czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wyjazd do Anglii w ciemno - dobry pomysł?

witam wszystkich,

macie jakieś doświadczenia związane z tematem? mawia się, że trudno znaleźć osobę, która w Anglii nie miałaby nikogo z rodziny lub znajomych, u których możnaby się na jakiś czas' zaczepić'. może ktoś z Was ma jakiekolwiek doświadczenia związane z ww. sprawą?

doradzacie, odradzacie?mam na myśli oczywiście wyjazd w celach zarobkowych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wyjazd do Anglii w ciemno - dobry pomysł?

Jeśli znasz język to możesz jechać Anglik nigdy cię nie oszuka tylko trzymaj się z dala od polaków i cyganów i nikomu nie ufaj.

Cranium bez znajomości języka odradzam wyjazd.

Hej, jeżeli chcesz wyjechać do UK wcześniej pozałatwiaj wszystko byś potem nie musiał szybciej wracać niż wyjedziesz ....
-zorientuj się gdzie jest praca w jakim mieście , gdzie najbardziej opłaca się lecieć ..
-mieszkanie lub jakikolwiek pokój do wynajęcia w danym mieście ..[musisz mieć pewne ]
-AGENCJA pracy !! musisz znaleźć agencję pracy która Cię zatrudni i da jakikolwiek start czyli obojętnie jaką pracę na początek obyś się czegoś załapał ..[ jeżeli nie znasz języka musi być polski człowiek w agencji...]
-załatwić sobie transport z lotniska jeżeli będzie taka konieczność ..
-no i musisz mieć kasę ze sobą jak wiadomo na start .. , zorientuj sie ile kosztuje nocleg , transport, dojazd czasami jeszcze do agencji itp, tu jest często tak , że nawet jak masz dostawać wypłatę co tydzień to pierwszą dostaje się po dwóch przepracowanych tygodniach .. a życie nie jest Tu tanie , także trzeba troszkę zabrać ze sobą by mieć z czego przetrwać na początku ciężkie pierwsze dni.... bo wiadomo jak noclegu na poczatek nie masz za darmochę to musisz o tym pamiętać ..
Tak jak wcześniej ktoś napisał nie ufać polakom i cyganom -prawda prawda.., ale czasem znajdzie się ktos kto podpowie coś nam nawet i za granica ;) NIE PODDAWAJ SIĘ NA POCZATKU BO POCZATKI SA ZAWSZE CIĘŻKIE .. chociaż mogę tylko potwierdzić to , że w Anglii też robi sie coraz gorzej z praca i dla osob które znają język ..... Życzę powodzenia i Pozdrawiam z UK... Mam nadzieje , że pomogłam chodź troszkę ;) paa

Eloo

swietny pomysl powodzonka!!!

Jezeli znasz sie na budowlance wiecej niż troche, moge podać Ci namiary na dwoch sprawdzonych pracodawców polskich, jezeli nie znasz jezyka i chcesz jechac w ciemno bedzie ciezko.

Królowa już czeka na ciebie , bo ktoś ich gospodarkę musi nakręcać - oczywiście nie oni sami tylko Tania siła robocza z POLONII

Co do cyganów to też nie reguła. Ja w Londynie spotkałam przypadkowo cygana z Łomży, z okolic starego miasta i bardzo mi pomógł bo byłam w podbramkowej sytuacji.

szanelka bylas w uk ? fajnie .

uwazam pomysl za slaby .

Nadmiar śmietany szkodzi na wątrobę
W ciemno bym nie jechał, lepiej z jakimś światełkiem, a najlepiej słoneczkiem

edytch prawda! ale w UK do 3 tygodni dostaniesz prace kijowa ale dostaniesz ! a w Polsce ? -zdychaj na ulicy. Obserwuje w tej chwili eksodus Polakow za granice i znow powraca temat jak bumerang:))) a zwlaszcza ciekawia mnie opinie lemingow ,ktorzy zostali na "lodzie":)))

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Ja co roku jeżdżę do pracy na wakacje, bo mam w Anglii siostrę i szwagra i zawsze szwagier mi nagrywa jakieś zajęcie. Jeśli znasz kogoś w UK to zrób najpierw rozeznanie, w ciemno jechać bym się bał, bo życie w UK tanie ani łatwe nie jest. W tym roku muszę jechać do rodzinki busem ponieważ poprosili mnie o dostarczenie im paczki i zastanawiam się nad tym przewoźnikiem http://www.gron-tour.pl/61/malopolskie może ktoś z was jechał z nimi do Anglii? Ja będę wyruszał z Krakowa.

Krzyżyk na drogę ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org