Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ginekolog Ewa Załęska |
Mam takie pytanko do pacjętek dr Załęskiej którym prowadziła ciąże. Jestem zadowolona z opieki,ale chcialabym sie dowiedziec czy trafnie ocenia płeć dziecka.Dowiedziałam sie ze na 80% bedzie dziewczynka w (25 tyg ciazy) i nie wiem co myślec a juz najwyzsza pora isc na zakupy,wybrac wózek :). Z góry dzieki za pomoc !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ginekolog Ewa Załęska |
na 100% procent to bedziesz miała pewność przy porodzie!Żaden lekarz nie powie Ci na 100% przy usg.Nawet przy 4D w Białymstoku koleżance powiedziano,że na pewno dziewczynka,a pod koniec ciąży u lekarza w Łomzy wyszło,że chłopak.I urodził sie chłopiec!Nikt nie jest specjalistą od rozpoznawania płci!
|
|
wózek możesz kupić , chyba że inny kupuje się dla dziewczynek a inny dla chłopców - to przepraszam , mam dorosłe dzieci
|
|
Masakra ...
|
|
Wiem ze po porodzie wszystko sie okaze,tylko jestem w malej kropce bo ciezko jest cos teraz kupic neutralnego dobrego dla dziewczynki i chlopca ;p a wozek mam na oku bordowo-rozowy ... heh
|
|
wręcz odwrotnie w przypadku wózka,jest wiele możliwości w neutralnych kolorach(czerwony,brąz,zielony,czarny z innym kolorem)-teraz to żaden problem,jest w czym wybierać!A może niedługo się potwierdzi płec,jeszcze przed porodem,idź do innego lekarza na usg i sprawdź czy się potwierdzi czy nie!
|
|
modl sie o zdrowe dziecko bo to chyba najwazniejsze !!A w sklepach tyle jest dla dzieciu ubranek ze nie ma problemu pozniej kupic ,Zycze szczesliwego rozwiazania,
|
|
Z płcią to nigdy nie wiadomo, neutalne są wózki -zielone błękitne przecież czerwono-granatowe, ubranka też... u mnie też miała być dziewczyna -21tc, a w 27 i 30 tc pokazał się siusiak :D najważniejsze, żeby zdrowo i szczęśliwie, a reszta to są tylko dodtaki, któych dziecko i tak nie rozumie
|
|
Ja również jestem pacjentko i jestem w takiej samej sytuacji jak ty :) Więc postanowiła zaopatrywać się w kolory neutralne żółty fiolet zielony szary brązy :)
|
|
ty sie martw o zdrowie a nie co bedzie mialo miedzynogami .. masakra
|
|
patrze debili nie brakuje juz nic nie mozna sie zapytac bo ..... masakra
|
|
I4lagi - o co się obrażasz, jak Ci ludzie prawdę napisali? Ważne, żeby dziecko zdrowe było, a nie to jakiej będzie płci. A jak będzie synek to co? Nie pokochasz? Jak masz problem z kupowaniem rzeczy to kupuj w kolorze neutralnym. Może będziesz chciała mieć jeszcze jedno dziecko i jeśli będzie ono innej płci niż pierwsze to wózek czy fotelik w kolorze neutralnym będzie bardziej praktyczny. A jeśli będziesz chciała sprzedać wózek to też łatwiej sprzedasz np. zielony (dla chłopca i dziewczynki) niż np. różowy (tylko dla dziewczynki). Najlepiej poczekaj gdzieś do 30 tc wtedy już chyba lepiej widać płeć na usg i mniejsze jest ryzyko pomyłki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |