piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
odnalesc sens zycia

Czy ktoś z was wie do czego zmierza? Po co sie budzi kazdego ranka?
Ja juz nie wiem nic, moje zycie nie ma dla mnie juz najmniejszego sensu, jestem bo jestem, ale jakby mnie nie było to wcale by mi przykro z tego powodu nie było.

...ludzie rozmineli się z wartościami...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: odnalesc sens zycia

Postaw sobie jakieś zadanie codziennie do zrobienia.Nawet malutkie,najmniejsze.

"ludzie się rozminęli...."
a TY ?
zawsze najtrudniej odnaleźć...
samego siebie...
może właśnie od tego trzeba zacząć....
bo.... warto....

atikoo

pijana powietrzem
a co Ty takie temate egzystencjalne na forum poruszasz??

moze masz jakies złe mysli

...bo widocznie dziewczyna ma problem.
Uważam że powinnaś z kimś porozmawiać, z kimś kto doda Ci otuchy i wiary w siebie. Doskonale zdaję sobie sprawę że nie jest łatwo...Poniekąd "borykam" się z podobnym problemem, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Z pomocą przyjaciół, kogoś bliskiego dasz sobie radę :).

________
Malachit

Pijana Powietrzem: rzuć swój numer GG :)

Pozdrawiam

tragedia
jeszcze troche takich carnych myli i targniesz sie na wlasne zycie -wtedy napewno rozminiesz sie z najceniejsza wrtoscia wlasnie z zyciem .niewiem co moze cie zmotywowac do jakiego kolwiek dzialania ale cos w zyciu trzeba robic i znalesc jakas droge dla siebie :)
pozdrawiam trzymaj sie cieplutko i mysl pozytywnie
moze potrzebujesz pogadac z kims :) tak juz zupelnie prywatnie zostawiam meila : uleczka_m@tlen.pl

ks

"Stworzyłem Ciebie jako istotę ani niebiańską ani ziemską,(...), abyś mógł siebie samego rzeźbić i przezwyciężać"

G a z e l a

MrS , Mój numer gg to 3312056...

...ludzie rozmineli się z wartościami...

Sens życia - banał.
Bardzo prosta odpowiedż.
Czyń dobro sobie nie czyniąc krzywdy innym, czyń dobro innym nie krzywdząc siebie.
Widzisz jakie to proste?
Pozdrawiam!

MrS: mój numer GG to 6446621. odezwij sie to moze i mnie podniesiesz na duchu!

po co w ogole sobie głowę łamać takimi rzeczami...
sens życia jest prosty - rodzisz się, dorastasz, uczysz się, pracujesz, konsumujesz, przechodzisz na emeryturę, cieszysz się dziećmi/wnukami, umierasz, stajesz przed Bogiem by odpowiedzieć za własne czyny...

prosty schemat...

oczywiście mógłbym się tu wdać w jakieś dyskusje filozoficzne, gdyż przeczytałem szereg dzieł nt. egzystencjalizmu, ale nie widzę w tym żadnego sensu...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: łewap (---.lom.vectranet.pl)
Data: 19-03-06 19:38

Postaw sobie jakieś zadanie codziennie do zrobienia.Nawet malutkie,najmniejsze.

---------------------------------

Na początek może to być:
...codzienne, systematyczne przeczytanie jednej jedynej strony książki, rankiem, tuż po śniadaniu, które wmusisz w siebie...
...spacer po okolicy, systematyczny i zawsze o tej samej porze, żeby weszło w krew...świeże powietrze, bo może to, którym oddychasz jest z lekka...toksyczne...
...nie ma co radzić, żeby robić coś, co się lubi, bo w takim stanie nie lubi się nic...

Aha, i jeszcze jedno..
Uważaj na tzw. "pocieszycieli"! "Pocieszyciele" charakteryzują się wysokim IQ i tym, że Twoją złą kondycję psychiczną starają się wykorzystać do swoich niecnych zamiarów! Bądź ostrożna! Przecież w gruncie rzeczy zależy Ci na sobie, bo gdyby było inaczej nie pisałabyś wogóle tego posta...:)

Głowa do góry jutro wiosna niedługo śnieg zniknie słońce wyjdzie i będzie oko ;)

ryskago ciekawe kto ciebie tak wykorzystał ze tyle niecnych celow osiagnelas.

Henryk58 mi się wydaje że ryskago chodziło o to że to ci "pocieszyciele" mają niecne zamiary, co zresztą jak pokazuje życie, na ogół zgodne jest z prawdą.

________
Malachit

Panie Heniu,

No i czemuż Pan się tak poobrażał o ten mój komentarz do wyrwanego z kontekstu Pańskiego zdania..?? :))

rozmyslanie o problemach egzystencjalnych tworzy problemy egzystencjalne-uwazam, ze trzeba skupic sie na dzialaniu, pijana powietrzem,
twoj nick swiadczy o twojej analitycznej duszy, ale tez o umiejetnosci pozytywnego postrzegania swiata
a wiec, pijana powietrzem,nie rozgryzaj swiata, bo sie nie da, bo sie pogubisz- zakasaj rekawy i skorzystaj z porad ryskago
ciesz sie glupstwami, bo to jest cale nasze zycie
wielkich rzeczy,o jakich sie potocznie mysli, tylko niewielu doswiadcza
dlatego gubi sie sens, bo szuka sie go nie tam, gdzie trzeba

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org