Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wymiana opony w motocyklu |
Jak w temacie gdzie jeszcze wymieniają oprócz MAx Bike?? Opony oczywiscie kupie na allegro Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wymiana opony w motocyklu |
na prymie
|
|
A czemu nie wymieniasz w maxbike opon.? Za drogo.? Ile wgl kosztuje wymiana opon bo jestem swiezym crossowcem i sie nie orientuje :) .
|
|
wulkanizacja na była baza WZGS na przeciwko ORLENU wymienia kazda opone motocyklowa jakies 15 zl za sztuke bez wywazenia ale szczerze to jezdze cale zycie na motocyklu i nigdy nie wywazalem opon zreszyta jak wszyscy moi znajomi.
|
|
Ja zakładałem na Sikorskiego na przeciw straży w tym dużym zakładzie wulkanizacyjnym w głębi podwórka. Ceny nie pamiętam bo to było na wiosnę ale na pewno założą Ci i wyważą.
|
|
jaaaaaaaaaa Po prostu tam już jedną rzecz robiłem i dałem sobie na spokój:) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Pakero dzieki za odzew :) A czym jezdzisz jesli mozna wiedziec.? A nie wywazenie kol ma jakas zasadnicza roznice.? .
|
|
jaaaaaaaaaa Moje serducho biło mocniej do Choppera więc nim jeżdzę :) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
wywazac sie opłaca bo wtedy nie ma wężykowania im więcej opony tym to zjawisko mocniejsze. Czyli tak zwana SHima jeśli się nie mylę Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Pakero, ja już tam niejedną rzecz robiłem (mowa o serwisie na Sikorskiego u p. Chrostowskich), ale to już historia! Zmienić opony, czy koła to pryszcz. Sztuką jest je później dobrze wyważyć! A tego oni tam niestety nie potrafią, a raczej ich stare i rozkalibrowane maszyny (pomimo tego, że pokazują "00"). Przekonałem się o tym wyjeżdżając w pierwszą trasę po ostatniej zmianie opon. Powyżej 80-tki zacząłem odczuwać drgania na kierownicy. Ich powodem było niestety złe wyważenie kół. Początkowo nie wierzyłem fachowcowi, u którego zatrzymałem się "po drodze" tłumacząc, że przecież dopiero co były wyważane. Myślałem, że chce mnie po prostu naciągnąć na kasę. Ale on się upierał przy swoim, więc ostatecznie dałem się namówić i jednak dobrze zrobiłem. Pan wyważył moje kółka po swojemu i było po problemie! Po tej przygodzie "fachowcom" z Sikorskiego już bardzo dziękuję! Czy ktoś może polecić na wiosnę jakiś konkurencyjny serwis z dobrą wyważarką?
|
|
Orany_Julek A jakiś namiar do tego fachowca ??:) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Aaa no wiadomo ze kazdy lubi co innego, chociaz jazda chopperem pewnie tez jest przyjemna:) Wlasnie zna ktos jakis serwis godny polecenia.? .
|
|
Muszę Cię zmartwić Pakero. Jest dokładnie 540 km od Łomży!
|
|
To w takie dalekie trasy sie wybierasz motocyklem.? Pozazdroscic kolego :] .
|
|
jaaaaaaaaaa O kurcze to daleko niestety Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Orany_Julek O kurcze to daleko niestety Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
jaaaaaaaaaa Najdalej byłem w Obwodzie Kaliningradzkim :) A tak poza tym granic Podlasia nie przekraczałem :D Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Hehe czyzby to strach przed awaria sprzetu.? Bo ja np. sobie nie wyobrazam zebym mial sie wybrac motocyklem gdzies dalej za miasto hehe. .
|
|
Nie strach tylko jeszcze nie czas hehe :) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
To juz zakonczyles sezon.? Ja to troszku jeszcze pojezdze i niedlugo zakrecam kurek i wykrecam akumulator ;p .
|
|
Moja ostatnia jazda w poniedziałek a potem już niech maszyna idzie w sen zimowy:) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Ja już zakończyłem jazdę,czekam do wiosny.
|
|
Oby szybko przyszła wiosna ;) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Hehe jeszcze z tydzien pojezdze. Najgorszy bedzie grudzien i styczen, a potem to juz jakos zleci i powoli spowrotem za stery :) .
|
|
Jaka pojemność twego Crossa ?:D grudzien szybko minie :D Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
To jest DT 125 :) .
|
|
a już myślałem ze KTM :D Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
A niee :D nie ma to jak detetka i teren hehe :) .
|
|
Piszcie czym jezdzicie :) .
|
|
No tak w terenie nie ma zagrożenia tak jak na zwyczajnej drodze:P Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
To nie chodzi o zagrozenie czy cos. Po prostu bardziej mnie ciagnie w teren i wole wlasnie teren, niz jakies bezcelowe jezdzenie po miescie :) .
|
|
zgadzam się w 100%. jazda po mieśnie to monotonia. MTB to życie!!
|
|
No moja maszyna np sie nie nadaje na teren ;p Ja tylko raz jezdziłem po miescie wole trasy dalsze;P Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
MTB tez jezdze dosc intensywnie w rejonach Bony i po lesie Gielczynskim, czasem lasek Jednaczewski, no ale teraz juz za zimno:) Pakero, a w trasy jezdzisz sam czy ze znajomymi? Powiedz cos o tym bo czesto sie zastanawialem jak to jest wybrac sie w traske na motorze. .
|
|
Po mieście bez sensu to jeżdżą ale skuterami dookoła np. dworca. Jak ktoś ma coś większego to uwierzcie, że samo miasto nie daje takiej frajdy jak trasa ... Co do Max Bike to korzystałem z ich usług trzy razy (fakt gum tam nie zmieniałem) i nie zdarzyło mi się aby coś było nie tak.
|
|
Jeździł ze mną że tak powiem rzep hehe nigdy plecaczek ;) Ogólnie może być poza tym że wyprzedzają niektórzy zbyt blisko na wyciągnięcie ręki osobówki a z drugiej strony tiry co nie chcę im się czekać i wyjeżdzają kilka metrów przed tobą. więcej niż 120 nie jeżdze bo potem to tylko walka z wiatrem. I to by było na tyle Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
jaaaaaaaaaa Jak się zdecydujesz wybrać w trasę to się przekonasz :) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
No z tymi skuteranmi to jakas plaga hehe. Pakero ooj gdybym nie mial watpliwosci co do motoru to chetnie bym sie wybral np. gdzies na mazury. Pewnie masz jakies fajne miejsca obcykane. Chyba ze doprowadzilbym go do porzadku na sezon to nie widze przeszkod :) .
|
|
Z racji ze sezon "prawie" sie zakonczyl co tydzien spotykamy sie zeby pogadac, w srody w PRL'u. A za razem poznac sie by w sezonie tworzycz liczniejsza grupe na wspolnych wyjazdach. Przy okazji mozna obgadac kwestie mechaniczne lub zaczerpnac wszelkich innych informacji. Takze zapraszam motocyklistow i pasionatow motocykli, i jak to stwierdzil nasz kolega "fanki motocykli tez sa mile widziane" :)
|
|
Zerknijcie sobie na forum, są tu jakieś info odnośnie spotkań/wyjazdów/mechaników itd. Pozdrawiam
|
|
Mad Napewno zerknę:) Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
O dzieki Mad :) .
|
|
możecie sobie sprawdzić, gdzie najtaniej wymienić opony na stronie wymianaopon.pl . przydaje się, jak ktoś nie ma czasu, żeby jeździć po mieście ;)
|
|
Po co to wstawiasz jak nawet tam Łomży nie ma... .
|
|
Brak niestety Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |