzenie się z córka poprzez sąd bądź wystap o prawo odebrania praw rodzicielskich. Twojej ex żona nie ma prawa zabraniac ci kontaktów z dzieckiem. trzymaj się i powodzenia.
|
|
Chociaż w życiu są różne sytuacje i chociaż jestem kobietą i matką,nie popieram kobiet,które w łatwy i niekoniecznie ,,zdrowy''sposób manipulują dzieckiem w wojnie i zemście wobec ojca dziecka,utrudniając kontakty.Każda sprawa powinna być odrębnie rozpatrzona,przez poradnie rodzinne,sądy,o ile naprawdę nie ma szans na jakieś kompromisy. Judyta99
|
|
siemanoo : odebranie praw rodzicielskich matce za utrudnianie kontaktów z ojcem? o czym Ty mówisz? Adam, powinieneś iść z tym do adwokata, taka sytuacja nie może mieć miejsca, sąd wytoczy proces, jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, żebyś widział się z dzieckiem to matka nie robi łaski że Ci te kontakty umożliwi :) pozdrawiam
|
|
Należy złożyć do Wydziału Rodzinnego wniosek o ustalenie kontaktów z dzieckiem / jeżeli nie jesteś pozbawiony wykonywania włazy rodzicielskiej /
|
|
jesli jestes zdesperowany to proponuje siekiere w dłon, moze koniec koncow stracisz na tym wszystko ale moralnie wygrasz. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Musisz sobie zrobić drugą córkę.
|
|
Jeśli masz dużo pieniędzy to odwiedź na początek adwokata. Jeżeli chcesz zaoszczędzić do sąd rodzinny. Tak wogóle to sąd nie wytacza procesów.
|
|
Postaw ja pod sciana i zaprzestan placenia. Ona w tym momebcie zastanowi sie co robic. Jesli wniesie do sadu ze nie placisz to ty bedziesz mial argument dlaczego. Sad moze nakazac oplate ali.z procentem,ale to niewiele w porownaniu do tego ze i ty jej troche utrudnisz i dasz do zrozumienia.
|
|
Polecam www.oik.lomza.pl/ i za darmo mozna uzyskać poradę i porozmawiaC Z PRAWNIKIEM I PSYCHOLOGIEM. Trust.
|
|
Ja bym poszła z tym do sądu. Co to ma byc, że utrudnia się kontakty z dzieckiem dla jakiegoś widzimisię? meble gabinetowe
|
|
siwy ma racje takie babsko jak jej sie nieukłada tylko tobie to chce ci nerwów popsóć a i fanka bocianka miała na myśli że chyba znią tą córkie sport to zdrowie
|
|
walcz o dziecko... gdy mąż jest w pracy, syn cały dzien powtarza tata, tata, czasami do obrzydzenia :). dziecko, to tylko dziecko, za wiele nie rozumie ale tęskni. dla niego tak samo tata jest ważny jak i mama. nie odpuszczaj, ale zrób to w taki sposób, aby dziecko sie nie zorientowało. spróbuj spokojnie z nią pogadać i powiedz jej ile znaczy dla ciebie wasze dziecko i o przyszłości córki, o waszych kontaktach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |