poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto chce kupić mięso ze świniaczka na Święta z Gospodarstwa

Witam,

Znajomi będą mięć mięsko ze świniaczka z gospodarstwa ekologicznie hodow.. Jest ktoś chętny na połóweczkę czy ćwiartkę na Święta?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto chce kupić mięso ze świniaczka na Święta z Gospodarstwa

jaka cena za kilogram z rozebraniem

prosze dzwonic na numer 510084528.

Ćwiartka może być , w ostateczności połówka ......:)

ja już się przekonałem, daj kase za świnie z bebechami, znalez chłopa co ją ma i to takiego, co zechce sprzedać, znalez gościa, który rozbierze, kogoś kto wezmie np. połowę, zrób badania a jak się okaże ch.......owe to i tak ci kasy nie zwróci. Za to wolę iść do sklepu i mieć z bani.

całkiem smaczne świniaczki w postaci cwiarteczki , czy połoweczki można sobie zamówić w sklepie mięsny na Legionów za Stokrotką obok klubu 52 czy 54 juz nie pamiętam . Mają tam zawsze świerze i dobre mięsko w bardzo duzym wyborze - polecam.

Tupik

możan zmówic w całosci lub juz rozebrane jak komu wygodnie i ceny przyzwoite na dodatek polskie świerze mięsko.

Tupik

Tupik :):)
Bierzesz z tego samego źródła co i ja :):)

Ja też polecam bo lepszego chyba nigdzie niema.

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Ja zawsze tam zakupy robie i towar jest pierwsza klasa:)

dużo ma słoniny ?

wystarczy

Ja mam znajomego, który ma chlewnie i hoduje w nich ok 1200- 1400 sztuk świń. Ale w małym chlewiku na podwórku oddzielnie trzyma 3 świnki. Zapytałam czemu oddzielnie te kilka sztuk stoi... On na to, że to dla siebie takie swojskie, bo tamte to na koncentratach itp- niezbyt dobre i zdrowe. Fakt byłam oburzona- przecież te tuczniki będą kiedyś jeść nasi rodzice, może dzieci. Jeżeli on nie chce jeść tego mięsa to życzę smacznego tym co kupują je w sklepach...
Od tamtej pory kupuję od rolnika, który hoduje max 20 świnek. Mięso jest nieporównywalne. Tylko ten kto nigdy nie jadł naprawdę ekologicznej wieprzowiny będzie chwalił mięso ze sklepów.
Pozdrawiam ;)

Mano, mięsko z świntucha chowanego na koncentratach jest smaczne i zdrowe, bo koncentrat to dodatek witaminowy dodawany w niewielkim procencie do mąki, którą ten świntuch jest karmiony. Takie mięso najczęściej jest dostępne w naszych sklepach.
Inna bajka, to świntuchy karmione paszami gotowymi, które są całkowicie przetworzone i naszprycowane najróżniejszymi dodatkami. Zdrowe toto jak jedzenie z KFC.

Ogólnie jeśli mięso ma sporo tłuszczu, a nie pochodzi z dużej świni, wtedy masz pewność, że prosiek ten był hodowany na w miarę naturalnej diecie. Im słoninka cieńsza tym więcej sztuczności w jego pożywieniu, prosiek rośnie wtedy w mięsień, nie tłuszcz.

Yarku tak z ciekawości, ile za połówkę świniaczka?

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org