Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mechanik od Audi |
Witam Poszukuje mechanika który zna się na samochodach marki Audi oraz na silnikach TDI Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mechanik od Audi |
a co jest?
|
|
warsztat samochodowy AUTO-FACH na ul. Korczaka 3 (blisko straży). Facet wszystko Ci zdjagnozuje naprawi i nie naciągnie, godny polecenia.
|
|
Wzrosło spalanie do 12L\100
|
|
jest zima.....musi być zimno :D
|
|
Bez przesady :P:P
|
|
przerabiałem ten problem bogusek85 -przepływomierz to nr 1 -regeneracja turbo (chcociarz nie byłem pewny czy była potrzebna ale zrobiłem wysyłalem do krakowa turbotech ) -jak przy przcisnieciu leniwie reaguje to wymien tez zaworek n75 bodajze i 100% spadnie spalanie i przybedzie mocy (o ile masz sprzegielko cacy) bo jak slabe to bd sie slizgało Misiaczek
|
|
Kolego może się orientujesz gdzie w lomzy mogę oddać w dobre ręce żeby przejrzeli wszystko i przy okazji nie zdarli jak to nie którzy potrafią
|
|
a jaki masz silnik i rocznik
|
|
Żeby nie zdarli to ni prowadź do Goska Bosch service, tam mają ceny z kosmosu a naprawy pozostawiają wiele do życzenia...
|
|
jakie robisz trasy ?
|
|
1.9 TDI 130km 2003r. przewaznie miasto ale i w trasie potrafi opierdolic 7L przy normalnej jezdzie
|
|
Mogą pomóc. Pisz na meila.
|
|
Unikaj kijka na poznanskiej- on sam nie robi, a ma mechanika z pokierezowanym prawym uchem, ktory zedrze skure i zchrzani robote! mialem z nimi do czynienia, stad przestroga!
|
|
_wowo jak mam pisać na @??
|
|
A ja mam też problem z tym silnikiem. Od jakiegoś czasu zaczął kopcić na wolnych obrotach. Pracuje niby normalnie.
|
|
Czy te silniki sa na pompowtryskiwaczach?
|
|
ja po paru przygodach u mechaników pozostawiam auto tylko u Krzysztofa Marca to taki nie duży zakładzik no i tak szczerze to tylko on pomógł mojemu tdi dodatkowo rozmowa jest konkretna uzgadnia sie co ma zrobic i tylko to robi ma do tego swojego Vaga (nie na laptopa i kabelek lub puszka z allegro) a taki fest i no nikogo nie zmuszam i nie robie reklam wkazdym razie mi pomógł ale też słyszałem że pan Wojtek z Kraski tez potrafi zdziałać cud w Łomży mechaników jest pełno kwestia tego kto co lubi i woli. powodzenia w naprawie auta .
|
|
bogusek ja mam vw 2004 1,9TDi trasa ok. 6-7 spali. albaham tylko na pompowtryskach.
|
|
bogusek85 -> ivo.waw@gmail.com Diagnostykę warto zrobić jak najszybciej, póki drogi czyste. Chyba ze chcesz za rolki płacić :/
|
|
1.9 TDI 130PS to tylko i wyłącznie pedek :)
|
|
mam ten silnik spalanie około 6.6 litrów na komputerku w cyklu mieszanym to normalna sprawa, zimą nawet 7.5 l/100km. Jak silnik nie przechodzi w tryb awaryjny to turbina i zaworek n 75 raczej ok.
|
|
trasa to 5.5 ale po miescie w te prozy to masakra prawie litr wiecej moze to dlatego ze krotkie trasy 3-5km
|
|
a.n.d.y a co ty pizze rozwozisz? :) bez urazy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |