niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nielegalny radny

Po pierwsze tak oto "media" robią nam wodę z mózgów- dla porównania dzisiejszy artykuł z wspolczesna.pl
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121128/REG20/121129734 Troszkę się "różnią" prawda??

Jak już jakaś "afera" w naszej gminie to zaraz to jedno konkretne nazwisko się przewija....
Panie Bieńczyk, zamiast szukać nie powiem gdzie i czego, to w końcu powinien Pan przemyśleć ostatnie kilka lat Pana działalności i porażek w naszej gminie. Jestem mieszkanką tej gminy i mimo, że jestem jeszcze młoda to ja zauważyłam, że ludzie tutaj cenią sobie SPOKÓJ i takie wydarzenia nie są tu miło odbierane a tym bardziej NIE WZBUDZI PAN PRZEZ TAKIE ZACHOWANIE sympatii mieszkańców. Ja nigdy na Pana nie głosowałam i nie zamierzam, mimo że był Pam dyrektorem gimnazjum, które bardzo miło wspominam. A tym bardziej teraz. Czyżby jakaś osobista sprawa?? Bo znalazłam na stronie urzędu gminy uzasadnienie w sprawie odwołania Pana ze stanowiska przewodniczącego Rady Gminy. http://prawomiejscow...8815/pdfpreview Cytat o Panu: "Przewodniczący jest arogancki wobec niektórych radnych. Wukorzystuje swoje stanowisko, narzuca swoją wolę pozostałym radnym. Pan Przewodniczący, Jacek Bieńczyk stracił nasze zaufanie. Nie możemy tolerować łamania prawa." A na końcu uzasdnienia znajduje się 9 podpisów radnych w tym....Pana Śmiarowskiego. Co Pan "znajdzie" na pozostałe 8 osób?? Jeśli chodzi o łamanie prawa to zawsze zastanawiało mnie skąd Pan wziął przed wyborami na wójta dane wszystkich absolwentów Gimnazjum w Piątnicy...Wszyscy dostaliśmy imienne "zachęty" do głosowania na Pana, wysłane pocztą-znał Pan też nasze adresy. Ciekawe skąd ten wyciek naszych danych, bo ja nie przypominam sobie, żebym podpisywała jakąś zgodę na przetwarzanie moich danych do innych celów niż te związane z nauką w Gimnazjum. Ciekawe.... Wszyscy dookoła wiemy, że na stanowisko wójta chciał Pan dostać się byle "po trupach" no ale nie wyszło i trzeba sobie to przemyśleć i się z tym pogodzić Panie Jacku.
Trudno, stało się, Pan Śmiarowski nie jest radnym ale wiele może się Pan od niego nauczyć, mimo, że jest od Pana dużo młodszy. Spróbuje Pan choćby nawet znaleźć sobie tylu przychylnych sobie ludzi ilu ma Pan Karol. I mimo, że nie będzie radnym to zawsze pozostanie autorytetem dla wielu młodych ludzi. Każdy kto go zna może Panu powiedzieć dlaczego. Panu jeszcze WIELE brakuje, żeby być takim autorytetem i założe się, że przez kolejne parę lat nie wzbudzi Pan takiego zaufania jakie wzbudzał Pan Śmiarowski. Współczuję Panu...... Tego plucia jadem.....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nielegalny radny

Edek, od razu przyznaj się że to Ty ;)
P.S Dura lex, sed lex i pozdrowienia dla Pana Jacka :)

Las to nie wysypisko śmieci

A to nie ten gościu co pragnął obecnego wójta do pierdla posłać?

ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym co się dzieje w tej gminie i przekrętach tam panujących nie powinni się nawet wypowiadać na ten temat!
PAN JACEK TO JEDYNA OSOBA O CZYSTYM SUMIENIU! Ten człowiek zrobił o wiele więcej dla tej gminy i mieszkańców niż niejeden radny czy nawet sam wójt ! Skoro postanowił podjąć taką a nie inną decyzję, to miał do tego jakieś podstawy.

Jakby Pan Jacek byłby taki święty to nadal byłby przewodniczącym rady.

wk- tak, właśnie ten.

wtajemniczona ja nie piszę rzeczy bez żadnych uzasadnień. na wszystko to co napisałam są namacalne dowody. M.in. link który podałam. Więc swoją wypowiedź też tak uzasadnij jeśli potrafisz... I pytam się..skąd Pan Bieńczyk zdobył moje dane przed wyborami?????? Nie tylko moje bo dziesiątki albo i setki innych absolwentów gimnazjum..... Wybacz ale to nie jest "normalne" i na pewno uczciwie ich nie zdobył. Jak już pisałam znam tego człowieka bo był dyrektorem gimnazjum i przyznam, że był bardzo dobrym dyrektorem, bo wiele zrobił dla tej szkoły i choćby nie wiem co to zawsze będę tak uważać. Ale chyba na "dyrektorowaniu" powinien poprzestać.....

W takim razie powinnaś szybko dojść do wniosku że skoro szanowany przez Ciebie Pan Śmiarowski poleciał to jasne jest że nie był "czysty". Dziwi mnie Twoje podejście! Facet siedzi na stołku przez 1.5 kadencji łamiąc ewidentnie prawo! Sprawa jest tak oczywista że nie poddaje się pod głosowanie a sam składa mandat radnego! Teraz pozwolę sobie zacytować art. z głównej "Oficjalną przyczyną było „niezłożenia wniosku” o urlop bezpłatny. Wniosek o taki urlop wymagany jest od radnych, którzy w momencie wyboru są w stosunku pracy z urzędem gminy, której radnymi zostali." Czy jasne jest dla Ciebie to co radny ma na sumieniu czy mam powiedzieć to wprost ?
Dopóki takie zachowania (łamanie prawa) będą tolerowane, a nawet bronione dopóty w tym kraju będzie coraz gorzej. Miałem przyjemność zetknąć się z profesjonalizmem pracowników tej gminy, wójta jak i większości radnych. Urzędniczka kłamie mi prosto w oczy, wydaje decyzję administracyjne, które są nie zgodne z połową kodeksu postępowania administracyjnego a wójt mówi mi że to świetny pracownik bo kary za złe decyzje płaci z własnej kieszeni ;] A co z mojej ma płacić ?!
Ciekaw jestem czy jak ja złamię prawo i dajmy na to wybije ci okno to też będziesz broniła sąsiada, który na mnie doniósł!?
Dura lex, sed lex

Dlaczego wtajemniczona ma uzasadniać skoro Ty Agato sama to zrobiłaś! Pan Jacek Bieńczyk przyczynił się do usunięcia z rady gminy człowieka, który łamał prawo. Coś więcej trzeba ?

Nie zauważyłeś jednej zasadniczej rzeczy.... Ja nie napisałam, że w tej sytuacji postąpił źle i za to go nie skrytykowałam. Mi chodzi o "resztę" jego wspaniałych poczynań, bo on też nie jest święty (jak każdy z nas z resztą).

Pan Bieńczyk też kiedyś złamał prawo i tego już nie widzisz??? A że jest "aferzystą" to już inna sprawa.

Chcesz to napisz do admina, żeby usunął mój post jeśli uważasz, że napisałam nieprawdę.

Ja mam swoje zdanie i go nie zmienię. Jakby był taki super w w ogóle to spełniłoby się to jego marzenie bycia wójtem ale widać ludzie mu nie zaufali i o czym chcesz dyskutować??

Ja mam swoje zdanie, Ty swoje- całkiem normalna rzecz. Ale pamiętaj, że kij ma zawsze dwa końce i nikt nie ma czystego sumienia.

Z całym szacunkiem- miłej nocy :)

wszystkim piszącym w tym wątku jak widac bardzo kontrowersyjnym przypomnę ,że nikt z Was nie jest anonimowy podobnie jak i ja. Bez problemu można każdego ustalić na podstawie adresu IP i może to uczynić każdy zwracając się do administratora tego portalu uzasadniając cel pozyskania takiej informacji . Jeżeli administrator odmówi wówczas zwyczajnie złożyć zawiadomienie do prokuratora o zniesławieniu i wówczas administrator bez łaski z urzedu takie dane ujawni. Tak więc jeżeli kochani macie jakieś uwagi to są od tego sesje rady gdzie każdy może swoje zdanie w sprawie przedstawić i musi byc ono wysłuchane przez radę gminy . Pan Wtajemniczona ! Pani post jest własnie takim zniesławieniem które podlega ściganiu karnemu, jeżeli ma Pani dowody na te przekręty to prokurator chętnie Panią wysłucha. Jeżeli nie ma pani ochoty rozmowy z prokuratorem to proszę udać się z tymi sensacjami na sesję rady gminy. zastanawiam się tylko czy stać będzie Panią na tak kulturalne postępowanie.

Pan Jacek w sumie faktycznie jest dobrym człowiekiem tylko dość bezkompromisowym a metody stosowane przez niego i to nie pierwszy juz raz znacznie odbiegają od obowiązujących standartów. W sumie wiecej tym robi sobie szkody niż swoim adwesarzom.

Ja polecam wszystkim trochę zimnej wody na rozpalone głowy , umiaru i wyważonych wypowiedzi. Forum sesji rady gminy czeka.

Tupik

I tak zakończyła się ta interesująca dyskusja ;]
Wobec łamania prawa trzeba być bezkompromisowym !!!

odnośnie Pana Śmiarowskiego pragnę zwrócić uwagę na to czy czyn tego Pan jest aż tak wielkim przestępstwem aby teraz tą młodą osobę tak piętnować , że nawet nie powiem przesladować? Czy z tego powodu warto jest zapomnieć nagle jakim ten młody radny jest człowiekiem i ile dobrego dla wspólnego dobra uczynił . Czy wartym jest aby dla smiesznej sensacji robić szopkę z tego radnego i cąłej gminy która może być wzorem dla innych gmin. Kochani więcej szacunku dla swojej gminy o dla siebie samych. Macie piękną gminę , mądrych ludzi tylko hujowe zwyczaje.

Tupik

Tupik masz rację i żałuję, że założyłam ten temat.

Tupik nie wiem kim jesteś ale jeżeli tylko zechcesz to w cztery oczy z przyjemnością przedstawię Ci w jak profesjonalny sposób zostałem potraktowany przez jednego z urzędników i wójta :)
Pięknie to ta gmina jest zaniedbana i Ci mądrzy ludzie mają te zwyczaje.

ja ci serdecznie dziekuję za ta propozycję. Domyślam się ,ze faktycznie masz jakis problem . Ja na twoim miejscu poszedłbym na sesje rady i jak akwe na ławe to powiedziła co ci szkodzi - nie zastrzelą cię. Natomiast nie dowalaj swoje gminie bo gmina to także ty. A gminę macie ładna , dobrze zarządzaną i nie jedni wam tego zazdroszczą oj zazdroszczą. Owszem nigdzie nie jest idealnie.

Tupik

Cyt.: "Macie piękną gminę , mądrych ludzi ..."
wiem, że w życiu trzeba być optymistą ale z tym to już przesadziłeś ;o))

Byłem na sesji rady dwa razy. Powiedziałem prawdę popartą kilkoma kilogramami korespondencji wymienionej z UG i innymi urzędami. Wójt odwrócił kota ogonem a ludzie bili mi brawo i co z tego wyszło ?? nic się nie zmieniło. To jest właśnie dobre zarządzanie, mieszkańców traktuje się jak zbędny balast, niestety włodarze nie pamiętają że podatki nie biorą się z powietrza.

"Cudze chwalicie , swego nie znacie ,sami nie wiecie co posiadacie"

Tupik

gmina to cała społeczność pisząc - macie mądrych i piękną gmine mam to wszystko na myśli więc nie wiem po co ten sarkazm.

Tupik

nie składając wniosku o bezpłatny urlop ten Pan złamał prawo. Czerpał w takiej sytuacji dochody w niezgodny z prawem sposób. Ja nie muszę nikomu udowadniać, że Pan Jacek jest osobą godną zaufania i człowiekiem, który walczy o to by w tej gminie żyło się lepiej. A wiem to wszystko z własnego doświadczenia jestem mieszkanką tej gminy i również absolwentką gimnazjum, w którym Pan Jacek był dyrektorem. Ma on może charakter da niektórych ciężki ale dzięki temu z upartością i wielkim zawzięciem dąży do tego by osiągnąć założony sobie cel.

Oby więcej takich ludzi w urzędach jak Pan Jacek :) serdecznie go pozdrawiam

"nie składając wniosku o bezpłatny urlop ten Pan złamał prawo. Czerpał w takiej sytuacji dochody w niezgodny z prawem sposób" - i to stało się solą w oku dla Wtajemniczonej znamienitej tropicielki wszelkich nieprawidłowości , gminnej Temidy , gwiazdy sprawiedliwości i wszelkich cnót a jednoczesnie jest podstawą do stwierdzenia ,że " Pan Jacek jest osobą godną zaufania i człowiekiem, który walczy o to by w tej gminie żyło się lepiej".
Ciekawe czy to zdanie podziela akurat Pan Śmiarowski?

Więc pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć . Macie piękną gminę , mądrych ludzi tylko hujowe zwyczaje.

Tupik

Tupik piszesz o standadach a na koniec nie obyło się bez wulgaryzmów.
Odnośnie uposażenia, które pobrał radny nie zgodnie z prawem, to powinien je zwrócić wraz z odsetkami. Myślę że w tym przypadku ze wspomnianym radnym powinien rozmawiać prokurator, ponieważ pobrane pieniądze są publiczne i jest to kwota wyższa niż 200PLN.
Jeżeli chodzi o wypowiedzenie się na sesji to już takie rzeczy były przerabiane bez skutku. Jedynym pozytywnym aspektem takiego wystąpienia jest to, że szrsze grono ludzi dowiadziało się o nieprawidłowościach przy załatwianiu spraw przez urzędniczkę, są na to dokumenty. Sam byłem załatwiany nie profesjinalnie bez wnikliwości z naruszeniem KPA. Dlatego uważam, że dobrze iż wśród radnych jest osoba, która wykłada kawę na ławę. Proponuję przejrzyj BIP Urzędu Gminy Piątnica protokoły pokontrolne otworzysz oczy. Zobacz również oświadczenia majątkowe np Kierowników jednostek organizacyjnych. Jedna pani nie wykazywała lub nie miała zgromadzonych środków, a z roku na rok ma sto tysięcy. Może tym faktem zainteresuje się jakiś organ np Wojewoda lub CBA. Chciałbym abyś był załatwiany w urzędzie tak jak ja, to docenił byś Pana Jacka.
Pozdrawiam Pana Jacka i życzę dużo zdrowia.

Droga Agatko! Piszesz o rzeczach, których nie ma w internecie przynajmniej nie wszystkie. Można by pomyśleć że jesteś radną lub córką radnego/ radnej.

Ulpianus rozumię ,że nie wszyscy są w stanie dostrzec w pewnych zwrotach pewnej formy ekspresji i jakże chętnie przypisują im to co im pasuje. Widzę ,że podobnie jak ta gwiazda sprawiedliwości i gminna Temida w jednym tropisz gminnych mozolnie przegladając ich oświadczenia majątkowe . Mnie to nie interesuje , są od tego odpowiednie słuzby i organy mam do dyspozycji o wiele bardziej ambitne lektury. Posiadanie przez kogoś kwoty 100 000 złotych nie jest powodem do stawiania go w negatywnym świetle choćby nawet te pieniądze pojawiły się z roku na rok. Pozdrawiam serdecznie

Tupik

odnosnie Pana Jacka to nie przypisuj mnie jego negatywnych ocen bo takich tu nie użyłem. Jeżli masz wątpliwości to bądź uprzejmy jeszcze raz moje posty przeczytać tylko uprzejmie proszę ze zrozumieniem i pozytywnym nastawieniem . pozdrawiam.

Tupik

i proponuje ten temat zakończyć on do niczego nie prowadzi.

Tupik

http://prawomiejscowe.pl/institution/18815/legalact/166472/18815/pdfpreview

wiem co piszę.

A przedwyborczy "list" od Pana Bieńczyka trzymam na pamiątkę.

I nie jestem żadną rodziną Pana Śmiarowskiego. I tak szczerze, to kogo by ta sprawa nie dotyczyła to miałabym takie samo zdanie o Panu Bieńczyku. Z całym szacunkiem- nie chcę go obraźić w żaden sposób, nie zamierzam tu wypisywać rzeczy wyssanych z palca albo jakichś pustych pomówień, bo nie na tym rzecz polega. O rzeczach o których nie mam pojęcia NIE PISAŁAM TU i nie zamierzam- napisałam to co wiem i co jest faktem a faktów się nie podważa. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.....

Tupik też uważam, że niektórzy tutaj powinni sobie zrobić kurs CZYTANIA ZE ZROZUMIENIEM, bo albo czytają co drugi słowo albo kolokwialnie mówiąc "nie kumają" co się tu pisze.

Do tej całej sytuacji w naszej gminie pasuje jedno zdanie: "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień" i ja cały czas do tego zmierzam, że Pan Bieńczyk nie jest bez takiej "winy".

Agatka

Córka, żona , kochanka , czy matka??

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Zachecam również do czytania ze zrozumieniem jak również pisania ze zrozumieniem. Jeżeli osoba pobierająca pieniądze bezprawnie jest wzorem godnym do naśladowania... można i tak. Co do ambitniejszej lektury to już pisałem że chciałbym aby tupik był tak załatwiany w urzędzie jak ja to by wiedział o czym mówię. Przez rok decyzje odmowne a każde moje odwołanie zasadne. Każda decyzja urzędnika uchylona. Uzasadnienie piane przez urzędnuika na zasadzie kopiuj wklej Mam na to wszystko dokumenty. Petent jest jak piłeczka w tenisie, stąd wzieło się zainteresowanie urzędnikami. Nikomu nie żałuję posiadać dużych kwot pieniężnych, tylko z tą różnica że urzędnik w oswiadczeniu powinien pisać prawdę. Podobnie przy załatwianiu spraw organy administracji publicznej powinny działać szybko i wnikliwie z uwzględnieniem ważnego interesu społecznego i słusznego interesu obywateli. Dlatego sięgnąłem do lektury BIP żeby wiedzieć coś o urzednikach, którzy nie chcieli załatwić mojej sprawy, czyli pozbawić mnie moich praw do czegoś. Ja swoje racje udowoniłem w SKO i Sądzie a teraz mam prawo do wyrażenia swojej opini.

masz dziwny sposób wyrażania opini. Dziwne jest też to ,ze do BIP zajrzałes jak sam piszesz nie po potwierdzenie profesjonalizmu urzędnika tzn jego wykształcenia itp tylko akurat stanu majątkowego - znaczy się ,że według ciebie posiadane 100 000 złotych świadczy o tym czy to mądry czy głupi urzednik.

Wybacz i nie kompromituj się - pozdrawiam serdecznie.

Tupik

Dobrze że poruszyłeś temat wykształcenia. Kierownik jednostki organizacyjnej ma tylko średnie. Stan majątkowy urzędnika mnie nie interesuję, tylko prawdziwość oświadczenia, tym bardziej że ktoś żąda od kogoś zaświadczeń i oświadczeń. Widzę że obracasz kota ogonem jabyś pracował w tym urzędzie.
Pozdrawiam

Tupik Ignorantia iuris nocet to po pierwsze a po drugie przeczytaj "psychologie internetu" bo ja mam w gdzieś tam... opinie Łomżyńskich noobów:))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org