Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca w PHU KONRAD ? |
Witam znowu pojawiły się 2 ogłoszenia o pracę w firmie PHU KONRAD -asystentka prezesa, - specjalista ds exportu, Proszę o poradę osób znających firmę czy warto tam pracować, asystentkę to tam chyba bardzo często wymieniają?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca w PHU KONRAD ? |
źle zadane pytanie , zapytaj się czy Ciebie tam przyjmą , wiesz kwiatków tam nie szukają a Twój nick mówi sam za siebie
|
|
buheheheheheheheheheh
|
|
Powiem tak, tego specjalistę to już pełen rok szukają a rotacja ludzi jest chyba dość spora. Jakiś czas temu rozmawiałem z człowiekiem który został potraktowany w sposób niepoważny przez PH Konrad. Otóż decyzja ze strony Konrada była na tak a po dwóch dniach oddzwonili że przepraszają za zaistniałą sytuacje, ale wybrali jednak inną osobę na to stanowisko,a człowiek zwolnił się od poprzedniego pracodawcy. Minęły 2 miesiące i kolejne ogłoszenie tej samej treści więc osobiście już zrezygnowałem gdy usłyszałem jak postąpili w przypadku kilku osób.
|
|
Witam jeśli jakaś firma szuka pracowików poprzez ogłoszenia to zakladam z góry że jest to niepoważna firma a gdy te nabory pojawiaja sie regularnie to taka firma nazywa sie Łap Dziada Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
Niepoważna firma, że szuka pracowników przez lokalny portal??? Ja słyszałam dobre opinie, mam zmajpmych co tam pracują i są zadowoleni, a że rotacja? ja wiem? duża firma to i ludzi potrzebują i tyle.....
|
|
Imię (nazwa) użytkownika: Anna21 Posty: 1 Imię: Ania E-mail: rekrutacje23@wp.pl ............................................................... hahaha !
|
|
" zapytaj się czy Ciebie tam przyjmą" - zgadzam się. Chcesz się dowiedzieć to najlepiej złóż CV i idź na rozmowę. Jaki jest sens pytać się na forum osób, które nie miały styczności z daną firmą? Zapytaj tych, którzy tam pracują - nie tych, którzy zostali zwolnieni (na pewno z jakiegoś powodu) i wylewają pomyje. Pozdrawiam.
|
|
byłam na rozmowie no i zostałam odrzucona, ponieważ nie jestem z Łomży. ... bo jesteśmy tu po to aby żyć wedle naszego uznania i w zgodzie z naturą :P
|
|
Konrad, Przedsiębiorstwo Handlowe www.phkonrad.com.pl/ Przedsiębiorstwo Handlowe KONRAD, nasienie buhajów, jałowice hodowlane, kursy inseminacji bydła, warchlaki, buhaje, jałówki, bydło mleczne. - cy to to ? toć nawet i lepij ześ nie z łomzy, co łoni robiom ? toć miastowe ni majom kWalifikacyi do tegoz . moze tam ło co inszego iem chodziło ?
|
|
crasy jeżeli firma ma tak dużą rotacje pracowników tzn, że nie poważnie traktuje się ludzi. Odwrotnie patrząc to wszyscy Ci ludzie musieliby być nienormalni i oznaczało by to, że nie zależy im na pracy... dziwne patrząc na osoby wychowujące dzieci itp. Wniosek? Albo firma ma zbyt duże wymagania i nie da sie rozwinąć pracownikowi albo taki ma sposób działania. Ciężko coś powiedzieć. Ja osobiście pracowałam w jednej z łomżyńskich firm, półtorej miesiąca na umowę zlecenie, ponieważ chcieli mnie poznać a potem zostałam potraktowana jak śmieć, ostatniego dnia nikt nie chciał ze mną rozmawiać a o fakcie, że nie dostane umowy dowiedziałam sie o godzinie 15, gdy kończyłam pracę i nękałam kierownika (pani dyrektor uciekła gdy mnie zobaczyla). tak sie traktuje ludzi w w prywatnych duzych firmach. Nie wszystkich, ale w takich, które non stop szukają pracowników owszem.
|
|
Firma Konrad wiadomo nie od dziś zatrudnia pracowników z rodziny. Nie trzeba wiele tłumaczyć że na ręce każdy patrzy i ocenia, ale może to właśnie Ci oceniający mieszają ? Proponuję podać do informacji nie lokalnej a ogólnopolskiej że szuka pracowników na to stanowisko, a w takim wypadku zgłoszą się fachowcy, których Konrad nie przyjmie bo będą za dużo chcieli zarabiać. Jednym słowem coś za coś. W każdej firmie kapitałem są ludzie ale w Konradzie to Sperma jest kapitałem a ludzie muszą ją sprzedawać lub jak najtańszym kosztem kupować. Ps. To w Konradzie pracownik chciał być taki uczynny i użył karty z punktami jednej ze stacji benzynowych poprzedniego pracodawcy i nazamawiał sobie gadżetów przed Świętami ?
|
|
Autor: Anna21 (80.240.166.---) Autor: crasy (80.240.166.---) Zbieg okoliczności czy te same ip obok siebie :) Aniu i crazy - za pewne o jednej osobie mowa. Zwróć uwagę na to że ten dział importu już miał ruszyć X czasu temu. Wydaje mi się że skoro nadal nie ma odpowiedniego kandydata na to stanowisko to problem chyba jest jedynie z osobą która weryfikuje kandydatów. PH Konrad jest może i dobrą firmą, znaną lecz albo Wy nie potraficie sprecyzować swoich wymagań albo obawiacie się spisków :-) Pozdrawiam i życzę sukcesów.
|
|
kaśka2, ja rozumiem, że można mieć różne doświadczenia, sama takie mam, ale nie można przekreślać prywatnych dużych firm.... pomyślmy co bez takich firm działoby się na łomżyńskim rynku pracy. Moim zdaniem, częste ogłoszenia nie muszą oznaczać częstych zwolnień, mogą oznaczać rozwój. Często narzekamy, że w Łomży jest kiepsko z pracą, że miesiącami można wysyłać cv, a zaproszenie na jakąkolwiek rozmowę kwalifikacyjną to już sukces, a tu się okazuje, że Konrad dał ogłoszenie i to nie ładnie z ich strony, kurcze coś jest nie tak.... A może dotychczasowa Asystentka dostała awans? Nieee, przecież z góry wszyscy "poinformowani" wiedzą, że jak nic wyleciała z pracy. Z Nowym Rokiem Wszystkim życzę wymarzonej pracy u wymarzonego Pracodawcy! Fuska
|
|
Oj,chyba był inny powód?! Aktualnie pracują tam dojeżdżające osoby z: Kolna, Wincenty, Mątwicy, okolic Szepietowa, Zambrowa i pewnie wiele innych... Może był jednak jakiś inny powód :-\ SpongeBob
|
|
To było do Blond Joanny! SpongeBob
|
|
Ok, piszę już z innego ip ;) Konrad działa w branży związanej z rolnictwem i hodowlą więc skąd zdziwienie, że pracuje tam sporo osób z pobliskich miejscowości? Pewnie mają doświadczenie lub praktykę w danej dziedzinie. Nie tylko studia, albo przepracowane kilka lat na podobnym stanowisku (tzw. "doświadczenie") gwarantuje, że dana osoba jest pasuje do oferty pracy. Do byłych pracowników, którzy źle się wypowiadają na forum nt. Konrada - jestem pewien, że był powód dla którego już nie pracują i widocznie dobrze się stało. Mam tam kilkoro znajomych, którzy pracują (bez "układów") od wielu lat. Jesteś dobry dla pracy - praca jest dobra dla Ciebie. Pozdrawiam
|
|
Ta firma pewnie taka jest jak DOBROPLAST!!!!!!!!!!hahahahah
|
|
Nic z tego, przecież teraz każdy rolnik postępowy sam zapładnia swoje krowy.
|
|
Anna21 i crasy, nieładnie pisać na forum w godzinach pracy :) może liczycie, że szef to czyta i dostaniecie podwyzkę, a może awans? :)
|
|
W Konradzie z pewnością wykwalifikowani ludzie pracują :) A coś Aniu więcej wyjaśnisz na temat tego pracownika i tego że przywłaszczył sobie pkt. za które poprzedni pracodawca miał dać nagrody dla swoich kierowców? Z tego co wiem przez tego pracownika z Konrada w pewnej firmie nie otrzymali nawigacji,telewizorów itd. ładnie to tak ?
|
|
Ania już większego awansu nie dostanie bo już jest na dość wysokim stanowisku, tylko nie może sobie poradzić z doborem ludzi żeby ruszyć dział importu :D
|
|
mrs.solis - firma chyba nie taka zła skoro w godzinach pracy można zajrzeć na forum? Tak, tak szef czyta - można tu zamieszczać CV ;P
|
|
Autor: mefistofeles (80.240.166.---) Data: 03-01-13 13:18 Imię (nazwa) użytkownika: mefistofeles Posty: 18 Imię: Piotrek źle zadane pytanie , zapytaj się czy Ciebie tam przyjmą , wiesz kwiatków tam nie szukają a Twój nick mówi sam za siebie Autor: Anna21 (80.240.166.---) Data: 03-01-13 14:41 Imię (nazwa) użytkownika: Anna21 Posty: 1 Imię: Ania Niepoważna firma, że szuka pracowników przez lokalny portal??? Ja słyszałam dobre opinie, mam zmajpmych co tam pracują i są zadowoleni, a że rotacja? ja wiem? duża firma to i ludzi potrzebują i tyle..... Autor: crasy (80.240.166.---) Data: 03-01-13 14:57 Imię (nazwa) użytkownika: crasy Posty: 80 " zapytaj się czy Ciebie tam przyjmą" - zgadzam się. Chcesz się dowiedzieć to najlepiej złóż CV i idź na rozmowę. Jaki jest sens pytać się na forum osób, które nie miały styczności z daną firmą? Zapytaj tych, którzy tam pracują - nie tych, którzy zostali zwolnieni (na pewno z jakiegoś powodu) i wylewają pomyje. Pozdrawiam. 3 POZYTYWNE WYPOWIEDZI PO TYM TEMATEM, DOTYCZĄCE PHU KONRAD.
|
|
Autor: Katarzyna_215 (---.play-internet.pl) Data: 14-09-12 21:20 Witam, mam pytanie czy znacie tą firmę PH Konrad? moze ktoś tam pracował w biurze lub administracji? Jaka jest tam atmosfera, zarobki itp pomóżcie KatPat Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: jankeson (---.cdma.centertel.pl) Data: 14-09-12 22:56 POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI ŻYCZĘ..... Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: loveley (---.elomza.pl) Data: 14-09-12 23:28 powodzenia i wytrwałości trzeba w każdej firmie i na każdym stanowisku. Czy mógłbyś jankeson sprecyzować swoją wypowiedź? Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: konkluzja (---.87.techtel.pl) Data: 15-09-12 19:02 Też słyszałam, że praca na dużym ciśnieniu i często zmieniają się Panie w biurze więc to chyba nie najlepiej świadczy o tej firmie.. Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: Poczta123 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 15-09-12 20:17 Nie najlepszy to jest zapach w tej firmie. A po za tym jest ok!! Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: wyw (---.113.introlan.pl) Data: 15-09-12 23:25 haha Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: hans_kloss (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 16-09-12 11:35 oj o Konradzie można by było książkę napisać skoro sie tak tam panie zmieniają to chyba to o czymś świadczy sami sobie dopowiedzcie Hans Kloss to wszystkich szpiegów boss..... Odpowiedz na tę wiadomość Re: PH Konrad Autor: bosss (---.113.introlan.pl) Data: 16-09-12 19:22 nie polecam. pracowałem tam prawie pół roku. pani hania jest nawet ok ale boss ? lepiej nie mówić. lepiej obym go nie spotkał bo nie ręczę za siebie. ludzie którzy tam pracują to judasze(są wyjątki). lepie puszki zbierać niż tam robić hegi
|
|
Szefów dzielimy na 5 grup: 1. Pedałów. 2. Superpedałów. 3. Antypedałów. 4. Pedałów-magików. 5. Pedałów-pirotechników. Dlaczego ? Szef pedał mówi: "Ja Cię Kowalski wypierdolę..." Szef superpedał mówi: "Ja Was wszystkich wypierdolę". Szef antypedał mówi: "Ja się Kowalski z Tobą pierdolić nie będę!" Szef pedał-magik mówi: "Ja Cię Kowalski tak wypierdolę, że ty nawet nie zauważysz kiedy" Szef pedał-pirotechnik mówi: "Ja Cię Kowalski wypierdolę z hukiem". P.S. Jest jeszcze Szef pedał-McGyver: "Ja Was Kowalski wypierdolę ! w kosmos gołymi rękami..."
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |