Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
przerobienie kuchenki gazowej |
Czy może ktoś mi podać namiary na osobę, która przerabia kuchenki z gazowe z oprzyrządowania z gazu ziemnego na gaz z butli? No i żeby za przystępną cenę :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: przerobienie kuchenki gazowej |
Namiarow do konkretnej osoby nie mam, ale wiem ze gdy podjedziesz do sklepu obok bramy GASPOLU to tam pracuja osoby ktore i w domu Ci to zrobia tylko trzeba podjechac i sie umowic z terminem.
|
|
... a czy to nie jest przypadkiem tak, że trzeba wymienić tylko dysze ? za "grosze" i kwadrans roboty, zapytaj na Piłsudskiego w Gaz..coś tam ... - jak nie to, jest taki rozsądny gość ( w cenie i fachowiec) ma warsztat w piwnicy bloku w/w pawilonów na Małachowskiego.
|
|
Zgadza się, to polega tylko na wymianie kompletu dysz. Komplet dysz kosztuje około 6-7 złotych, aczkolwiek powinien być dodatkowo przy wyposażeniu kuchenki. Sama wymiana to kwestia 10 minut i gość kasuje 80 - 100 złotych. Nie lepiej wziąć kluczyk nasadowy i sobie to samemu przełożyć? ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
Konsul2 , masz rację ale u tego gościa już od nastu lat naprawiam różne sprzęty AGD a jest naprawdę solidny i niedrogi ( nie polecam np. serwisu AGD na Prusa ) - wart polecenia, bo nie jest naciągaczem na cenę i potrafi zrobić "coś z niczego ".
|
|
PrZecież to tylko wymieniasz dysze w palnikach. Podjedź do sklepu Gaspol kup dysze do Propan_butan wymień w kuchence i masz całe przerobienie.
|
|
... a dżoanna SAMA da radę ?
|
|
|
Zezowaty, nigdy tego nie robiłam więc trochę się boję... a właśnie słyszałam że to jest niewiele pracy, a niestety liczą sobie od 100 zł w górę za tę wymianę :( Tylko jakbym sobie sama zaczęła wymieniać i coś bym źle zrobiła to cała chatka z hukiem by się rozpadła i co wtedy ....
|
|
nawet nie musi byc komplet a może na poczatek dwie wystarczy wymienić :) i tak nie bedziesz na raz 4 garów gotowała :)
|
|
Gagatek a byś się zdziwił :)
|
|
spróbuj tam gdzie pisałem, nie jest tak drogi, chyba że mieszkasz daleko ?( dojazd).
|
|
wkrótce też bedę przerabiał kuchnie tylko w odwrotną stronę. tzn z propan-butan na gaz ziemny. jjesli nie pilne to zamienimy sie na kuchnie i obejdzie sie bez przeróbek :) a jesli nie to kup w gaspolu na Piłsudskiego dysze, zdejmij z kuchni te luźne graty, odkręć górę ( 4 wkręty śrubokrętem ) i masz dysze na wierzchu. następnie kluczem (chyba 10 ) odkręcasz dysze a w jej miejsce wkrecasz nową. jesli nie chcesz sama to pierwszy lepszy chłop Ci to zrobi :)
|
|
Nie, nie daleko. Teraz oglądałam na youtube jak się wymienia te dysze to zajęło to gościowi niecałe 10 min. I wydaje się ze to wcale nie jest takie trudne :) Ale najpierw zapytam u fachowców :) Dziękuję za podpowiedzi :)
|
|
... a dlaczego piszesz , że 4 garów ( w domyśle cztery palniki ) , ja mam np kuchenkę PIĘCIO palnikową ! - długi palnik na brytwanny do np gotowania ryb.
|
|
A tak z ciekawości zapytam gagatek jaką kuchenkę masz? Ja się przymierzam do zakupu gorenje.
|
|
Chce tylko powiedziec ze samodzielna wymiana dyszy może skutkować utratą gwarancji.
|
|
... no, ale koniecznie trzeba to zrobić przed północą 31.12.2012 - zaoszczędzisz na fajerwerkach.
|
|
To jak pójdę do fachowca to wystawi mi jakiś papier na tę wymianę?
|
|
Nikt ci nieczego nie wystawi bo dysze nie są objęte gwarancją :) Poprostu wykręcasz jedne i wkręcasz drugie . I żadnej gwarancji nie tracisz na kuchenke nie słuchaj . Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
A no to dobrze :) To może sama zrobię, bo nie wydaje się to trudne :)
|
|
ktos-cos nie wprowadzaj w blad.. Jezeli wymienisz dysze sam to tracisz gwarancje, tak samo jak z glupim podlaczeniem do gazu ziemnego.. W karcie gwarancyjnej masz miejsce na pieczatki i adnotacje fachowcow. Wiem, bo sam to przerabialem niedawno. Wzialem sie za wymiane a tu d* plomby gwarancyjne i trzeba bylo brac fachowca i zaplacic, ale mam spokoj, bo szkoda by bylo nowej kuchni.
|
|
Autor: P.A i tak jest jak piszesz !!!
|
|
Przeczytaj P.A gwarancję kuchenki gazowej i dowiedz się co jest nią objęte :):) Kuchenka to nie telewizor :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Objęta jest kuchenka i powstałe w wyniku niewłaściwego użytkowania i montażu problemy dyskwalifikują ją z reklamacji. Nie wspominając już o uszkodzeniu plomb gwarancyjnych przez osoby nieuprawnione... Tak jest z KAŻDYM urządzeniem. Przeczytaj gwarancję od swojej kuchenki, bo widzę, że dawno w rękach żadnej nie miałeś :) Nawet od telewizora.
|
|
Wymiana dysz to nie jest niewłaściwe użytkowanie :) Tym bardziej że każda nowa kuchenka ma załozone dysze do gazu ziemnego a na takich niestety nieda się korzystać z gazu Propan-Butan :) Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
NIE PRZERABIAJ SAMEMU BO JAK JEBNIE TO LIPA
|
|
ktos-cos dlatego wlasnie piszemy wszyscy o ich wymianie :)
|
|
Musi to zrobić fachowiec z uprawnieniami, który podstempluje kartę gwarancyjną i wpisze odpowienią adnotację. Pomijając fakt, że samodzielne przerabianie jest zabronione, to tak, traci się gwarancję.
|
|
Polecam tego Pana 515313300 zrobi Pani to co trzeba ....Mi przerabiał i jest wszystko ok i nie drogi Polecam !
|
|
A kogos z okolic katowic mozecie polecic? ___________________________ https://www.dyszeprzemyslowe.pl/dysze-powietrzne
|
|
mroczek spadaj m.e.n.d.o z tego forum i nie wrzucaj nam tu linków do bieda firemek.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |