Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
GINEKOLOG Ciąża |
Czy zdarzyło sie wam że ginekolog pierwszy raz określił płeć dziecka nie pewnie a potem okazało się że jest inaczej ?? Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: GINEKOLOG Ciąża |
to jest dosc powszechne bo czesto rodzice naciskaja zeby wiedziec jak najwczesniej i mozna sie pomylic.... nawet czasem przy porodzie jest niespodzianka
|
|
chodzi o 18-19 tydzień i nie chciało pokazać ;)
|
|
oj czesto o tym sie slyszy ja z doswiadczenia nie wierze w ich prognozy chyba ze jest to usg w trojwymiarze zgrzyt hehe
|
|
to normalne, przecież dziecko może się tak ułożyć że nic nie widać. Tym bardziej w tak wczesnym czasie. poczekaj za miesiąc.
|
|
Rozumiem i jestem tego zdania ze jak ginekolog nie jest pewien to nie powienien mówić
|
|
No właśnie a jak to jest chłopczyk to już mu staje?
|
|
a najlepiej to nie wiedzieć-ja na początku tez nie wiedziałąm bo było dziecko zle ułożone-a na koniec juz wiedzieli-a ja nie chciałam-była kinder niespodzianka:)aby było zdrowe to płeć nie ma znaczenia
|
|
Mi każdy lekarz od początku mówił co ma być i żaden nie pomylił się. Niby wszystko może się zdarzyć no i słyszałam że Skrętek najlepszy w te klocki
|
|
oczywiście, że może się zdarzyć ;p ja tak miałam, powiedział w 20 tyg, że są szanse na córke (nie mówił, że na sto procent!!!!), a będzie syn (usg z 26 tygodnia)
|
|
Wszystko zależy od sprzętu, lekarza jak i samego dziecka, bo czasem tak się łobuz odwróci, że do porodu się nie dowiesz:) U mnie w 17 tygodniu było doskonale widać, synek tak rozłożył nóżki, że trudno by było się pomylić :) Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
*Benia* No właśnie o to mi chodziło że powiedział ginekolog słowo najprawdopodobnie ( nie że napewno ) i niewiem jak do tego podejść ..
|
|
spokojnie to dopiero polowa masz czas na poznanie plci przygotowanie ciuszkow i wybor imienia
|
|
No mi się zdarzyło :) choć moją ciążę prowadziła p.dr z Warszawy i jest podobno świetnym specjalistą,cóż,całą ciążę twierdziła,że będzie córka na 100% . Imię było wybrane,garderoba pierwsza także,a przy porodzie okazało się,że mam Synka. Pamiętam,jak usiadłam ze zdziwienia i szkoda,że nie widziałam swojej miny. Także trzeba sobie zostawić jakiś mały marginesik na błąd. Najważniejsze,żeby wszystko było ok i dzidzia zdrowa. Pozdrawiam ;) lena79
|
|
Niedawno szukałam informacji w Internecie na temat tego jak przebiega wizyta kobiety podczas ciąży u ginekologa, bo boję się wizyt u lekarzy. Znalazłam ten ciekawy film z dużą ilością wiedzy: http://babyonline.pl/ciaza-jak-wyglada-wizyta-u-ginekologa-film,badania-w-ciazy-film,302,r22p1.html Bardzo fajny filmik :)
|
|
Ja swoją ciąże zaczynałam u dr Skrętka. Przy określeniu płci, odchodził od usg 3 razy bo dzwonił jego telefon. Na początku twierdził, że córka, ale gdy po drugim telefonie lepiej się przyjrzał, okazało się że chłopak.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |