środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
utylizacja odpadów - oleju

Witam, mam pytanie, c zy orientuje się ktoś gdzie w pobliżu znajduje się jakaś firma zajmująca się utylizacją oleju? Może jakieś namiary? pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: utylizacja odpadów - oleju

A jaki masz olej do utylizacji??
Jak samochodowy to poszukaj ogłoszeń, że ktoś przyjmie. Bo jak ktoś ma powiedzmy w garażu piec na przepalony olej to pewnie taki olej weźmie.
Kiedyś widziałem takie ogłoszenie.

W pobliżu nie ma takich firm.
Jeśli tego oleju masz niewiele, to możesz poprosić jakiś zakład mechaniczny albo stacje demontażu pojazdów o przyjęcie.
Większe ilości odbierają swoim sprzętem wyspecjalizowane przedsiębiorstwa o zasięgu ogólnopolskim, np. RAL ( www.ral.com.pl ) i Oiler ( www.oiler.home.pl ).
Nie wiem, jak jest z płatnością - może trzeba im trochę zapłacić, a może to oni płacą.

chodzi mi o formalne załatwienie transakcji. więc szukam firmy... która formalnie zajmuje sie utylizacja...

no wlasnie nieciekawie jak nie ma nic w poblizu...

tu nawet zużytych opon nie ma gdzie zdać, wlej w karnister i wywal na śmietnik. Wiem, że to nie ekologiczne, ale jak państwo nie potrafi zapewnić utylizacji opon/oeju, to niech mają burdel. Chcą podnieść opłatę śmieciową, to niech mają wiecej roboty :).

---------------------------------------------

Cała prawda o odpadach jak chcesz gdzieś zdać to nie ma ale jak ktoś cię nakryje że wyrzucasz na śmietnik to zaraz kara .Śmieszny ten nasz kraj .Dużo masz tego oleju?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org