poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Grzejniki - problem

Witam! Mam problem z grzejnikami, a mianowicie grzeją mi tylko na ustawieniach głowicy od 3-5, czasami od 4-5. Może ktoś wie w czym tkwi problem. Może grzejniki muszą przejść kryzowanie ale niestety nie umiem tego zrobić. Zna ktoś fachowca?
Proszę o pomoc.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Grzejniki - problem

:))) popytaj w sM :)))

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Wydaje mi się, że tak być powinno , dzieje się to dlatego, że jest dosyć ciepło i spółdzielnia nie puszcza dużego ciepła, grzejniki reagują na temperaturę wewnątrz mieszkania i dlatego ustawiając na 1-2 nie reagują i nie grzeją. Jest tak samo u mnie i w wielu mieszkaniach u moich znajomych.

Po to masz ten zawór, żeby regulował dopływ ciepła, tj. otwierał go albo zamykał kiedy trzeba. Jak dasz na "2" to się włączy dopiero kiedy temperatura w pokoju spadnie poniżej jakiegoś poziomu. Jak chcesz, żeby grzał cały czas, to go odkręć całkiem od grzejnika. Będziesz miał wtedy pełny dopływ jaki aktualnie daje węzeł cieplny, zależnie od temperatury na zewnątrz. W domku będziesz miał wtedy bardzo ciepło (i pusty portfel na wiosnę) ;-D

To skoro grzeją grzeją ci na 4-5 to co masz za problem ?
Otkręć na 5 i niech grzeje:):)

ja mam na grzejniki taki patent że jak zimne to biorę łopatę i sypię wegiel do pieca. działa.

Masakra ...

może trzeba odpowietrzyć?

wzorowo odpwiedział Ci "Orany Julek"....

wrrrr

zwalony jest

a na którym piętrze mieszkasz ?

na drugim

a ja na pierwszym. a o co chodzi?

Zdejmij "pokrętło" i posmaruj olejem "zaworek"(taki pipek,co to się chowa i wysówa w zależności co Robisz pokrętłem)potem go rozruszaj.Więcej zrobić nie Możesz,ale powinno działać,jeżeli nie,czyt.wyżej "Orany_Julek"

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org