środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
egz prawo jazdy automat u kogo?

Można u kogoś z Łomży zdawać egzamin na prawo jazdy na automacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: egz prawo jazdy automat u kogo?

Pamiętaj, że jak zdasz na automacie to możesz jeździć TYLKO samochodami z automatem.

Zdaję sobie z tego sprawę, ciekawi mnie czy i u kogo jest taka możliwość.

Zibi czy jakoś tak kiedyś widziałem jak pisało na samochodzie "nauka na automacie" ...

Chyba do lodów buheheheheheheheheheh

Z tego co wiem w pojazdach egzaminacyjnych są tylko manualne skrzynie przynajmniej w łomży.

a jaki problem, że manualna skrzynia, egzaminator będzie biegi zmieniał :)

---------------------------------------------

Skuter ma automat a do jazdy wystarczy tylko dowód:)

haha smieszne jak ktos biegow zmieniac nie umie to niech rowerem jezdzi i to takim bez przezutek...potem sie kazdy dziwi ze duzo wypadkow jak polowa nie ma drygu do jazdy...

Masakra ...

tak w ZIBI maja automat,zdajesz na tym samochodzie na ktorym jezdzisz,a teraz kupili nowy chyba nissan,polecam!!!!!

Gienia_Smoliwąsowa

tak w ZIBI maja automat,zdajesz na tym samochodzie na ktorym jezdzisz,a teraz kupili nowy chyba nissan,polecam!!!!!oni maja swoja siedzibe na mazowieckiej przy tej glownej drodze ktora teraz robia

Gienia_Smoliwąsowa

ZICO a nie ZIBI a samochód to SUZUKI, a nie NISSAN

Nie rozumiem jak można zdawać na automacie... Zgadzam się, że stwarzasz tym samym zagrożenie na drodze, bo co jak co, ale zmiana biegów to nie jest jakaś wielka filozofia, czy czarna dziura... Nie jeździłaś rowerem i nie zmieniałaś tam przerzutek?

Zdawanie na automacie moim zdaniem powinno być dopuszczone tylko w szczególnych przypadkach, np osoba niepełnosprawna bez prawej ręki... ale wtedy taka osoba też niestety stwarza zagrożenie na drodze, bo w nieprzewidywalnych sytuacjach, tylko obie ręce na kierownicy mogą zapobiec nieszczęśliwym wypadkom...

____
^_^

Po raz kolejny widzę, że niektórzy nie mają gdzie wygłaszać swoich domorosłych opinii, nie wiedząc kogo dotyczą. Nie pytam nikogo o zdanie, opinię itp. rzeczy tylko o konkretną sprawę. Nie wiecie, kto ma zdawać w taki sposób, czy ma jakieś problemy zdrowotne. Pisząc o rzekomym stwarzaniu zagrożenia, nie wiem, czy taka osoba wie, o czym pisze. Może zanim coś takiego wysmaruje niech się zastanowi, czy sama jest takim świetnym kierowcą niestwarzającym zagrożenia dla innych, a nie ocenia sytuację, której nie zna.

ja to nawet roweru bym Ci nie dał

karolinaol ja uwazam ze prawo jazdy powinni otrzymywac CI co sa w pelni zdrowi... Na drodze zdarzaja sie ekstremalne sytuacje, zeby opanowac tonowy pojazd trzeba w takiej sytuacji naprawde byc dobrym kierowca np. wyprowadzic z poslizgu lub ominac przeszkode ktora nagle znajdzie sie na drodze... bedac w pelni sprawnym czasami poprostu sie nie udaje a co mowiac jak ktos jest niepelnosprawny...Moim zdaniem prawo jazdy powinna otrzymywac osoba ktora jest zdrowa i tyle:) Przepisy powinny byc zaostrzone co do wydawania zaswiadczen o mozliwosci prowadzenia pojazdow:) Jazda automatem odbiera cala frajde z jazdy:)

I jeszcze do karolinaol jesli CI sie nie podoba to mozesz tu nie zakladac tematow:)Kazdy moze tutaj wyglaszac swoje poglady i pisac co sie mu podoba:)A jak nie umiesz zmieniac biegow to na hulajnoge:P

A w ogóle word ma samochoy z automatem do egzaminów?:)

Raczej nie... Nigdy nie widzialem takich cudow...

Po prostu po raz kolejny potwierdza się, że niektórzy nie mają nic ciekawszego w życiu niż wypisywanie kolejnych bzdur, ale cóż to widocznie dla niektórych sens życia takie obrażanie innych. Ani razu nie napisałam, że ja chcę zdawać, bo sama prawo jazdy już mam, ale jak zwykle mili łomżanie są skorzy do pomocy i dorzucenia swoich trzech groszy :P Weźcie swoje hulajnogi, rowery i co tam jeszcze macie, lepiej pojeździjcie to agresję przekujecie w coś zdrowszego.

Bzdurne tematy to i bzdurne odpowiedzi:) Najlepiej to zeby sie siedzialo na miejscu pasazera a egzminator za nas zdawal:D Wtedy kazdy bylby zadowolony... Szczyt debilizmu prawko na automacie zdawac...

Szczyt debilizmu to wypisywanie takich "mądrości" przy nieznajomości tematu.

TYYYYY !!!! Autor: karolinaol (---.lomza.mm.pl)
Data: 15-09-12 23:36
COŚ CI NIE PASUJE ???

Co zrobisz Karolinko, jeśli w Łomży niestety dużo jest takich miłych osób. nie wiem czy jest w Łomży w wordzie samochód z automatem, a co do kierowców to ja znam osobiście bardzo dużo osób poruszających się na wózkach a są bardzo dobrymi kierowcami samochodów, oczywiście prztstosowanych. Mało tego, nawet jeżdżą osoby z tetraplegia nie chce mi się tłumaczyć co to jest, więc panie zauroczony wygoogluj sobie.

W WORD nie ma samochodów z automatem ale jeżeli ktoś chce zdawać na automacie to wypożyczają taki samochód. Ale masz w dokumencie adnotację ze możesz jeździć tylko automatami albo powtórnie zdawać egzamin praktyczny.

krisslks po pierwsze mowisz ze sa dobrymi kierowcami to jest tez pojecie wzgledne:) Kazdy jest dobrym kierowca do czasu kiedy nie zaistnieje sytuacja zareagowania:) Wiesz jechac po drodze zgodnie z przepisami to nie oznacza do konca ze jestes dobrym kierowca...chocby nawet jedz na mate poslizgowa... Wiekszosc krecilaby sie w kolko nie wiedzac nawet w ktora strone kierownica krecic... i wtedy okazuje sie ze jest sie kierowca do kitu! A co dopiero osoba niepelnosprawa z ograniczona pelnosprawnoscia?? Zastanowcie sie:)

I doskonale wiem co to jest tetraplegia niestety nie udalo CI sie krisslks:)

Nie ZICO tylko ZIKO. Samochód to SUZUKI SWIFT.

Sprawa wygląda tak, że zgłaszasz się do ośrodka z automatem, w Łomży jest to ZIKO przy ul. Mazowieckiej. Masz kurs na automacie, potem tym samym zdajesz egzamin państwowy.

Podczas egzaminu na automatycznej skrzyni biegów nasze poczynania nie są rejestrowane kamerami, więc odpada stres z tym związany. Po nabraniu praktyki w ruchu drogowym możemy zdać dodatkowy egzamin praktyczny na samochodzie z ręczną skrzynią biegów i otrzymamy prawo jazdy kat. B bez ograniczeń. W takim przypadku nie trzeba uczęszczać na żadne kursy teoretyczne ani praktyczne. Nie ma też ponownego egzaminu teoretycznego.

Kontakt do Zdzisława z OSK ZIKO:
http://ziko-jazda.pl, 608-504-523

PAWEŁ S. DĄBROWSKI

tipsy żelowe

Kto w Łomży i za ile robi żelowe?

Karolina nie przejmuj sie glupkami :D
Madrzy Polacy a zwlaszcza Lomzyniacy zawsze wiedza lepiej i gotowi zbesztac kazdego kto twierdzi inaczej :D

A ja powiem tak: Ja zdawalem na automacie w Londynie i z tego co gadalem z instruktorami to wiekszosc ludzi w UK chodzi na automaty. Automaty to przyszlosc i tylko w PL swietni kierowcy i znawcy automobilizmu jezdza 20 letnimi samochodami i kozacza co to nie oni, tylko manualka itp.
Co ma automat do bezpieczenstwa? Nic
Umiem zmieniac biegi ale nie bawi mnie to w Londynskich korkach - tutaj nawet wiekszosc vanow i ciezarowek ma automaty.
Nie ze jestem zaraz Londynczyk i co polskie co zle ale ludzie miejscie dla siebie wyrozumialosc - jeden lubi chleb drugi bulke, jeden woli automat od manualki. Sprawdz jak jezdzi sie na obu w wielu warunkach i wtedy sie wypowiedz.
Ja wiem jedno - bede jezdzil automatem nawet w Lomzy bo bardziej cenie sobie komfort jazdy niz odrzut przy zmianie biegu ( ktory zreszta mozesz rowniez uzyskac w automacie)
I zapewniam kazdego znawce - nie bede wiekszym zagrozeniem na drodze niz ktokolwiek inny :) Poprostu lubie bardziej automatyczna skrzynie biegow - o takie to proste :)

Panie zauroczony - bije od Ciebie pycha na kilometr! Ty jestes jednym z tych co po lodzie moga jezdzic na zdartych oponach i po 1000 kilometrow i nic im!!! Poprostu jestes mistrzem i wogole przepraszamy ze ten temat zostal poruszony! Jestes the best my wiemy, nie wypowiadaj sie juz!
Kultura jazdy tych mistrzow kierownicy w Polsce stwarza najwiecej zagrozenia. To Tiry wyprzedzaja na czolowki i to pewne siebie czuby jak TY zbyt duzo ryzykuja na waskich drogach, wyprzedzajac i przekraczajac predkosc.

Generalnie wole na drodze osoby niepelnosprawne w przystosowanych samochodach jezdzace wg przepisow i spokojnie. niz wiekszosc tirowcow lub czubkow ktorym sie ciagle spieszy, czesto po kieliszku.

To kultura jazdy w Polsce i zle drogi sa glowna przyczyna wypadkow a nie skrzynia biegow

Automat i wygoda zero machania wajcha

OSK ZIKO ul.mazowiecka maja suzuki swift w automacie (L).polecam

BACA

Mogę się mylić, ale kiedyś słyszałem, że jeśli ktoś chce zdawać na automacie, a samochodu z automatem nie ma w Ośrodku Egzaminacyjnym to ma prawo zdawać egzamin na samochodzie, którym się uczył jeździć. Podejrzewam więc, że jeśli wspomniana przez was szkoła nauki jazdy ma na wyposażeniu takowe auto to wystarczy uzgodnić warunki zdawania egzaminu z WORDem i ze szkołą i sprawa prosta.
Osobiście nie widzę w tym problemu, że ktoś chce jeździć wyłącznie automatem. To bardzo ułatwia jazdę, zwłaszcza na początku, a w korkach nie powoduje drętwienia (a w skrajnych przypadkach skurczu) w lewej nodze. Nie mówiąc o niepełnosprawnych dla których czasami takie rozwiązanie jest jedyną możliwością aby w ogóle poruszać się samochodem i normalnie funkcjonować w społeczeństwie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org