poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wirtualny spacer po Łomży

Witam.
Szukam osób chętnych do udziału w projekcie.
Mam zamiar stworzyć stronę, która umożliwi "wirtualne spacerowanie" po Łomży. Wszystko opierało by się oczywiście na aplecie java i ogromnej ilości cyfrowych zdjęć naszego miasta.

PS:
Szukam dobrego, obeznanego w temacie grafika komputerowego, który pomógł by mi w jednej, bardzo małej rzeczy... Prosze o zostawienie jakiegoś namiaru, w postaci numeru GG lub tel.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wirtualny spacer po Łomży

ciekawa rzecz moze z tego wyjsc

swietny pomysł... chętnie dołacze ..

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

dobry pomysł...byleby wypalił.

pomysłbardzo dobry tylko czy wypali a jak są Ci zdiecia potrzebne to ja moge troche aktualnych zrobic :)

Dzisiaj postaram się wrzucić link do podobnego projektu, który już funkcjonuje. Dzięki za poparcie i zainteresowanie. Nadal proszę o kontakt osobę obeznaną w grafice.

ptysiu91: napewno skorzystamy z Twojej pomocy ;-)

Pozdrawiam

MrS napisz na 5431706 nie jestem mistrzu,ale moze pomoge ;)

Bardzo ciekawy pomysł, oby wypalił.

Mam już sporo miejsca (5 gb) na dobrym, zagranicznym serwerze. Bez limitu transferu, na bardzo szybkim łączu. Na dniach zamierzam rejestrować domenę. Może macie jakieś pomysły co do adresu? Chciałbym zebrać grupę kilku osób, z którymi wspólnymi siłami doprowadzimy projekt do końca.

Rozsławiajmy nasze piękne miasto, bo naprawdę jest się czym pochwalić.

Pozdrawiam

co do domenty .. to myślę że powinna wynikać z nazwy projektu ..

czyli przykadowo www.wirtualna.lomza.pl ... albo www.spacerpolomzy.pl

wrazie jakiś zdjęć czy coś . czy innych problemów służę pomocą.

kontak na gg...

pozdrawiam

W dniu ostatecznym sądu zapytają nas o to, czego dokonaliśmy, a nie o to, co przeczytaliśmy ..

lomza.za.pl

Jutro o 18:00 będę czekał na zainteresowanych w restauracji "Cztery Pory Roku" na Alei Piłsudskiego. Jest tam o tyle wygodnie, że jest bezprzewodowy dostęp do Internetu. Wszystkim zainteresowanym projektem wyjaśnię o co dokładnie chodzi, na czym będzie polegała realizacja. Czy mogę liczyć na czyjąś obecność? Pytam o osoby, które są pewne swojej obecności. Myślę, że projekt jest bardzo ciekawy i warty uwagi...

Pozdrawiam

MrS ja zdięcia moge Ci załątwic to też mam przyjsc :P hehe

ptysiu91: jeśli chcesz wziąść udział to przyjdź. Nie bój się, nikt Cię nie pobije... Obronimy Cię!

Pozdrawiam

MrS a niby czego lub kogo miałbym sie bac ?

MrS - jeżeli się wyrobię…

Mogę dać domenę i ogólną techniczną wiedzę z takimi przygwizdami związaną…

MrS podaj swoje gg albo email, chciałbym porozmawiać o projekcie

Witam bardzo ciekawy pomysł, myślę że jakbyście się skontaktowali z włascicielem czy administratorem 4 lomza to oni by umieścili stały link do tej strony a także może by pomogli w temacie grafiki przecież to są dobrzy fachowcy i to dla nich pryszcz. Pozatym można znależc dojscie w Urzędzie miejskim dział promocji rozwoju itp, mggli by ten pomysł wesprzeć finansowo to dla nich też mały problem. Życzę powodzenia i tak trzymać!!!

Ponadto dorzucę że na tym portalu w fotogalerji są umieszczone fotki wykonane przez łomżyniaka Lesia Wiśniewskiego on działa w stowarzyszeniu łomżyńskich fotografików, tam można też znależc jego adres internetowy można sę z nim skontaktować i na bank Wam w tym pomoże w zakresie fotografji itp.

Moze zamiast zwyklych zdjęć cyfrowych warto było by zrealizowac np.: stare miasto na wzór:
http://www.hedenmedia.pl/realizacje/hotele/marianna.html
zdjęcia wykonywane przez tzw.: rybie oko, troszke droga rzecz, ale jak udało by ci się uzyskać poparcie władz miejskich to może i sprzęt by się znalazł jak nie na własność to przynajmniej na jakiś czas, powodzenia

Stary, ty mi tutaj nie tutaj, Rymem rzucaj

dobry projekt ,trzeba dołożyć swoje 5 groszy, jak będe miał troszke czasu

Ok. Więc na kogo mogę dzisiaj liczyć?

Pozdrawiam

MrS no ja niewiem czy mam przyjśc a jak tak to po co :P

ptysiu91: chociażby po to, żeby udowodnić, że nie jesteś gówniarzem, tylko poważnym człowiekiem.

18:00 - DZIŚ - CZTERY PORY ROKU, AL. PIŁSUDSKIEGO

Proszę mi napisać, kto będzie napewno.

Pozdrawiam

MrS podaj mi swój numer gg bo na stary nikt nieodpowiada

Mam troche ostanio na głowie.. ale jak tylko czas pozwoli to zawitam.

Tak dojdzie do spotkania jak w ubiegłym roku w Rampie przy piwku zorganizowane przez Vlada. Kto przyszedł, Vlad i dwie osoby, reszta prawdopodobnie siedziała z boku nie ujawniając się.
MrS, jak przyjdzie Tobie ze dwie osoby, na więcej nie licz. Z resztą widzisz jak Tobie wpisują się.
Obiecaj każdemu kto przybędzie, postawić po browarze.

Pozdrowienia.

Zajmę Wam maksymalnie 30 minut...

ptysiu91: 6669863.

Pozdrawiam

Jeśli nikt się nie zjawi, to chyba całkowicie stracę wiarę w Was ;-)

Wedle pomysłu maćka, każdemu stawiam piwo ;-)

Pozdrawiam

Ja niestety dzisiaj nie mogę ale odezwę sie do Ciebie wieczorem na gg

Hmm, zawsze mozna pokusic sie o wersje 3D.
Mozna na przyklad zrobic makiete w 3D Studio i wyeksportowac do Flash'a.

Siedzimy już z ptysiem w Czterech Porach Roku... Coś Was nie widać..

Pozdrawiam

MrS, jak masz liczyć to licz tylko na siebie. Rozejrzyj się dookoła, na pewno tam są. Jak ktoś jeszcze przyjdzie to masz piwo u mnie.

Pozdrowienia.

Na miejscu zjawił się tylko ptysiu91 i WYBORCA z kolegą. Wszyscy zaoferowali swoją pomoc przy wspomnianym projekcie. Przybyłym dziękuję. Mam nadzieję, że jeszcze kilka osób dołączy.

Pozdrawiam

MrS też mam nadzieje ze ktos do tego jeszcze dołączy :) badzmy dobrej myśli

Wszystkich zainteresowanych udziałem w projekcie proszę o kontakt pod numerem GG 6669863. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

A w jakim programie masz zamiar składać te zdjęcia "do kupy". Kolega rok temu robił właśnie wirtualny spacer tyle, że tylko po mieszkaniu 200m2 a i to zajęło mu to prawie miesiąc.

Wogóle sam pomysł ze względu na ogrom pracy uważam za nierealny, ale będę wam kibicował ;-)

Wszystko jest do dogadania. Widocznie kolega robił to sam, być może nie miał w tym wprawy, i przede wszystkim robił to sam. Ja zamierzam zebrać zespół podzielony na 2 grupy - fotografów i programistów. Stare miasto zamierzam zamknąć w 8-10 tygodni.

Pozdrawiam

Co myślicie o adresie lomza3D.pl?

Pozdrawiam

fajny adres :) mi się podoba

Myśle ze nie jest zła, choć powinna byc adekwatna do nazyw projektu.. 3D raczej odnosi sie do techniki wykonania..

może być jak można to ja bym też sie na to pisał
bym kilka fotek porobił!!

grzybek

A co do tych zdjęć, to masz zamiar łączyć je z różnych aparatów, itp itd? Bo IMHO to chyba nie ma sensu. Znalazł byś jedną osobę, która by Ci w dzień całą Starówkę sfotografowała. Zaoszczędził byś sobie pracy przy późniejszym składaniu tego. (wszystkie zdjęcia były by zrobione przy tym samym balansie bieli, ekspozycji, tej samej ogniskowej itp itd....)

Witam.
Jeśli chodzi o Starówkę, to będzie cała fotografowana aparatem SONY DSC-H1. Ewentualne dalsze fragmenty miasta również.

Pozdrawiam

Może należałoby dobrać lepszej klasy sprzęt ?? Zastanów się także nad porą roku. Obecnie nam panująca nie jest sprzyjającą dla tego typu wyzwań. "Co nagle - to po diable"

Ja bardzo chętnie się dołącze :) w prawdzie nie znam sie na tych różnych dziwnych programach, ale zdjecia robic potrafie :)

...ludzie rozmineli się z wartościami...

...a jaki widzicie układ fotografii (kierunek robienia zdjęć)? - wzdłuż ulic (równolegle do budynków), czy w poprzek...na czym będziecie się koncentrowac...? ....żeby można było ze zdjęć zrobić panoramę, czy żeby dało się wg zdjęć chodzić jak według przewodnika i ew. przechodzić ze zdjęcia w zdjęcie zoomem (na przykład)?

Wg mnie lepsza byłaby ta druga forma, zdjęcia we wszystkich kierunkach z każdego ze skrzyżowań, a przez kliknięcie na zdjęcie przechodzi się na następne skrzyżowanie. Natomiast panorama do obejrzenia w ciekawszych miejscach - np. rynek, jeden z wyższych punktów fortów, któraś z kościelnych wież (lub ratusz, czy TLiA), park Jana Pawła II, park przy Wojska Polskiego latem, itp.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

im lepiej przygotuje sie projekt tym mniej będzie później problemów przy realizacji i lepszy efekt. Swoją drogą warto zastanowić się co i jak pokazać. Pamiętacie jak był program komenda kręcony w Łomzy. Wioska i nic poza tym. Oby tu tak nie wyszło bo dużo pracy, a szkoda zapału ...

MrS cyt: "zamierzam zebrać zespół podzielony na 2 grupy - fotografów i programistów. Stare miasto zamierzam zamknąć w 8-10 tygodni". Qrde, mija wspominany 8 tydzień. Zapewne pachnie sensacją?! Można już cosik oglądnąć?? Dużo w tej chwili postów na temat wrzucania zdjęć Łomży na różne serwery a Ty "milczysz jak grób". Powiedz na jakim etapie jest Twój projekt ? (chciałem zapytać ptysia, z którym omawiałeś szczegóły w 4 porach roku ale się wypiął na mnie i pokazał mi język).

peter: narazie mam zrobiony cały Stary Rynek i kawałek osiedla południe. Po tym, jak ogłosiłem moje zamiary, zgłosiło się bardzo dużo ludzi, którzy zaoferowali swoją pomoc. Jak przyszło co do czego, nikt nie ma czasu, sporo ludzi się rozmyśliło itd., itp. Nawet poczciwy ptysiu stwierdził, że aparat musiał pożyczyć bratu, więc bardzo chce ale nie ma jak :-) Dotychczasowy efekt pracy będzie do obejrzenia za kilka dni na 4lomza.pl. Niedługo wakacje, więc będę mógł oddać się projektowi w 100%.

Zapomniałem się przelogować ;-) No i wyszło, że chciałem nawracać forum pod względem ortografii ;-) Pozdrawiam!

Pozdrawiam

Ej ludzie co z tym projektem?? wypali ten prjekt czy to tylko bujda??

kamilcb: chodź i pomóż, to wypali. Najlepiej siedzieć na dupsku i się tylko dopominać. Ignorant.

Pozdrawiam

no to super. Jestem pod wrażeniem !! Wszyscy na pewno czekamy na pierwsze efekty !!

Mrs chetnie bym ci pomogl ale nie jestem w kraju przebywam w angli i nic ci nie pomoge. polonia lomzynskia chciala by zeby taka stronka powstala pozdrawiam.

mozecie mi ludzie powiedziec jak sie wrzuca rysunek do swojego podpisu bo chcialbym se cos takiego zrobic a nie umiem

,,Jebac Konfidentów i Scigania Organy"

no to rzeczywiscie to jest do tego temat::) ale od czego tu jestesmy:) no wiec wrzucasz na serwer fotke np imageshack i tam masz adres do tej fotki potem bierzesz ten adres i na forum w profilu masz podpis i piszesz i tu ten adres bez spacji miedzy img:) i ok:)

powodzenia:)

I co gdzie mogę podziwiać efekty waszej pracy? Bo jakoś nikt się jeszcze nie pochwalił... A miało być tylko 10 tygodni.

pocałójcie mnie w jajca. Zarobiony jestem i tyle. Na co dzień zarabiam durze pieniądze w Hamburghu. Dzielnica Sant Pauli, jezeli ktos wie gdzie to jest to zapraszam przymuleńce. W Łomży jestem teraz pszez chwilę. To forum to porazka i tyle na ten temat !!

Pozdrawiam

hmm.... cóż półowe ludzi z tego forum wyjedzie za granice bo tam niby lepsze życie i wogóle a puzniej takie komentarze. Wyjedzajcie z tąd a ja tu zostane wybuduje dom założe firme a wy co szukaliście lepszego życia za wyszym stanem w takiej angli to was wywalą na zbity pysk bo tam polaków mają już dość !! i zostaniecie na ulicy. Polacy ! HA !

Mrs bardzo ciekawe miasto buheheheh. A może to poprostu Hamburg co??
A ta dzielnica tak sie składa też wiem gdzie jest w ciekawych miejsczch pracujesz??

W woli wyjaśnienia ,dzielnica Sant Pauli przy Reperbhanstrasse znana jako erotyczne centrum Europy - miejsce występku, wszelkich marginesów i dewiacji.

MRS lody czy jak????? nie widziłem cię tam ostatnio buehehehehhe

Chciałbym uświadomić forumowiczow ze wypowiedz jest z nicku .MrS (dla slepych, przed MrS jest kropka, ktora jak by nie patrzec zmienia nick)

haha jaki fake ;D
mrs nie ma tylko 3 postów :P

Ale się podszywają...
zaraz będzie ptysiu91.

...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org