Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oddam kociaki :) |
Oddam w dobre ręce 5 małych kotów (3 koty, 2 kotki). Aktualnie mają 2 tygodnie, więc do oddania będą ok. 13 stycznia 2013 r. Umaszczenie takie jak na zdjęciu. Koty są ciemniejsze, jedna kotka jasna, a druga biało-czarna. http://imageshack.us/f/191/dsc0188sj.jpg/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oddam kociaki :) |
Kociaczki są śliczne.Ale wysterylizuj kotkę lub następnym razem przynajmniej uśpij ślepy miot.
|
|
co ty gadasz. jak można uspać niewinne maluchy!!! jaki masz problem w oddawaniu kociaków?! bigi2004
|
|
Ja nie mam problemu w oddaniu kotów.Nie jestem miłośniczką kotów,ale szkoda mi ich.Na osiedlu często widzę bezdomne,przemykające pod samochodami.W niedzielę nieżywy,potrącony leżał na ulicy.I sporo kociaków biega z kocim katarem.Męczą się biedaki. Jest ich dużo i nie rozumiem bezmyślnego rozmnażania,bo nawet połowa nie znajdzie dobrych domów.
|
|
Jak można być tak głupim, by nie zadbać o dobro swojego zwierzaka i go nie wykastrować, czy też poddać sterylizacji? Takim miłośnikom zwierząt jak Ty, proponuje wolontariat w schronisku, do którego trafiają takie "oddane bez problemu kocięta". તે રાખવા
|
|
Usypianie ślepych miotów jest zabiegiem humanitarnym. Nie każdemu szczeniakowi/kociakowi można znaleźć dobry dom, wiele ginie w tragicznych warunkach. Dla nas jest to coś okropnego, ale wystarczy popatrzeć po ulicach - lepiej bezboleśnie uśpić młode, czy pozwolić by w przyszłości trafiły na ulice i tam cierpiały? Mało jest dobrych domów, wielu ludzi dba o zwierzęta, a potem je wyrzuca. Dopóki ludzie nie zaczną sterylizować swoich zwierzaków, dbać o nie, schroniska będą przepełnione, a widok martwych ciałek przy szosach wciąż będzie standardem. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Kociaczki są śliczne. Ale następnym razem przynajmniej uśpij ślepy miot.
|
|
a może lepiej pilnować kotki, wysterylizować ja lub dać zastrzyk a nie usypiać kociaki. Ponad rok temu przygarnełam kotke w ciaży i do głowy by mi nie przyszło zabić jej małe! bigi2004
|
|
bigi2004 a znasz los tych swoich kociąt ? Nawet gdy sądzisz, że oddałaś je w dobre ręce (tak twierdzi każdy kto bierze zwierzaka), to czy interesujesz się ich dalszym losem? Czy jestes pewna, że nie żyją w cierpieniu i w głodzie?
|
|
Zastrzyki hormonalne powodują ropomacicze, raka szyjki macicy, sutka, anemię aplastyczną itd, dlatego od dawna odradza się ich stosowania. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
interesuje się oddanymi a kilka zostalo u mnie. Poza tym jeśli traktujecie usypianie jako środek antykoncepcyjny to juz brak mi słów. Zastrzyki powoduja (lub moga powodować) ropomacisze ale wymieliłam je tylko jako przykład. bigi2004
|
|
Elizkaa1234 odezwij się do mnie na maila ;) limitedediton69@wp.pl ______________________________________________________________ Nie poraz pierwszy patrzę na świat z pewnym dystansem, nie poraz pierwszy ludzie mylą życie z seansem.
|
|
Moja kotka zawsze dostawała zastrzyki, ale w tym roku zapomniałam o nich. No chyba, że miot był zaplanowany, bo to już jej 4 miot. Na pewno nie uspałabym małych kociaków, niezależnie od tego ile by ich moja kotka urodziła, więc jak w tym wypadku nie uda mi się oddać wszystkich zostaną u mnie, chociaż mam jeszcze 2 dorosłe koty i psa. A jeśli oddam koty to jestem pewna, że będą miały bardzo dobre warunki, bo oddaje je osobom, które naprawdę umieją się zajmować zwierzętami i kochają je.
|
|
Piszesz bzdety. Jak możesz znać przyszłych właścicieli kociąt skoro szukasz ich przez internet. Jak można planować bezmyślne rozmnażanie zwierząt? Jest dwudziesty pierwszy wiek, ludzie myślcie głową a nie dolnymi częściami ciała!
|
|
Elizka1234 Chociaż ty jedna jesteś normalna na tym forum. debi 40 Chyba nigdy nie miałaś kotki. Czasem bardzo trudno jest zauważyć, że ma ruje i tym samym upilnować jej przed rozmnażaniem. Dziewczyna chce znaleść dobry dom dla kociaków a wy się czepiacie nie wiadomo o co ;/ bigi2004
|
|
bigi 2004 Kotkę miałam, śliczną "perskę", wiem jak wygląda ruja. Wysterylizowałam ją. "No chyba, że miot był zaplanowany, bo to już jej 4 miot". Ja czytam uważnie wpisy, więc czytaj i ty gdy chcesz dyskutować.
|
|
"miałam" już nie masz?:) Koty trzeba sterylizować, jestem za! Tak samo z psami. Szkoda tylko, że te zabiegi są takie drogie.
|
|
Nikt nie żyje wiecznie :(
|
|
Zabiegi są drogie.Ale ruja czy cieczka nie jest co miesiąc.Co miesiąc można trochę pieniążków odłożyć i nazbiera się.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |