Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRAWO JAZDY - JAZDY DODATKOWE |
Zamierzam wykupić dodatkowe jazdy doszkalające. Kogo polecacie? Kogo odradzacie?Ile kosztuje godzina nauki jazdy? Przy okazji: Kto sprawuje nadzór nad działalnością tego typu ośrodków w Łomży, przyjmuje ewentualne skargi??? Pozdrawiam:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRAWO JAZDY - JAZDY DODATKOWE |
Ja robiłem u pana Kamińskiego, odradzam tam panią Agnieszkę, a polecam pana Grzegorza. Godzina tam kosztowała wtedy 40zł o ile dobrze pamiętam.
|
|
dzięki:) Nie będę ukrywała,że najbardziej interesuje mnie odpowiedz na ostatnie pytanie? Wiecie coś na ten temat
|
|
U Pana Tomka Przestrzelskiego z Piątnicy-jazdy doszkalające. godzina 40 zł-chyba że coś się zmieniło ...
|
|
polecam OSK Andrzej Skrodzki. chyba jest nawet strona internetowa. Dobrze tłumaczy, nie powiem- byłem zadowolony. i jak dobrze pamietam to za godzine 40 zł chyba, ale nie daję pewnosci. Powodzenia na egzaminie!
|
|
Ja natomiast szczerze polecam OSK Michał Wróblewski, instruktor ćwiczy i tłumaczy wszystko od A do Z. Wczoraj zdałem egzamin co zawdzięczam temu Panu.
|
|
Masakra ...
|
|
Polecam Monikę Górską godzina 40zł lub pana Sławka Danowskiego ile bierze za godzinę nie wiem,bo od swoich kursantów brał mniej
|
|
tym swoim nickiem to trochę i siebie obraziłaś! ale "główkując" trochę, to przypuszczam, że 1-szy raz nie zdałaś i stąd pytanie o cenę godzin doszkalających. co do skargi, to się powstrzymaj trochę, bo w ogóle prawa jazdy nie zdobędziesz! a na pewno tu w Łomży! jak już te "lejce" upragnione posiądziesz, to wtedy, ale też tylko jeżeli masz dowody niezbite, że jakieś nieprawidłowości miejsce miały, skargę składaj! inaczej to tylko "głupią" z Ciebie zrobią i nigdy żadnemu mechanikowi w okolicy na chleb zarobić nie dasz! a tak w ogóle to się zastanawiam, czego rozbawione, jasnowłose niewiasty jeżdżące jako instruktorki, nauczyć by mnie mogły?! burzy wywoływać nie chcę, ale uczyć bym się im nie pozwoliła!
|
|
Dzięki:) Pepe- szaa jeszcze nie miałam okazji przystąpić do egzaminu:( niestety. Mało tego nie ukonczyłam jeszcze kursu, mój instruktor ma tak wielu kursantów,że dla mnie ma czas tylko 1 raz w tygodniu, dlatego też szukam kogoś u kogo mogłabym jezdzić częściej
|
|
Nie zamierzam nikogo skarżyć, interesuje mnie: Kto pełni nadzór nad ośrodkami nauki jazdy? Gdzie ewentualną skaargę mogę złożyć?
|
|
z kulturą to ja jestem "na ty", tak że honor Ci zwracam, bo nie słusznie posądziłam Cię o nieumiejętność kierowania autkiem! ale podtrzymuję tezę, obyś ze skargami się powstrzymała! dla dobra Twojego! życzę owocnej nauki i zdania za 1-szym razem! obyśmy się nigdy na krzyżówkach jakiś ze sobą nie "cmoknęły"! czego Tobie i sobie z całego serca życzę! pozdrawiam!
|
|
a pochwały w takim razie do kogo mogę kierować:P
|
|
pochwały? pochwalisz się jak zdasz! z serca całego Ci tego życzę i pozdrawiam przyszłą uczestniczkę korków na łomżyńskich "ałtostradach"!!!
|
|
w Łomży raczej nie pojezdze:(
|
|
no to szczęściarą jesteś!!!
|
|
aż tak zle nie było:) Instruktor nauki jazdy na kat. C+E zaatakował mnie fizycznie i wulgarnie znieważył na placu manewrowym. Wyrzucił mnie z placu i powiedział, żebym już nigdy się nie pojawiał. Powodem ataku było to, że przedzwoniłem do biura z reklamacją na instruktora. Podczas szkolenia instruktor był do mnie agresywny, niekulturalnie się do mnie zwracał, był niepunktualny, zostawiał mnie samego na placu manewrowym, umawiał się z dwoma osobami na tą samą godzinę, zostawiał mnie samego na placu manewrowym a w tym samym czasie jeździ z inną osobą na kat. C, kilka razy zdarzyło się, że nie pojawił się w ogóle i dostałem kluczyki od innego kursanta i miałem sobie jeździć. W dniu 21.03.2008r. miałem pierwszą jazdę. Iinstruktor był ze mną 5 minut na placu manewrowym dał mi kluczyki do samochodu i odjechał samochodem osobowym. Plac manewrowy nie jest ogrodzony i przechodzą przez niego osoby z zewnątrz i przejeżdżają samochody do różnych firm. Byłem zmuszony dzwonić na komórkę instruktora kilkanaście razy, gdy ćwiczyłem na placu, żeby dał mi jakieś wskazówki dotyczące nauki jazdy. Instruktor w tym samym czasie miał drugiego kursanta, z którym jeździł po mieście na kat. C. Prosiłem instruktora, żeby przyjechał na plac manewrowy, żeby przećwiczyć inne manewry na placu i żeby w końcu wyjechać na miasto. Ani razu samodzielnie nie sprzęgałem przyczepy z samochodem, ponieważ instruktor bał się, że coś zepsuje. Nie dostałem do dnia dzisiejszego do podpisu Karty Przeprowadzonych Zajęć. Od początku kursu upominam się o nią. Powiedziano mi w biurze, że kartę dostanę na koniec kursu do podpisu. Gdy w dniu 16.04.2008 r. przyjechałem do biura i powiedziałem o ataku fizycznym na moją osobę i innych nieprawidłowościach zostałem bardzo źle potraktowany. Poprosiłem o wydanie Karty Przeprowadzonych Zajęć. Pani odpowiedziała, że nie jest jeszcze wypełniona i dostanę później do podpisu. Kierownik Ośrodka dawała mi wyraźnie do zrozumienia, że mam zrezygnować. Prosiłem o podanie mi nr uprawnień swojego instruktora, niestety nie podano mi. Ośrodek nie interesuje się całą tą sytuacją. Nie dostałem nowego instruktora w celu kontynuacji szkolenia. Ośrodek do tej pory się nie odezwał do mnie. Ja z kursu nie zrezygnowałem. Dopełniłem wszystkich obowiązków. Zapłaciłem całość pieniędzy za kurs tj. 2200 zł i przestrzegam obowiązków wynikających z nauki jazdy. W tej chwili Ośrodek nie chce mi dać nowego instruktora. Nie chce mnie szkolić. Zostałem potraktowany przez Ośrodek bardzo źle. Złożyłem reklamację do biura i w dniu 30 kwietnia 2008r. dostałem odpowiedź, że mam się zgłosić do biura 07.05.2008 w celu odebrania dokumentów oraz pieniędzy za niewykorzystane jazdy na kursie prawa jazdy kategorii „C+E”. Nie wiem co dalej mam robić. Kto nadzoruje Prywatny Ośrodek Szkolenia Kierowców? Gdzie mogę złożyć skargę?
|
|
U ferenca polecam Pana Grzegorza, 35zł chyba :)
|
|
Organem nadzorującym jest starostwo powiatowe, w danym powiecie gdzie ośrodek jest założony. Z tych postów nie wynika o jaką kategorię chodzi doszkalanie jeżeli C+E to stawki są trochę wyższe niż wyżej podane.
|
|
dzięki :) znalazłam już tą informację w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury, tylko nie byłam do końca pewna czy to aby strarostwo czy też może UM na terenie, którego funkcjonuje OSK. Wielkie Dzięki:) Kat b
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |