Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
utylizacja odpadów - oleju |
Witam, mam pytanie, c zy orientuje się ktoś gdzie w pobliżu znajduje się jakaś firma zajmująca się utylizacją oleju? Może jakieś namiary? pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: utylizacja odpadów - oleju |
A jaki masz olej do utylizacji?? Jak samochodowy to poszukaj ogłoszeń, że ktoś przyjmie. Bo jak ktoś ma powiedzmy w garażu piec na przepalony olej to pewnie taki olej weźmie. Kiedyś widziałem takie ogłoszenie.
|
|
W pobliżu nie ma takich firm. Jeśli tego oleju masz niewiele, to możesz poprosić jakiś zakład mechaniczny albo stacje demontażu pojazdów o przyjęcie. Większe ilości odbierają swoim sprzętem wyspecjalizowane przedsiębiorstwa o zasięgu ogólnopolskim, np. RAL ( www.ral.com.pl ) i Oiler ( www.oiler.home.pl ). Nie wiem, jak jest z płatnością - może trzeba im trochę zapłacić, a może to oni płacą.
|
|
chodzi mi o formalne załatwienie transakcji. więc szukam firmy... która formalnie zajmuje sie utylizacja...
|
|
no wlasnie nieciekawie jak nie ma nic w poblizu...
|
|
tu nawet zużytych opon nie ma gdzie zdać, wlej w karnister i wywal na śmietnik. Wiem, że to nie ekologiczne, ale jak państwo nie potrafi zapewnić utylizacji opon/oeju, to niech mają burdel. Chcą podnieść opłatę śmieciową, to niech mają wiecej roboty :). ---------------------------------------------
|
|
Cała prawda o odpadach jak chcesz gdzieś zdać to nie ma ale jak ktoś cię nakryje że wyrzucasz na śmietnik to zaraz kara .Śmieszny ten nasz kraj .Dużo masz tego oleju?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |