niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Beda rozbierane bloki z plyt

Juz jest wstepna decyzja Rzadu ze wszystkie bloki z plyty musza byc rozebrane do 2015 roku.Poza tym Unia Europejska juz dyskutuje na ten temat co z tym problemem zrobic.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Beda rozbierane bloki z plyt

Szczerze mówiąc nie wierzę w to, ale znając niektóre idiotyczne przepisy urzędników z unii europejskiej, nic mnie już nie zdziwi ;)

A czy mozna ubezpieczyc takie mieszkanie z wielkiej plyty,u nas w Lomzy jest duzo takich blokow,moj brat ma takie mieszkanie z plyty i chce sie wyzbyc nawet za 1000zlm2 i nie ma chetnych.

To chyba prawie pół Polski musieli by rozebrać.
Nie słyszałam o takiej decyzji.Te bloki są raczej solidne,nie spełniają norm unijnych jeśli chodzi o parametry cieplne.
Spółdzielnia powinna mieć ubezpieczone bloki.Swoje mieszkanie też mam ubezpieczone.Tylko kto wyłoży pieniądze na budowę nowych.
To nierealne.

Te bloki były budowane początkowo z założeniem na bodajże 30 lat. Ale jak mozna wyczytac w internecie, to bloki porządne, mogą stać i 50 lat. Oczywiście te mniejsze, bo wieżowce.... nie wydaje mi się. Mówi się, ż w czasach kiedy budowano te bloki panował "deficyt". Budowało się szybko i tanio. Były kradzieże. Zapychano dziury czym się dało. Jak było naprawdę nie wiem. Może ktoś zna realia budowy tych bloków? Jedno dla mnie jest jasne. W takim bloku nie było problemów z grzybem, rosą na szybach itp. Ludzie do tej pory mają całe pokoje w kwiatach i nie ma wilgoci. Co innego jest w nowych. Szkoda.

Ale tak w ogóle to jednak śmieszą mnie ceny m2 w takich blokach. No, ale póki jest jeszcze jakiś popyt na mieszkania w ogóle - każdy chce jak najwięcej.

jak narazie eternitu sie jeszcze nie wyzbyli,a gdzie do całych osiedli.to jakiś poroniony plan

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Plan nie plan ale kary do uni będą płacić i o to chodzi, a jak rozebrać pół polski to czemu nie??? przyjdą żydki z niemcami i odbudują to przecież tansze niż wojna.

wpm znowu probuje zasiac zamet i jak zwykle podaje bledne informacje celowo.

.

mpm- zachowaj swoją wiadomość na pierwszego kwietnia

albo dla znajomych w Choroszczy ;)

Ludzie to robia debilowatato propagande 80%ludzi mieszka w takich na osiedlach pod namioty pojda to dopiero jest odpowiednio docieplone po co tumany wymyslaja takie glupoty na forum nawet nie zastanowia kasting na glupote wygral

Poczytajcie w internecie,co pisza na ten temat,wiem dokladnie ze za 10 lat wszystkie bloki musza byc rozebrane jak na zachodzie,sa juz wszystkie rozebrane.

Podasz link.Nie mogę nic znaleźć na ten temat.

W zamian rozdadzą namioty i spiwory:):)

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

wpm - na zachodzie, chociażby w Londynie czy Berlinie do tej pory stoją bloki z wielkiej płyty i mają się dobrze. Nikt nie planuje ich rozbierać, no chyba że ma zamiar postawić w tym miejscu coś lepszego, wówczas proces wysiedlania ludzi z takiego bloku trwa latami.

bo te bloki były budowane z przeznaczniem na sto lat - po tym terminie niekt nie mówi czy to jest bezpieczne i moze stac dalej. Dla uspokojenia dodam ,ze robiona badania juz takich bloków na południu kraju i okazało się ,ze mają sie wyjątkowo dobrze. Wszystko zalezy od tego jak solidnie podeszli do montażu poszczególnych elmentów ówcześni budowlańcy - chodzi tu o miejsca gdzie prefabrykaty były spawane a potem zabezpieczane przed korozją.

Tupik

Normalnie rece opadaja jak wpm pisze zo trzeba by bylo pol Polski rozwalic a ciekawe gdzie ludzie z rodzinami by mieszkali jak tak to tylko trzeba by bylo wojne szkopom wywolac za bazprawne zdemolowanie ojczyzny mysle ze kazdy by poszedl walczyc jak by mial stac sie bezdomnym przez takich bandytow i kryminalistow ale to tylko propaganda wpm

Ciekawe...mają burzyć solidne bloki a np.te stare kamienice przedwojenne są w lepszym stanie? wpm o czym Ty opowiadasz? Siejesz zamęt jak ten o końcu świata.

Brednia i jeszcze raz głupota...

wpm, a o inwazji marsjan też czytałaś? :D

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Wszyscy wrócą do swoich rodzin na wsi :)

A czym wy się przejmujecie jak za kilka dni koniec świata.

Tu nie chodzi o płyty betonowe a o uchwyty i spawy pomiędzy tymi płytami a ich wytrzymałość specjaliści obliczyli na co najmniej 70 lat także wpm może musisz trochę poczekać aż kupisz taniej takie mieszkanie i na razie nie siej fermentu bo nikt ci teraz nie sprzeda takiego mieszkania nie mniej niż za 2000zł za metr kw. Musisz jeszcze uzbierać;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org