Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rondo w Piątnicy |
Dziś rano jadąc przez Piątnicę zauważyłem chłopców w pomarańczowych kamizelkach i znaki informujące o robotach drogowych przed skrzyżowaniem na którym ma być rondo - czyżby zaczynali budowę? --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rondo w Piątnicy |
Nie, robią sobie piknik... -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
w piątnicy? ja bym wolał aby zrobili rondo na skrzyżowaniu Zawadzkiej i Sikorskiego...... Jack Daniels rulezzzzzzz
|
|
a ja bym wolał żeby zabrali sie w końcu z krzyżówki woj.polskiego,poznańskiej i browarne stamtąd wyjechać to jest makabra juz nie mówie o szczycie Anioł wcale nie musi być z góry
|
|
na razie niech dziury polepią bo sie robi Camel Trophy na naszych drogach
|
|
Po obfitych opadach będzie można zrobić regaty o puchar Prezydenta Miasta.
|
|
Ostatnio widziałem, że po Łomży w godzinach wieczornych jeździ taka fajna, amrykanska zamiatarka. Normalnie jestem pełen uznania dla miasta. Szkoda że do zamiatania ma same dziury.
|
|
wszystko mozliwe :) że budowa sie zaczyna
|
|
Rondo może i się przyda, ja tam proponuję, jak większość połatać te dziury, bo to, co się wyprawia na drodze to nie jest normalna jazda, lecz slalom, ledwo odbiję w prawo, a tu kolejny dołek :/ Ludzie ratunku !!! ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Myślałem, że to żart. Wszak niedawno skrzyżowanie to zostało przebudowane i wydawać by się mogło, że trasa ta pilniejsze potrzeby. A jeśli to nie żart to jakś absurdalna w skutkach pomyłka!!! Czy jechaliście kiedykolwiek w piątkowe popołudnie z Warszawy przez Wyszków droga nr 8, lub w niedzielę o tej samej porze droga nr 8 do Warszawy. Informacja dla niezorientowanych - przed wjazdem na most na Bugu w Wyszkowie jest rondo, takie, jakie wkrótce pojawi się w Piątnicy. Efekt - kolejka na wjazd do Wyszkowa od strony Warszawy potrafi rozpoczynać się na skrzyżowaniu w Niegowie ( coś ponad 10 km do mostu), w drugą strone zdarzało sie stać na podjeździe za miejscowością Ojcowina ( też ładnych kilka km do mostu) Biorac pod uwage nasze warunki, w czasie zmiany turnusów w wakacje korek na wjazd na most z jednej strony może zaczynać się przed Konarzycami, a z drugiej strony - tak jak to już bywało od Augustowa na północ od Kisielnicy, a z Mazur pod Rogienicami. Rondo w tym miejscu będzie totalnym korkiem dla Łomży i dla Piątnicy. (czas do wjechania na takie rondo może sięgać kilku godzin! Jadąc od strony Warszawy w piatkowe popołudnie czas wjazdu na podobne rondo przed mostem w Górze Kalwarii przekracza znacznie godzinę!!!!!) Czy decydenci sa całkowicie wyprani z wyobraźni. Czy może jest to fragment misternego planu Pana Topczewskiego i takie zakorkowanie tej trasy, będzie receptą na konieczność zakończenia remontu "61" pod Augustowem?. Wtedy ruch "w naturalny sposób " bedzie "kierował się" przez stoliczny Białystok. (........)
|
|
Widzę, że wszyscy są świetnie zorientowani. jacek16 - chyba pomyliłeś skrzyżowania. O tej przebudowie już było na 4 lomza. Co ma Prezydent Łomży do skrzyżowania w Piątnicy? O rondzie na skrzyżowaniu W. Polskiego z Poznańską też było tu kilka razy. Mają je budować na wiosnę
|
|
Coś chyba pomyliłeś ja słyszałam że rondo ma być na tym drugim skrzyżowaniu (łuku) koło straży a nie na głównej!
|
|
Przepraszam, nie znałem dokładnie lokalizacji. Nie śledze wszystkich spraw na biężąco, a w Łomży bywam sporadycznie. Dzięki hooltay za ostrogę, informację znalazłem http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=6597 i jeszcze raz przepraszam za pochopne sądy, ale alergicznie reaguję na wszelkie pomysły władz oddziału GDDKiA w B-stoku. No i troche wpadłem w panikę, jak wyobraziłem sobie korek z wyszkowskiego mostu w Łomży. (........)
|
|
Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 03-02-06 13:43 Na liście 25 najbardziej niebezpiecznych skrzyżowań w Polsce umieściła GDDKiA skrzyżowanie dróg w Piątnicy. Zbiegają się tu trasa Łomża - Białystok z drogą lokalną do Kalinowa i Drozdowa, stanowiącą także dojazd do nowego mostu. Na skrzyżowaniu tym, charakteryzującym się słabą widocznością często dochodziło do wypadków. Szczególnie było obciążone ruchem w związku z remontem drugiego mostu. Władze GDDKiA zadecydowały, że trzeba w tym miejscu wybudować rondo. Prace mają rozpoczą się na wiosnę. Jednak władza w Białymstoku nie zapomina o naszych drogach, a może to już nasi posłowie dają znać o sobie. Poczytajcie sobie ten temat, a dowiecie się co nie co o rondach w Piątnicy. Temat o identycznym tytule, tylko z 03-02-2006 r. Pozdrowienia.
|
|
Dzieki bardzo. (........)
|
|
A juz w tym roku zaczynają budować obwodnicę Wyszkowa czyli za jakies niecałe 2 latka bedzie można do Wawy dojechac o jakieś conajmniej 20 minut szybciej...
|
|
zdjęli znaki w piątnicy - przycinanie drzewek... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Michal83, czy Ty nie wiesz, że w Czerwonym Borze mają w tym roku wybudować lotnisko. Samolotem będziesz w Warszawie jeszcze szybciej. Pozdrowienia.
|
|
I jeszcze z Wawy do Łomzy przez Augustów tunel pociagna.... A świstak siedzi i zawija te sreberka... Pierwszy raz , o tym , że zaczynaja budowac obwodnicę Wyszkowa to słyszałem coś koło trzydziestu lat temu. Ale budować obwodnicę to zaczną jak ureguluja sprawy z ziemią pod obwodnicą. I cos mi sie wydaje, że chyba ze trzy kadencje sejmu temu niezałatwiona sprawa ziemi pod obwodnicę nie pozwoliła na rozpoczęcie inwestycji. Jak zobaczę, że wjechały maszyny, to może..... Maciek a przy okazji lotniska - to wiesz jakie maja być jego parametry? I czy coś się zmieniło, że wyląduje tam coś większego niż motolotnia naczelnego KONTAKTÓW?? (........)
|
|
Jacek, nie widzisz, że to był żart. Tam będzie lotnisko, jak w Łomży tramwaje będą kursować. Pozdrowienia
|
|
:-) A może jeszcze później... również pozdrawiam (........)
|
|
Re: Maciek |
|
A, jednak już wybudowali linię tramwajową , to i lotnisko będzie w Czerwonym Borze. Pozdrowienia.
|
|
tylko ten tramwaj to taki mały cosik :P ________ Malachit
|
|
Tramwaj jak w San Fransisco!
|
|
Tramwaj mały, bo miasto małe i ulice przywąskie. Pozdrowienia.
|
|
yyyyyyy w których godzinach kursuje ten tramwaj ;-)) bo coś go nie widziałem :p
|
|
Kursuje codziennie o 5:15 i 22:15 w godzinach szczytu :))) "Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym"
|
|
Wypuścili już wersję retro ?
|
|
no no widze że tłoczno troche w tym tramwaju , będe musiał załapać sie na przejeżdzke , tylko jak narazie nie mogłem na niego trafić :-(
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |