Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
macie pomysł? |
macie pomysł jak przyrządzić indyka w całości,żeby był soczysty i chrupiący?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
nie bardzo ..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
Masakra ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
maskara
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
indyk faszerowany kaszą z twoimi ulubionymi dodatkami ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
https://www.facebook.com/swiecsie/app_386474028102368
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
trotylem wypchaj
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
kupić gotowego :) _______________________ www.student.lomza.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
dzięki na Was zawsze można liczyć
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
Napiszę Ci jak ja to kiedyś zrobiłem. Wpieprzyli całego, a ważył 14 funtów, czyli jakieś 6 kg. W przeciwieństwie do tych, które przyrządzała mamuśka, gdzie zawsze połowa była wyrzucana. Piszę zupełnie poważnie i bez jaj. No więc, obrałem dosyć dużo czosnku. Po odmrożeniu i osuszeniu indora, w miarę gęsto ponakłuwałem go nożem i w miejsce nakłuć powtykałem połówki, lub ćwiartki czosnku. Zależy od wielkości ząbków.Dokładnie i na całej powierzchni. Potem bydlaka natarłem oliwą z czerwoną papryką i solą. Żadnych weget, selerów, cebul i itp. Później owinąłem całego dokładnie folią aluminiową. Dysponowałem nieco grubszą od tej standartowej bibuły. No i do pieca na 3,5-4 godziny. Co do temperatury to wynosiła ona jakieś 220-230 stopni. Absolutnie nie odwijać foli przed zakończeniem pieczenia. Jak to niektóre baby radzą, ponoć aby się przyrumienił. Folię zdjąć gdy już nieco ostygnie. Chyba że, nie lubisz czosnku, to innej alternatywy nie znam. Pamiętaj, żadnych cebul, jabłek, czy śliwek. Chyba że, podług innego przepisu-z pozdrowieniem. < wieczne im odpoczywanie >
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
pieczony na maśle czosnkowym. Na pewno szlaja sie przepis w internecie. Będzie soczysty jak każdy pod warunkiem, że zwiążesz cholerę jak szynkę do wędzenia.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
https://www.facebook.com/swiecsie/app_386474028102368
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
kalam i kejetan dziękuję Wam bardzo,ciekawy pomysł kalana,więc zrobię go w tym stylu,jeszcze raz dzięki
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: macie pomysł? |
Czy ktoś przygotowywał indyka według tego przepisu: http://www.przepisy.pl/przepis/roladki-z-piersi-indyka? Nie ukrywam, że wygląda naprawdę zachęcająco. Myślicie, że nie będzie suchy?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |