Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dworna...masakra |
Wznawiam ten post, bo widzę, że nic się w temacie nie dzieje a liczę, że ktoś z władzy zerka na to forum...przyszła zima i jest jeszcze gorzej. Każde zatrzymanie się na "odwróconej Dwornej" to koszmar ruszania pod górę. Kostka śliska i nieodśnieżona, zwały śniegu, samochody zaparkowane tak że zajmują pół jezdni. Wszystkie busy jadące z dostawami do sklepów (a niestety dojazd do Starego Rynku i Długiej nie jest możliwy) niemal ocierają się o inne samochody. WIELKIE BRAWO dla inteligentnych Panów u władzy. Zapraszam z łopatą do zapoznania się na żywo z problemem. Aha i przydadzą się buty z antypoślizgową podeszwą do pomocy w ruszaniu autem pod górę...w końcu do czegoś się przydacie. Jak dla mnie (a mieszkam w tej okolicy) to jedna z najgłupszych i najmniej przemyślanych decyzji (odwrócenie ruchu) naszych włodarzy. Tutaj kieruję prośbę do nich: proszę pojeździjcie codziennie w drodze do ratusza tą ulicą to w końcu zrozumiecie o czym mowa..póki macie jeszcze prezydencką limuzynę oczywiście. Żenada.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dworna...masakra |
Zaraz po zmianie pisałem na forum ze to bzdura. W odpowiedzi jakiś inteligentny pisał ze przecież nikt nie jezdzi tamtędy tirem żeby pod górkę miał ciężko ruszyć. Jest jeszcze kilka takich rewelacyjnych zmian w Łomży Się pytam Czy ktoś w końcu pójdzie strząchnąć tego palanta zza biurka który to wymyśla?!
|
|
Garbaty- A chcesz iść tam razem ze mną?
|
|
Z góry to przynajmniej można było zapierdzielać, aż darło się zderzakiem...
|
|
no wlasnie bylo dobrze a nasza wyjatkowo uzdolniona i rozgarnieta wladza zmienia i mamy tego efekty sami glosowaliscie za malo dostali nagrody zeby wprowadzic zmiany moze
|
|
Ci nasi myslący urzednicy to czego by nie wymyslili to utrudniaja łomżyniakom życie.Dworna to pierwsza sprawa, a kolejna to likwidacja ulicy na Starym Rynku. Jest taka masakra z zaparkowaniem przy Hali Targowej, a jak juz sie uda to wyjechac tez jest nie lada wyzwanie. Wczesniej był konkretny przejazd wokół a w tej chwili tylko piekny bruk,żeby urzedasy mieli na co z Ratusza popatrzec!!! luśka
|
|
to moze,ktos pojdzie po rozum,zeby odwrocic kierunek jazdy na sadowej,to by rozluznilo wjazd w ulice gielczynska.pozdrawiam
|
|
no to jest przykład właśnie osób profesjoanlnie odpowiedzialnych za organizację ruchu w mieście. Do tego głosu dołaczył się znany radny Pan Grzymała który przytaczał tak komiczne argumenty za utrzymaniem tej organizacji, , że trudno nie było się oprzeć wrażeniu jego stronniczości w tej sprawie. Podobną stronniczośc na rzecz prywatnego biznesu wykazywał przy blokowaniu budowy galerii Veneda. Ale wracająć do organizacji ruchu na Dwornej: argumenty przeciw: - zwiększona emisja spalin i hałasu na wyniku silników pracujących przy jeżdzie pod górke na większych obrotach. - zjawisko zwiększonej emisji spalinm i hałasu potegowane jest przez chrakterystyczna wysoką i wąska zabudowe typowa studnia - utrudniania w jezdzie do góry w przypadku zalegającego śniegu i oblodzenia szczególnie na granitowej kostce , czasami wręcz jazda nie jest możliwa. - utrudnienia zwiazane z właczeniem sie do jazdy w ulicę Giełczyńską czy jazdy na wprost ponieważ nie odbywa się to bezkolizyjnie a na skrzyżowaniu tym panuje duże nateżenie ruchu pojazdów jak również brak jest pasów wyłaczających z ruchu dla skręcających. Ponieważ na odcinku Dwornej od Giełczynskiej w dół wprowadzony jest ruch dwukierunkowy przy dopuszczeniu parkowania pojazdów po stronie katedry aż do samego przejścia przy ulicy Giełczynskiej nie ma mozłiwości wjazdu w ulicę Dworną od góry bo samochody z niej wyjeżdzające praktycznie stoją na pasie ruchu przeciwnego o starając się wyjechać z Dwornej. Zmuszone są do tego przez parkujące dołsownie za przejściem pojazdy. W sumie powoduje to kosmiczne utrudnienia w ruchu jeden totalny bałagan. Mnie badzo dziwi ,że osoby profesjonalnie za to odpowiedzialne tego nie widzą bo są to podstawowe sprawy. Jeżeli nie widzą to nie z powodu braków profesjoanlizmu tylko jak sądzę jest w tej sprawie jakieś drugie dno. Głos Pana Grzymały wcale mnie nie dziwi bo w jego argumentacji ktorą wygłosił na posiedzeniu sesji rady jest tyle profesjonalizmu ,że słuchając go dosłownie pękałem ze śmiechu. Jedno jest pewne ta organizacja ruchu nie jest przyjazna ani dla środowiska , ani dla mieszkanców okolicznych budynków a co najwazniejsze nie poprawiła bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Dla tych którzy to wprowadzili i przy niej trwaja mimo skarg uczestników ruchu drogowego zwróce uwagę ,że w przypadku jakiegoś wypadku w tym miejscu sprawny adwokat dopatrzy sie w jakims stopniu winy tych ktorzy ta organizację wprowadzili , zatwierdzili i przy niej trwają. Tupik
|
|
co jeszcze jest ważne kąt nachylenia nawierzchni jedni jest na Dwornej znaczny , większy niz na Rządowej co czyni ja bardzo trudną w warunkach ograniczonej przyczepności do jazdy pod górkę. Tupik
|
|
moze by ktos tak odsniezyl taka ruchliwa ulice jaka jest dworna.najwyzej po zimie bedzie mniej do podzialu na premie.
|
|
tych "p ------w " to w końcu wstrzasnie porokurator jak ktoś bystry skojarzy zaistniałe wypadki drogowe z istniejącycm oznakowaniem na mieście i ich wpływem na dany wypadek. Tupik
|
|
I jeszcze chodzą tam tacy jacyś podpier**lacze po cywilnemu i jak źle zaparkujesz itp itd to chcą cie spisywać....nie wiem kto to, straż miejska...? zamiast pomóc, poodśnieżać to jeszcze chodzą i utrudniają....
|
|
Kochani oczekujecie od włodarzy- urzędasów racjonalnego zachowania w tamtym obszarze ? Przecież nie od dziś wiadomo, że w tym rejonie jest irracjonalnie, mieszkają tam i pracują osoby odpowiadające za irracjonalne zamieszanie. widać tak musi być irracjonalnie , ale zgodne ze zgodnym Więc skąd wam do głowy takie pomysły przychodzą ? Zesr.ny urzędnik to boi się takich myśli jak wasze. Kto to słyszał, aby na ul.Sadowej cos zmieniać ??? Jarecki40 bój sie chłopie , bój :)))) Co najmniej do spowiedzi leć . " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
słuchałem dzisiaj relacji z posiedzenia rady miasta gdzie Pan prezydent Czerniawski emocjonalnie wspomniał o trzech wariantach rozwiazania organizacji ruchu na Dwornej. Uśmiałem się co nie miara majac wrażenie ,że prezydent ma mieszkanców za idiotów. Ale przywołam te warianty: 1. pozostawić tak jak teraz jest. 2. przywrócić poprzedni 3. wprowadzić ruch dwukierunkowy czyli tak jak było dawniej za czasów młodości Pana Czerniawskiego. I tu zaraz myślę skąd ten trzeci pomysł . Czy nie wynika on z pokrętnej natury naszego prezydenta typu diabłu ogarek Bogu świeczkę. Ten pomyśł nr 3 nie wpisuje się dobrze Panie prezydecie w Pana w sumie nieciekawą prezydenturę. Byłem dzisiaj na Dwornej i zauwazyłem pewna zmianę pologającą na wprowadzeniu zakazu zatrzymywania po stronie katedry od ulicy Giełczynskiej w dól na odcinku ze 30 metrów. Ktoś dostrzegł ten problem ale rozwiazanie psu na bude bo blokowanie przejazdu przesunęło się tylko o 30 metrów i nadal jest to samo. Tupik
|
|
a zapomniałem odnoście tego punktu 3 rozwiązania organizacji ruchu na Dwornej to pragnę niesmiało zwrócić Panu prezydentowi uwagę ze dawniej na Dwornej gdy był ruch dwustronhy czyli za czasów Pan młodości to na tych ulicah był o wiele wiele mniejszy ruch z nawet z uwzględnieniem furmanek roworzacych po mieście węgiel czy kartofle. Tupik
|
|
Czerniawski! Przywróc ruch na dwornej w dół. Powlaczaj na skrzyżowaniach strzałki w prawo na stałe. Zlikwiduj straż miejska Budowę nowych rond rozpocznij od zapoznania się z rondami turbinowymi Zrzeknij się nagród w całym um - jest kryzys Obniż podatki przynajmniej do wysokości podatków z ostrołęki Ogólnie zacznij trochę oszczędzać i jaj sobie nie rób bo na prawdę cierpliwość ludności jest już na granicy wyczerpania
|
|
Popieram przedmówcę. Zanim coś zmienisz Panie Prezydencie zastanów się z 2-3 razy a najlepiej posłuchaj mieszkańców/wyborców a nie tylko przedsiębiorców.
|
|
I wyłączcie te "inteligientne" światła na Poznańskiej/Akademickiej. Zatrzymują ruch na głównej obwodnicy :)
|
|
ale z tego jest kasa!!!!!!!!!?
|
|
panowie prezydentura w ŁOMŻY TO ŚCIEMA.WYBIERA SIE CHŁOPA , KTÓRYM ŁATWO KIEROWAC.
|
|
PANOWIE , JA JESZCZE RAZ NAPISZĘ. MOŻE ZOSTAĆ TEN RUCH W GÓRE, ALE ZROBIĆ PROSZĘ WJAZD W ULICE SADOWĄ DO POLOWEJ (JEDEN KIERUNEK)I WSZYSTKO BĘDZIE OKEY. A I JESZCZE PROSZĘ ZROBIĆ PO CAŁOSCI JEDEN KIERUNEK NA ULICY SIENKIEWICZA. BO PO CO TEN KAWALEK W OBIE STRONY?NAPEWNO TO UŁATWI JAZDE KIEROWCOM.PANIE PREZYDENCI MOZE PAN ZATRUDNI JAKIEGOŚ KIEROWCE , TO PANU BĘDZIE DORADZAŁ.JEDNA OSOBA WIĘCEJ W RATUSZU NIE ZAWADZI, A KIEROWCY BĘDA PANU WDZIĘCZNI. A TAK NA MARGINESIE, TO POŁOWĘ TYCH LUDZI W RATUSZU BYM WYMIENIŁ, BO SIĘ NIE NADAJĄ. MA PAN NAD TYM WSZYSTKIM KONTROLĘ?
|
|
jarecki 40 bzdury walisz jak nic Tupik
|
|
chłopie,jak masz coś mądrego do napisania to wtedy pisz,a jak nie mogłeś wykazać się w szkole , to teraz nic na siłe.
|
|
ludzie nie klocic sie kazdy ma racji troche
|
|
'a liczę, że ktoś z władzy zerka na to forum...' hahaha Pomysłowo.
|
|
Zróbcie to samo co na Długiej i będzie spokój i cisza , i znikną bez sensowne problemy .
|
|
popieram jareckiego jarecki na sołtysa ! - i być może znikną bezsensowne problemy, decyzje i myśli.
|
|
niech zostanie pod górę bo jarecki40 tak by wyszkolony od podstawówki pod góre więc niczego innego nie rozumie. Tupik
|
|
a o ile się nie myle trudno aby jarecki40 pisał co innego jak jest bardzo zaintresowany utrzymaniem tej pasującej jego interesom organizacji ruchu. TGo ,ze spartaczył sprawę swoim chciejstwem stara się teraz poprawić podsuwając nam rewelacyjny pomyśł paru porpawek psu na bude. Tupik
|
|
MNIE NIE CHODZI O TO CZY BĘDZIE RUCH W GÓRE DWORNEJ CZY W DÓŁ,ALE JEŻELI MA TAK ZOSTAĆ TO WŁADZOM PODPOWIADAM JAK TO USPRAWNIĆ,SZKODA ŻE OD RAZU TAK NIE ZROBIONO.(NO CÓŻ WŁADZA MUSI W KOŃCU COŚ ROBIĆ,ZEBY POTEM WZIĄĆ PREMIE.
|
|
Ruszyć pod góre jest bardzo ciężko, ruch jest ustanowiony chyba przez THE BILI.
|
|
Masakra ...
|
|
podbijam temat dla tego Pana Tupik
|