niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
po co nowy park Jana Pawła II

kolejne pieniądze ******** w kosmos tylko po to aby połechtac czarnych sukienkowych. Niech pan prezydent tak ochoczo dogadzjący czarnym zajmnie sie porzadkowaniem parku przy ulicy Wojska Polskiego. Tam wszystko sie sypie . Alejki rozwalone , roslinośc zaniedbana , pwoli ulega dergradacjia to piekny park i z tradycjami w samym centrum miasta. Z parku tego korzysta mnostwo soób i w róznym wieku. Chodze tam często i widzę. Obecnie jest zaniedbany i chylis ie ku upadkowi. Tu sa potrzebne pieniądze a nie na kolejne pierdoły.

Tupik

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: po co nowy park Jana Pawła II

jak ci się nie podoba to wypad z Łomży. proste

Tu nie chodzi o to czy się coś podoba czy nie... tylko o kasę jaka idzie w błoto 67 tys. za 5 miesiecy roboty? No troszke grubo. A powiem wiecej zaprojektowanie takiego parku gdzie ma się pełne pole popisu (zielone tereny nie ograniczone zadnymi wrecz budynkami, spadkami terenu czy sieciami uzbrojenia) to maksymalnie miesiąc góra dwa klikania w autoCAD. Wiec Kazirota pomysl na drugi raz zanim cos napiszesz bo nie wiem jak Ciebie ale innych moze wkurza niegospodarnosc wladz miasta.

trzeba było wystartować w przetargu i go wygrać

artras, to inna bajka, ale zaraz po kiego '' czarnych sukienkowych''? Kozacy w damskich majtkach, jak jest taki mądry to nich da w **** Czeczenowi.

lepszy park niż kolejny remont dzwonnicy w katedrze

100mph nawet nie wiesz jak mnie wku... takie gadanie jak Twoje. W Polsce reka reke myje wiec jak sie nie ma plecow to mozesz byc najtanszy a i tak nie wygrasz.

Co to za park bez drzew ;)

Kzirota szczuta ma jezor czarny od lizania klechowych dup.

Tupik

Tupik zaś...

jest SIEROTĄ po Leninie i Stalinie.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Polska rządna i gospodarna, bogobojna i sprawiedliwa PROGRAMEM Polskiego Narodu!

........
JKK

Tą kasę można wydać na urządzanie parku a nie na bzdurny projekt. Projekt mogą zrobić uczniowie np. Technikum Ochrony Środowiska w ramach pracy dyplomowej za 5ke w dzienniku a nie za 67 tysięcy.
Dałbyś Pan Panie Prezydencie tyle kasy ze swojej kieszeni? Wątpię.

Po to że obsrany przez was Jednaczewiak juz nam sie nie podoba:)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Czytałem ten przetarg, i powiem Wam, że to nie jest tylko 2 miesiące klikania w ACad. Nie bierzecie pod uwagę tego, że najpierw to geodeta musi zrobić mapę do celów projektowych, a później dopiero do tego może usiąść projektant. Wszystko w dzisiejszych czasach kosztuje. Inżynierzy się cenią, bo wykonują bardzo pożyteczną pracę. Ciekawe że nikt nie mówi o tym że bankierzy i różnej maści naciągacze zarabiają dziesiątki a nawet setki tysięcy praktycznie za nic.

http://videolomza.blox.pl/

JKK Kmicic to zepsuty ksiądz ja wam to mówię

Tupik

prawda jest banalnie prosta - po co nam nowy park jak my starego nie jestesmy w stanie na odpowiednim poziomie utrzymać. Co myślicie jak go nazwiecie imieniem Jana Pawła II to cuda nastapia i sam się utrzyma na nalezytym poziomie? przestańcie w cuda wierzyć

Tupik

A jak zostanie zabytek, to też dobrze, mamy trzeci w Europie cmentarz, pod względem starości

W tym co Tupik pisze jest prawda... wykładamy 67 tys na projekt potem pewnie jeszcze wiecej na realizacje a potem nie ma kasy na utrzymywanie calosci co z czasem niszczeje i nie nadaje sie do niczego (moze lepiej juz teraz szukac oszczednosci aby moc w przyszlosci zapewnic opieke nad takim obiektem).
DXF nie pisz jakis glupot bo akurat jestem po geodezji i w tym przypadku mapka do celow projektowychto rzecz wrecz banalna:
1. tydzien pomiarow
2. tydzien opracowan
3. 2-3 tygodnie spraw papierkowych
bardzo dobry pomysl rzucil/a forciu moze nieco nie ten kaliber uczelni bo technikum moglo by sobie z tym nie poradzic ale na podstawie takowej mapki do celow projektowych mozna by bylo projektowanie w ramach cwiczen zlecic jakiejs uczelni wyzszej posiadajacej w swoim repertuaze kierunek: projektowania badz pokrewny zwiazany z tematem.

Reasumujac mysle ze jakby ktos to rozsadnie rozegral z naszego kochanego ratusza to koszt mozna by bylo zmiejszyc conajmniej o polowe...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org