Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Syreny alarmowe |
Czy ktos zna moze przyczyne wlaczania dzisiaj syren alarmowych? Chodzi mi o okolice skzyzowania legionow-sikorskiego. Narastanie dzwieku 1-2 sekundy, wyciszenie 10 sekund.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Syreny alarmowe |
napewno uroczyste rozdanie nagród w ratuszu, są efekty są i nagrody :-)
|
|
Serio? Z powodu rozdania nagród włączyli syreny?
|
|
masakra.... dlatego pół miasta musiało to słyszeć? Kto wykona porządne elewacje warszawa? Proszę o pomoc.
|
|
Prawdopodobnie były to tylko testy. Co jakiś czas trzeba zweryfikować sprawność syren w mieście na wypadek klęski żywiołowej bądź innych kataklizmów. Należy to do czynności Obrony Cywilnej i co najmniej raz do roku się takie testy przeprowadza. Ewentualnie uruchamia się je czasami jako "minutę ciszy" dla zmarłych bądź uczczenia jakieś rocznicy ważnej dla miasta bądź państwa.
|
|
kamilkamil, tak to oczywiste, ze sie sprawdza. Tyle, ze juz mamy prawie koniec roku... ja jako przewrazliwiony czlowiek, ktory ma manię nieznanego pochodzenia(lub przyczyny) dzwiekow odnotowalem juz, przynajmniej z 4-5 bezpodstawnych(tak mi sie wydaje) uruchomien syren. Oczywiscie nie licze tych glownych, swiat narodowych.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |