Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pilne.potrzebna pomoc! |
dobra forumowe trolle koniec na razie klotni.jest potrzebna pomoc dla pewnej kobiety.potzrebuje ona zeszytow i ogolnie przyborow szkolnych dla dzieci.opalu na zime ubran butow plecaki kurtki.utrzymuje sie z 430zl zasilkow 2 corki ciezko chore.ma w sumie 5 dzieci.nie jest to zadna patologia ani nic.kobieta rowniez prosi o meble kuchenke gazowa itp. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pilne.potrzebna pomoc! |
zastanawiam się czemu wszystkich nazywasz trollami??Sama tutaj spędzasz dużo czasu,i jakoś nikt do Ciebie tak się nie zwraca.
|
|
Rozejm?
|
|
O przepraszam Omaniu,ja.
|
|
mi chodzi akurat o tych ktorzy trolluja non stop kazdy temat bez sensu w wiekszosci..a to temat o pomocy a nie dyskusji i glupotach.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Ja też jestem troll i gbur .
|
|
No ok,gadaj co i jak i gdzie można jej pomóc.
|
|
sluchajcie wkleje zaraz wam ogloszenie tej kobiety ale naprawde bez jaj tym razem..nie jestem akurat w stanie wszystkiego ogarnac a chcialabym pomoc Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Zwracam się z gorącą prośbą do wszystkich państwa.Jestem samotną matką na utrzymaniu mam jeszcze 5-ro uczących się dzieci.Nie stać mnie a żeby zakupić mebke na korytarz i szafe najlepiej z półkami może być wąska ta szafa a może być też szeroka.Poszukuje też osób o dobrym sercu którzy pomogą mi załatwić opał na zimę puki jeszcze nie podrożał i puki jeszcze nie ma zimy bo ostatnie 2 zimy byłyśmy bez opału a w domu było gorzej zimniej jak na dworze u nas tona węgla kosztuje 1000 zł.Nie stać mnie bo ja jestem bez pracy pobieram tylko na dzieci zasiłki rodzinne w kwocie 430 zł o alimenty toczy się sprawa.Przyjmę różne drzewo tak żebym miała czym palić zimą.Ja szukam już kogoś kto zaoferuje opał nam na zimę.Przyjme również komody,przyjme również kuchenke 4-palnikową z piekarnikiem na gaz.Przyjme również jak ktoś posiada w dobrym stanie dywany.Bardzo prosze o pomoc.Jestem zrozpaczona bo nie ma tej pracy a żyć też nie ma za co bo opłace mieszkanie 280 zł i co zostanie zaledwie 150 zł a gdzie kupno książek do szkół do samej 4 kl.szkoły podstawowej u nas książki kosztują prawie 500zł a do gimnazjum 700 zł a do wyższych szkół to ja nie wspomnę ile książki kosztują bo do tej pory dzieci nie miały podręczników i brakowało też zeszytów,a gdzie zeszyty a to jest tak okropnie drogie.Na cały rok zeszytów ja potrzebuje 50 w kratke i 50 w szeroką linie linie a bloki a reszte przyborów kredki,długopisy.Nie mam za co nawet wyremontować nawet mieszkania.Jest mi na prawde bardzo ciężko wiedząc że dzieci są chore starsza córka ma skomplikowaną wade nerek która czeka na operacje jedna nerka wogule nie pracuje i są na dodatek zrośnięte i przyrośnięte do kręgosłupa a druga i to najmłodsza córka choruje na astme,wade serca ma niedomykalność prawej komory i od leków sterydalnych córka waży 85 kg.Obydwie córki chorują od urodzenia.Na leczenie córek powinnam wydawać co miesiąc około 1500-1800 zł a ja nie wydaje nawet 200 zł bo nie posiadam a jestem już tak zadłużona w aptece.Bardzo prosze o pomoc.Jestem bezradna już żeby była praca to bym nie zwracała się o pomoc ale u nas jest bardzo ciężko nie ma zakładów nawet nie chcą brać a żeby komuś umyć okna czy wyprać dywan.Nie ma mi kto pomóc a z pewnością jest dużo bogatych ludzi którzy zechcą pomóc,Jestem bez żadnych i Broń Panie Boże nałogów ja wole dbać o dobro dzieci a nie o samą siebie ja nie zjem a dla dzieci dam.Dlatego bardzo proszę ludzi dobrego serca o pomoc z góry bardzo dziękujemy za udzieloną pomoc.Pozdrawiam zrozpaczona Anna Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
a nr konta masz?
|
|
czy to dowcip :) ? bo danych to nikt nie podał a historie to świetnie wymyślone
|
|
Potrzebne są namiary tej pani, żeby jej pomóc.
|
|
maly tu nikt nie mowi o pieniadzach..poza tym lepiej kupic i wyslac potrzebne rzeczy.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Łatwiej mi kliknąć
|
|
wkleilam tylko ogloszenie bez danych.jak ktos jest chetny do pomocy zapraszam na priv.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Skoro ta kobieta ma dwie (tak bardzo) chore córki, to dlaczego nie otrzymuje chociażby na jedną z nich świadczenia pielęgnacyjnego ? (520 zł) po drugie w jakim wieku są te dzieci, że na pięcioro, zasiłki rodzinne wynoszą tylko 430 zł ? dlaczego ta kobieta nie zwróci się o pomoc do MOPSu tam gdzie mieszka? Kilku rzeczy rzeczy tu nie rozumiem.
|
|
martuchnam świata nie zbawisz
|
|
wiem ale moge sprobowac pomoc.jutro tam jade to sie osobiscie przekonam.poza tym wiesz jak to u nas z pomoca od panstwa jest..jedna instytucja ci da to druga zaraz zabierze..znam kilka takich przpadkow Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Szlachetna paczka! Zgłoś te rodzinę. Pomogą. Nawet nie wiesz jak bardzo
|
|
dobry pomysl..calkowicie zapomnialam o tym Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
A gdzież ta Pani mieszka aby jej zawieźć co nie co ? ,,Jest jeszcze wiele dobra wśród ludzi i Duch Pański w nich się budzi." Na pewno pomogą. ,,Na tyle jesteś człowiekiem ile potrafisz innym z siebie dać". ,,Życie przeżyte dla siebie jest życiem straconym".
|
|
Coś mi te ogłoszenie ...kitem pachnie :)...ale to tylko moje odczucie :)
|
|
http://ekai.pl/ogloszenia/pomoc/szczecinsko-kamienska/dla-dzieci/ zajrzyjcie na tę stronę. Ogłoszenie tej Pani pojawia się tam bodajże 4 razy, za każdym razem też zmniejsza się jej dochód. Chętnie pomógłbym, ale to z daleka śmierdzi....
|
|
Nawet bym nie powiedział,że to:,,Dobre jest...''. Myślę,że ta Pani(Pan) jeszcze powinna parę rzeczy dodać to swojej prośby(kanapa,fotele,stół...itd.). Nie bądźcie frajery ziomki(ja też z Łomży pochodzę). Chcecie pomóc innym, to idźcie do domu dziecka na Polowej(bodajże) i tam dzieciaczkom pomóżcie w postaci paczki na przykład,albo(bezfinasowo) do klubu seniora, czy hospicjum i dajcie kawałek siebie(pogadajcie z nimi) dla tych ludzi,a nie w jakieś szwindle cwaniaków się wkręcacie.Pozdrawiam.
|
|
Karmazynowy ...masz rację :) Pozdrawiam :)
|
|
Kobieta MUSI mieć wyższe rodzinne, to jest po prostu niemożliwe, żeby dostawała 400zł za 5 dzieci. Po drugie, może się ubiegać o zakup podręczników i przyborów szkolnych z funduszu socjalnego i dostać pieniądze na 'wyprawkę'. Czasem szkoły dostają dodatkowe pieniądze na zakup podręczników, które potem można wypożyczyć na cały rok! Kobieta ewidentnie pisze 'prostym' językiem, żeby zmylić przeciwnika. Skoro nie ma pieniędzy na meble, opał, leki, to dlaczego ma pieniądze na opłacenie rachunku za Internet? Jaktośka ma rację- śmierdzi z daleka (choć możemy się mylić).
|
|
Witam. Przykro mi czytać jak ewidentnie ktoś próbuje oszukać ludzi, którzy chcą pomagać i mają wielkie serca. Wraz z mężem mamy 2 chorych dzieci i wiem jak ciężko jest żyć i je leczyć ale również wiem, że ta Pani nie pisze prawdy chociażby z kilku powodów: 1. w tym ogłoszeniu jest mowa, że toczy się sprawa o alimenty, a w którejś z poprzednich próśb Pani pisze że dostaje alimenty 2. jak się ma tak chore dzieci to Pani powinna dostać bez łaski zasiłki pielęgnacyjne (153zł na każde chore dziecko) 3. jak już ktoś pisał bez łaski powinna również otrzymać świadczenie pielęgnacyjne (520zł) 4. leki na astme właśnie te sterydowe są refundowane jeśli ktoś ma ASTME i kosztują pare złoty (1-5zł) 5. jak było napisane u poprzedników - książki dla dzieci są ferundowane w rodzinach z niskim dochodem 6. Pani podaje ceny książek z księgarni a gdzie obrót wtórny?? wiele zamożniejszych rodzin kupuje książki dla dzieci w antykwariacie 7. jeśli jest ciężka sytuacje rodzinna i finansowa dzieci powinny ze szkoły dostawać zasiłek szkolny comiesięczny z przeznaczeniem na szkolne potrzeby 8. istnieje coś takiego jak dodatek mieszkaniowy 9. MOPS zakupuje lub daje fundusze na opał 10. MOPS płaci za obiady dzieci w szkole 11. zasiłki rodzinne jak pisali poprzednicy na 5 dzieci są dużo wyższe zważywszy, iz Pani A. pisze w jednym z apeli, że dzieci dojeżdżają do szkoły - a co to w tej gminie nimbusów zabrakło?? a jeśli dziecko uczy się poza miejscem zamieszkania i dojeżdża zasiłek rodzinny jest wyższy 12. jeśli ta Pani ma 7 dzieci a jeszcze 5 na utrzymaniu to co robi pozostałe rodzeństwo aby pomóc mamie utrzymać się?? Mogłaby wiele uwag jeszcze napisać, jednak jest mi przykro, że Pani A. nadużywa ludzkiej dobroci i osoby, które NAPRAWDE jej potrzebują nie dostają takiego wsparcia. Sama mam wiele problemów (niezapłacone rachunki, brakuje na chleb, na wyjazdy do lekarzy, leki czy turnus rehabilitacyjny itp) a z racji że mąż pracuje nie możemy liczyć na pomoc MOPS, dofinansowań do książek i wielu innych gdyż próg dochodowy jest śmieszny ( niedawno było 351zł/osobę). Barbara
|
|
zamierzam jechac do tej pani i faktycznie spr stan rzeczy..dam wam znac od razu Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Jak będziesz u tej Pani to nie sugeruj się wyglądem miszkania i brakiem dywanów, mebli itp. (wiem że ludzie wynoszą z mieszkania żeczy , meble telewizory, komputery jak ma przyjśc ktoś z opieki lub inna osoba mająca na celu sprawdzenie faktycznego stanu rodziny-zasłyszane od cwaniaków korzystających z pomocy w MOPSIE w Łomży jak siedziałam i czekałam na swoja kolej) poproś o decyzje odnośnie zasiłków rodzinych i dodatków do niego np na rozpoczęcie roku szkolnego czy dojazdu dzieci do szkoły, decyzje dyrektora szkoły odnośnie dofinansowania kasiążek i zasiłku szkolnego. pismo odnośnie zadłużenia mieszkania, dokumentyu dotyczące alimentów. orzeczenia o chorobie dzieci i decyzje przyznające zasiłek na chore dzieci z UM lub gminy NIE SUGERUJ SIĘ mową Pani ani niczym co zobaczysz w domu bez potwierdzenia w dokumentacji zapytaj dlaczego (jeśli nie ma decyzji) nie korzysta z MOPSU, zasiłków pielegnacyjnych czy zasiłków szkolnych lub mieszkaniowego Barbara
|
|
oki oki zalapalam Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Jakiś czas temu ogłosiłam ze sprzedam komputer i takie tam. Zadzwoniła do mnie pani ze potrzebuje dla dzieci, i jeszcze biurko i dywan... Gotowa była oddać co miałam...przyszła podstarzała paniusia w leginsach ze skaji, ala skórzanej kurteczce, łeb natapirowany...i okazało się że potrzebuje to wszystko ale nie dla dzieci tylko do mieszkania które chce wynająć lokatorom..
|
|
nie no to juz jest nie halo at all...ale jest naprawde duzo dzieci np ktore chca spelnic marzenia http://www.mammarzenie.org/ Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
mops, oik, dom samotnej matki - tam można zapytać o to czy którąś rodzina nie potrzebuje pomocy. konkretnej pomocy. zwłaszcza przed zimą. Na pewno przyda się pomoc, a przedw ogłoszenia też nie bardzo wierzę .
|
|
martuchnam piszesz, że chcesz jechać do tej Pani. Ze strony, do której link podałem powyżej wynika, że owa Pani mieszka gdzieś w okolicach Szczecina....
|
|
no tak..ja obecnie mieszkam w szczecinie Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
przez oszustow, i innych tego typu naciagaczy podchodzimy do faktycznych osob, ktore potrzebuja potrzeby z dystansem. wytwarza sie znieczulica i tlumaczenie, ze dane pieniadze przepije itd. najgorsze jest wzbudzanie litosci. bez komentarza.
|
|
MARTUCHNAM "RIDICULOUS THAN" a nie "RIDICULOUS THEN". 'then' a 'than' to co innego... Jak coś "cytujesz" to błagam - nie z pamięci, złotko..
|
|
to bylo skopiowane z innej strony a nie chce mi sie poprawiac literowek :) a poza tym wiem ze then i than to 2 rozne sprawy no worries Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Chciałem kiedyś pomóc dzieciakom z lokalnego Domu Dziecka, był to okres przedświąteczny a pomoc miała być w postaci prezentów dla maluchów. Ale nie mogą przyjąć bo trzeba jakieś papiery, faktury itp. A to ogłoszenie z daleka śmierdzi, nie jestem bez serca ale "dywany w dobrym stanie, szafa najlepiej z półkami, kuchnia 4 palniki i piekarnik", dziwnie brzmi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |