poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Suczka shih tzu i dwie niewielkie do adopcji

Potrzebne nowe domki zanim zaczną się mrozy.
W łomżyńskim schronisku jest kilka piesków, dla których zima może być trudna.

Sunia 1
Roczna suczka shih tzu.Tylko dla odpowiedzialnego domu.Sunia pomimo słodkiego wyglądu nie nadaje się dla dzieci.Mocno gryzie w czasie zabawy po rękach.Jest uparta i nieposłuszna.Dlatego szukamy domu bez małych dzieci.Wymaga cierpliwego opiekuna.Lubi się bawić,leżeć na kolanach.Będzie wspaniałym towarzyszem jeśli poświęci jej się trochę czasu.Jest wysterylizowana i zaszczepiona.Nie nadaje się na podwórko.
mail : boja59@gmail.com
eelinaa@wp.pl

Sunia 2
A to niewielka,drobna suczka.Ma ok.1,5 roku.W kłębie sięga połowy łydki.Kruszynka z krótką sierścią.Dla niej zima w schronisku będzie wyjątkowo ciężka.Już się trzęsie z zimna.Jest spokojna,grzeczna,delikatna.W schronisku została wysterylizowana i zaszczepiona.
eelinaa@wp.pl

Sunia 3
To też delikatna kruszynka.Ma około 2 lat.Utrzymuje czystość.Lubi ciepło i obecność człowieka.Wciąż szuka jego towarzystwa,lubi siedzieć na kolanach.Zima w schronisku to nie dla niej.Jest wysterylizowana.
eelinaa@wp.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Suczka shih tzu i dwie niewielkie do adopcji

...postaram się dowiedzieć czy jedna osoba byłaby chętna - napiszę na maila.pozdrawiam

Śliczne pieski.

Pewnie,że śliczne.
Ale tylko shih tzu wzbudza zainteresowanie.Jakby dwie pozostała nie były warte miłości.Są fajne,tak samo się przywiązują i potrzebują człowieka.
Bo nie są rasowe ?

Zapewne to jest przyczyna.Dla mnie to bez różnicy rasowy czy też nie.No ale niestety adoptować nie mogę bo mam swoją kochaną przylepkę,której nigdy w świecie nie oddałabym nikomu innemu.Ale mam nadzieję że pieski znają dobre domki a jeszcze lepszych opiekunów.

Tak to prawda.Kiedy w schronisku pojawi się piesek rasowy zaraz każdy chce go adoptować.Kundelki wcale nie są gorsze.Tak samo chcą mieć dom.
Odpowiedzialne domki szukające psa do kochania,a nie do pokazania zachęcam do adopcji schroniskowych kundelków.
Pies to przyjaciel nie zabawka.

ja tez niestety nie moge, mam juz 3 swoje, z czego jeden znaleziony pol roku temu

ELINA bywasz tam to moze bedziesz wiedziala od kiedy i czy jeszcze jest tam taki bialy pies z czarna lata na lewym boku i ciemnym lebkiem bo to sobowtor mojej 13 letniej suki moze ktos z moich znajomych by ja zaadoptowal. zdjecie na stronie podpisane jest"smutek zaglada mi w oczy...."

Na pewno są w Łomży osoby o dobrym sercu i mające warunki.
Suczka shih tzu nie nadaje się do domu z dziećmi.Dla miłośnika i osoby chcącej poświęcić jej trochę czasu będzie wspaniałym towarzyszem.Jest ogromną przylepą i rozdaje buziaki :)

Dwie pozostałe sunie są spokojne.Trochę nieśmiałe i bardzo garną się do ludzi.Malutkie dzieci też nie wskazane,żeby nie ciągały za uszy i nie męczyły.Pies też ma swoją cierpliwość.Czarna sunia lubi ciepłe miejsca,najlepiej blisko człowieka.Brązowa jest delikatna.Niby się trochę boi,a bardzo potrzebuje uwagi,głaskania.Jak okaże się zainteresowanie jest bardzo wdzięczna.

shastraa , a gdzie to zdjęcie mogę znaleźć ?
Może link.Chyba nie jest robione przeze mnie,ale mniej więcej znam schroniskowe psy to może i tego poznam.

http://www.4lomza.pl/fotogaleria.php?id=89021

pod koniec maja wzielam wielkiego ale okolo polrocznego psa bo walesal sie pod moja praca, siedzi na podworku, 2 starsze w domu , na czwartego maz mi sie nie zgodzi hehe

Ten piesek jest w schronisku.Nie znam jego wieku.Jest w boksach przy warsztacie albo przy siatce.
Tylko adopcja na siłę nie ma sensu.Bo psu nie może być gorzej niż w schronisku.
Może koleżanka będzie więcej o nim wiedzieć.

Też mi się wydaje,że trzy psy to dość :)
Sama mam dwa,ale w bloku.Gdyby był domek to jeszcze jednego bym miała i też byłaby trójka :)

no u mnie maja 3000 metrow do biegania ale z nowym mam problem bo mi przez siatke wyskakuje musze znalezc sposob na niego

Mają gdzie pobiegać :) Niektóre psy potrafią wspinać się po siatce.Wtedy dobre jest ogrodzenie z pionowych prętów.Jeśli to pies to go wykastruj.Może trochę zmniejszą mu się zapędy do ucieczek,choć też nie ma gwarancji.

juz wykastrowany, potrzymalam go miesiac, wlasciciel sie nie znalazl wiec poszedl na kastracje, to juz ze 4 miesiace jest po operacji ale niestety jest mlody pewnie ma kolo roku i szuka sobie zajecia

Aha,to jest jak mój.Kiedyś też szukał okazji,żeby uciec i pobiegać.Wykastrowany jak miał 6 miesięcy.Teraz ma 4 lata i się pilnuje.Wiele zależy też od psa,niektóre lubię się powłóczyć i przysporzyć kłopotów właścicielowi.

Podbijam temat wyżej! A od kiedy kundelki są gorsze? To rasowce sprawiają problemy, są delikatniejsze, potrzebne jest im odpowiednie jedzenie. Tymczasem kundelek, no dobrze mój kundelek, jest okazem zdrowia, zjada praktycznie wszystko i jest niezwykle oddanym zwierzakiem. Mój od razu po przybyciu do domu wychodził na dwór, na spacer, podczas kiedy sąsiad bał się wyprowadzać swego rasowego na dłużej, zanim nie przeszedł wszelkich szczepień. Przewaga kundelków polega również na tym, iż biorąc szczeniaczka nigdy nie wiemy co z niego wyrośnie :). Mój nieustannie zmieniał się w ciągu pół roku. Poza tym kundelki są oryginalne i niepowtarzalne! Rasowe są ciągle takie same....Niech żyją mieszańce, psy wielorasowe i wszelkie kundelki na świecie.

hmm,lubię psy,szkoda,że nie mam dla nich warunków.
Podoba mi się ta shih tzu.Wygląda jak pluszowy misiek.Przy moich dzieciach bałam się ją wziąć,bo chyba straciłabym cierpliwość pilnując dzieci i psa.
Wzięłabym tą brązową.Ma taki sympatyczny pyszczek i chyba mieszka w kojcu.Szkoda jej.

Witam... Mam pytanie gdzie dokladnie znajduje sie te schronisko??

Schronisko jest na Wojska Polskiego , mniej więcej naprzeciw Fadomu.

Suczka shih tzu już znalazła dom.Dwie pozostałe czekają.

super! :) a tak się martwiłam....teraz trzymam kciuki za dwie pozostałe dziewczynki:*

O shih tzu się nie martwiłam,bo chętnych było dużo.Te dwie kruszynki mnie martwią,nikt się o nie nie zapytał :( .

..dałabym może zdjęcia ich "buziek"....wydaje mi się że patrzący prosto w oczy pies potrafi "zadziałać" na każdego człowieka z sercem.

Kto da dom suniom ?...

żadnego zainteresowania :(

Czarna suczka waży tylko max. 5kg.Noce są chłodne i marznie.

Może lepiej ogłosić te psiaki na jakimś "psim" forum. Powodzenia!

mają one w swoich kojcach coś ciepłego - siano, czy jakieś koce żeby dały radę zimą?

Pieski maja w budach słomę.Carnulka śpi w pomieszczeniu,nie w kojcu.Ale ani kojce ani to pomieszczenie nie jest ogrzewane.

Suczki maja ogłoszenia.

podbijam

Czarna sunia również ma dom.Czeka jeszcze brązowa.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org