Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jaki hosting dla sklepu internetowego? |
szukam dobrego, niezbyt drogiego hostingu dla sklepu- polecacie jakąś firmę?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jaki hosting dla sklepu internetowego? |
hekko.pl
|
|
webd.pl
|
|
Pierwsza dziesiątka rankingu WHT 2012 http://www.webhostingtalk.pl/ranking
|
|
|
szczerze to miałem styczność z wieloma hotingami i ranking http://www.webhostingtalk.pl/ranking pokazuje jakieś "dziwne firmy" nie mówię, że złe ale jakoś nie przypadły mi do gustu (i moim klientom), jedyne co to miałem styczność (i mam) z Biznes Host (Logout) - są dobrzy, mają dobrą obsługę, więc mogę spokojnie ich polecić. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Ja bym z tego rankingu też nie korzystała, najlepiej korzystać z usług firm, które polecają Ci znajomi. Mi mój znajomy polecił firmę http://www.dih.pl/hosting/ mają nie tylko niedrogi hosting, ale również niezawodny, a także plusem jest dobra ochrona przeciw wirusom. Korzystam już pół roku i mogę Ci śmiało polecić firmę.
|
|
Masz już "napisany" sklep, czy korzystasz z szablonów, jaką kwotę chcesz przeznaczyć na utrzymanie sklepu?
|
|
Polecam hosting w webion.pl Już od 35zł netto za rok.
|
|
jak ja lubię hostingi na poważne serwisy w cenie Już od 35zł netto za rok :D Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Hej @Tommeknet, a czy ktoś napisał, że szuka hostingu dla poważnego serwisu?:0 wyraźnie jest napisane: "Szukam niezbyt drogiego hostingu". W ofercie Webionu są również serwery Resselerskie, czy Dedykowane, ale najtańsze już nie są.
|
|
Lucci: pewnie miałeś/miałaś styczność z wieloma firmami hostingowymi, może sam masz (ja kiedyś chciałem mieć), ale tak naprawdę kwestia stabilności czy tam dodatków do maszyn to jednak 90% sukcesu takich firm, 10% to jest zdecydowanie support i pomoc, a nie jak niektóre hostingi mają np. pomoc między 9:00 a 17:00 to już żenada :P A i się z nikim nie kłócę, bo sam posiadam hostingi w firmach x za 20zł rocznie i dla małych aplikacji się sprawdzają :P Mówię tylko jak życie wygląda. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
efea : mogę zaproponować Ci hosting u mnie na serwerze w nazwa.pl, dokładałbyś się 50zł rocznie a miałbyś nieograniczoną (no prawie) poiwerzchnię i kilkanaście baz danych oraz maili i ile chcesz podpiąć domen. Backup robię we własnym zakresie + sama nazwa.pl robi backupy.
|
|
home.pl i nazwa.pl jakby nie było są liderami, mimo, że jak gdzies zobaczyłem i sam doświadczyłem mają kilka śmiesznych ograniczeń ale to już jak ktoś bardziej zaawansowanie się bawi. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
@tommeknet masz racje, back up i support, oraz dobry serwis to obok sprawności serwerów najważniejsze sprawy. W webionie nieraz załatwiałem sprawy po 24-ej, gdy coś przestało działać i admin nigdy nie marudził, że: "Zbyt późno", czy "Budzi mnie Pa o tej godzinie, a tak mi się dobrze spało":) Obecnie od kilku miesięcy nie muszę się z nim kontaktować bo wszystko działa bez zarzutu, ale przynajmniej mam świadomość, że jest tam ktoś kto w razie potrzeby pomoże.
|
|
Nie polecałbym webd dla sklepu, miałem u nich wykupiony hosting i nie byłem zadowolony. Z innej beczki - pamiętaj, żeby zainwestować też w certyfikaty ssl dla bezpieczeństwa danych swoich użytkowników. Pozdrawiam!
|
|
Certyfikaty SSL są obligatoryjnie w webionie. do tego jeszcze Certyfikat DKIM, który jest skuteczną bronią przeciwko phishingowi. Ja dostałem w cenie pakietu, więc za te certyfikaty dodatkowych opłat nie ma.
|
|
Zobaczcie sobie jeszcze ten hosting https://eco.atman.pl/ Oferowany jest w sześciu pakietach. Najtańszy zaczyna się od 269 zł a najdroższy 666 zł. Ale zobaczcie jakie za to parametry techniczne oferują. Korzystał ktoś?
|
|
Któreś z tych weź. Świetne i tanie: 2GB pojemności 49.20 PLN/rok: http://linuxpl.com/Konto-W1GB_f_2_pakiet_19 100gb pojemności 344.40 PLN/rok: http://hosting.pro-linuxpl.com/
|
|
A który z tych dwóch jest mniej zawodny?
|
|
Jeżeli chcesz niezawodny, stabilny hosting to kieruj się do Home, Nazwa lub Sprint Data Center. Ten ostatni jest z Olsztyna, a więc za miedzą. Jest szybki i ma dobre wsparcie techniczne. Docenisz to, gdy będziesz musiał szybko odzyskać utracone dane, skonfigurować serwer pod nowe usługi czy zrobić interweniować gdy coś nie będzie działało. Aktualne pakiety znajdziesz na https://www.sprintdatacenter.pl/
|
|
Zapraszam do skorzystania z mojego kodu polecającego na konta webhostingowe https://MyDevil.net, otrzymujesz dzięki nim zniżkę 20%. Mój kod: 7L1R857MRA Lub bezpośredio przez mój link: https://platnosci.admin.net.pl/pp/7L1R857MRA dzięki :D
|
|
Ja polecam, tak jak xar - hekko.pl Sam mam tam wszystkie strony od kilku lat. Jak potrzebujesz pomocy płatnej przy sklepie - pisz. PAWEŁ S. DĄBROWSKI
|
|
Ale to dopiero ma powstać, czy już jest? Jeśli już działa i ma ruch to vps, a jeśli nie, to konto dzielone na Firehost. Radzę szukać rozwiązań ekonomicznych - działanie na dużych serwerach nie ma sensu.
|
|
Zdecydowanie polecam 1and1, mam tam podstawowy hosting od kilku lat i jestem zadowolony. Pewnie zaraz ktoś napisze, że drogo, ale jak ktoś chce tanio to nie będzie miał dobrze. Wersja z nielimitowanym transferem i jedną domeną w cenie, kosztuje 290zł rocznie (w pierwszym roku o połowę mniej). Są oczywiście i tańsze i droższe, ale ta jest optymalna. Do sklepu internetowego czy na stronę firmową w sam raz. A hostingi po 50-60 zł są dobre na zaplecze jak ktoś się bawi w drobne pozycjonowanie, kupuje takich ze 20 do tego kilkanaście darmowych i zalążki zaplecza są. -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
A co powiesz na hosting w chmurze? Jest taka firma Integrated Solutions, która ma szeroki wachlarz usług w zakresie Cloud i bezpieczeństwa IT. Wydaje mi się, że warto zainteresować się tym tematem, bo to rozwiązanie na miarę XXI wieku, a przynajmniej przeczytać i się zastanowić, bo przecież bezpieczeństwo danych, szczególnie firmowych jest bardzo ważne http://www.integratedsolutions.pl/pl/oferta/security/bezpieczenstwo-it/ Nigdy nie pozwól by strach przed działaniem wykluczył Cię z gry! :)
|
|
linuxcom.pl lub hekko.pl
|
|
Hekko, u mnie od wielu lat. Usługa szybka, z dobrym supportem. W naszym przypadku po prostu się zdecydowanie sprawdza. Ale wiadomo - najlepiej odpalić sobie darmowy test serwera.
|
|
Spróbujcie sobie na Firehost, jest bardzo tanio, a usługa działa szybko. I tam macie panel zarządzania do wyboru bo dla mnie miało znaczenie. Najlepiej po prostu zacząć od darmowego testu i na tej podstawie oceniać usługę.
|
|
Popieram jedną z wypowiedzi, aby zainteresować się hostingiem w chmurze. Jeśli kogoś to interesuje, to niech zerknie tu https://www.oktawave.com/pl/ To innowacyjne, acz bardzo korzystne rozwiązanie.
|
|
Może poprostu sprawdź Amazon web hosting. Na początek możesz nawet spróbować za darmo. Och ceny zależą od tego jaki masz ruch do sklepu. Chyba że koniecznie potrzebujesz polskiej firmy
|
|
Na hekko masz konto poniżej stówki z domeną PL. Sensowny serwer, szybko działa, nie sprawia żadnych problemów. Ze swojej strony - zdecydowanie polecam.
|
|
Wystarczy to, co dostaniecie od Firehost. Koszty są niewielkie, bo w sumie za kilkadziesiąt złotych rocznie macie konto hostingowe, które na spokojnie powinno działać, z dobrym supportem, sensownymi parametrami. Tam macie panel zarządzania do wyboru no i faktycznie parametry kont są stale poprawione.
|
|
Jeśli chcesz mieć własną stronę www – firmową lub prywatną – hosting jest Ci niezbędny, aby ją przechowywać. Także jeśli jesteś blogerem i nie wystarczają Ci darmowe platformy – bo masz większe potrzeby lub chcesz prezentować się profesjonalnie – nie obejdziesz się bez hostingu. Właściwie niezależnie od powodu, jeśli potrzebujesz profesjonalnej obecności w sieci, to znaczy, że tak, potrzebujesz hostingu!Popatrz sobie tutaj: https://www.nazwa.pl/tani-hosting/ W wielu sytuacjach wystarczy Ci po prostu tani hosting, ale jeśli chcesz prowadzić biznes w Internecie, musisz liczyć się z tym, że hosting kosztować może nieco więcej.
|
|
Hekko - tam postawisz na jednym koncie kilka serwisów, ze sklepem też sobie poradzisz. Pewnie, że wszystko zależy od sklepu. Trzeba dopasować sobie odpowiedni pakiet.
|
|
Firehost. Kilka lat u nich siedzę, posiadam na jednym koncie wiele serwisów, działa to jak należy. Macie darmowy test, możecie wybrać palel zarządzania - jest direct admin i cpanel. Ale i tak najważniejsze, że usługa po prostu szybko działa.
|
|
Najlepsze ale jednocześnie najdroższe hostingi mają w nazwa.pl i home.pl Dobry hosting mają też w az.pl oraz 1and1.pl Wszystko rozbija sie o szczegóły - gdy trzeba szybko coś postawić, zareagować itd. Skonsultuj się jeszcze z http://asper.net.pl z tą agencją. Oni stawiają tam sklepy internetowe - możesz zbadać temat, na jakich hostingach.
|
|
Konsultować się o hosting? Odpala się okres testowy, wrzuca serwisy, sprawdza jakość działania supportu i to na wstępie absolutnie wszystko. Nie ma potrzeby angażowania w takie banały jakiejś tam agencji.
|
|
Dobre ;-) Przy hostingu odpalasz test usługi i tyle. Tak się zaczęła nasza przygoda z Firehost i uważam, że z tą usługą to był dobry pomysł. Przede wszystkim serwer nie sprawia problemów, jest stabilny i mam hosting za małą kasę. Byłem na hostingu znanej firmy i jakość była nieporównywalnie gorsza, a wydaliśmy kilka razy mniej na aktualne konto.
|
|
W moim przypadku było mi dane przeżyć kilka hostingów, teraz mam dhosting.pl i jestem zadowolona. Odpowiada mi cena, która jest niższa niż tam gdzie poprzednio miałam hosting. Odpowiada mi także funkcjonalny panel administracyjny.
|
|
Domeny masz drogie, a konto dzielone bez szału, tym bardziej, że marka raczej anonimowa. Przy hekko nawet nie chodzi o to że jest znane, tylko bardziej o jego stabilność.
|
|
Było, ale raz jeszcze - w cenie dzielonego na Hekko nie kojarzę stabilniejszego konta. Tam wszystko naprawdę sensownie działa, z dobrym supportem, usługa nie zawodzi. Ale oczywiście kluczowe jest dopasowanie tego pod siebie.
|
|
Ale co to konkretnie wnosi? Hosting ma być stabilny, niezawodny i wtedy dopiero będzie działał jak powinien. Patrzcie na support, cenę również, ale co ciekawe w tej branży jest tak, że właśnie tanie serwery działają lepiej niż te drogie.
|
|
Co za bzdury ;-) Co ma jedno do drugiego? Konto dzielone nie ma większego wpływu na seo. No chyba że Twój serwer co chwilę pada. Wtedy ten wpływ faktycznie może być totalnie negatywny.
|
|
nie pobijcie się trolle
|
|
Najmocniejsze konto jakie testowałem to Firehost - z tych na normalnej półce nowej. Tam dają do wyboru panel zarządzania, wszystko działa naparwdę stabilnie i niezawodnie. No i macie normalny okres testowy, więc odpalacie po prostu serwisy i sprawdzacie jak to działa.
|
|
A możesz pokazać jakiś serwis na którym to trzymasz? Konkretnie, z namiarami, jeden adres wystarczy. Tak żeby pokazać, że faktycznie posiadasz tam jakieś konto?
|
|
Tak jak było mówione - Firehost. Masz vpsa za małą kasę, z opcją darmowego testu. Za mniejsze pieniądze, czy tam podobne, niczego solidniejszego nie znajdziecie. Tak więc radzę szukać z zachowaniem zdrowego rozsądku.
|
|
Trolle się prześcigają a i tak g.õ.w.n.o. z tego wynika
|
|
Nie gówno, tylko konkrety. Prawdopodobnie nawet nie wiesz o czym piszesz. Sparwdź, testuj, poczytaj. Wiesz co to jest hosting?
|
|
Spółka Mateusza Kijowskiego
|
|
Akurat przedmówco nieźle dałeś ;-) Solidny firmy już wymieniono - hosting wyjdzie znacznie taniej niż u pana z kodu - nawet w tych najdroższych firmach hehe... Gość nieźle to wszystko sobie wymyślił.
|
|
Ja kiedyś korzystałem z darmowego hostingu friko. Hosting godny polecenia dla każdego.
|
|
Akurat na Hekko mamy strony od wielu lat i tam faktycznie wszystko jest w porządku, ale wcale nie wszystkie serwery dobrze działają. Np. jeśli dzwonisz na infolinię w jednej z telewizyjnych marek to możesz usłyszeć, że jesteś 30 w kolejce.
|
|
Też polecam Hekko, faktycznie jak porównywałam ceny to mają najlepsze. No i też trzeba przyznać że ich hosting jest bardzo stabilny.
|
|
Kto by pomyślał, że jest aż tyle możliwości hostingowych
|
|
Zdcydowanie polecam Firehost, jako niezawodną usługę. To mega stabilny serwer, który nie sprawia żadnych problemów. Ma on wiele plusów, jest niezawodny, ale to wszystko wychodzi w testach. Sami zauważycie jakość działania.
|
|
spadaj mendo trollować gdzie indziej
|
|
Wybierając hosting trzeba wiedzieć na co w ogóle zwracać uwagę, dlatego polecam przeczytać ten artykuł https://techformator.pl/na-jakie-czynniki-zwrocic-uwage-wybierajac-szybki-hosting-pod-seo/, myślę, że może wiele wyjaśnic osobom, które nie są w temacie, a muszą podjąć decyzję.
|
|
Jeśli hosting ma być dobry, niezbyt drogi i ma się nadawać do sklepu internetowego, to zdecydowanie nasuwa mi się tutaj SEOHOST. Istnieje niestety wiele firm, które kuszą w pierwszym roku niską ceną hostingu, a za kolejny rok zapłacisz krocie. W SEOHOST tego na szczęście nie ma. Mają uczciwe ceny i zasady, a sam hosting jest naprawdę wydajny. Wystarczy sprawdzić opinie w internecie. Myślę, że również artykuł z linku w powyższym poście też powinien Ci wiele rozjaśnić.
|
|
Jaki hosting warto wybrać na małego bloga z potencjałem do umiarkowanej rozbudowy? Zależy mi na dobrej cenie, szybkości oraz niezawodności. Kilka razy już słyszałam o Itsky: https://itsky.cloud/cart/serwery-vps/ Czy ktoś tutaj możę korzysta z tego serwera vps? Jak wrażenia?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |