Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jutro każdy łomzyniak i nie tylko głosuje na Julę |
kochani jest to bardzo ważne. Pozostawmy wszelkie ale i zjednoczmy sie aby zdobuć te 100 000 złotych na potrzeby hospicjum. Pokazmy ,że jestesmy razem ,że stać nas aby razem jako my z Łomży dokonać czegoś wspaniałem . Poniżej przeczytajcie tem tekst niech on Was zmotywuje do tego ,ze jutro i w nastepnych odcinkach będziecię głosowac na Julę. Duch Święty, nasz patron, natchnął Julkę i wszystkich tych wspaniałych młodych ludzi, żeby nam pomogli!”, mówi ze łzami w oczach Teresa Steckiewicz, prezes Łomżyńskiego Towarzystwa Przyjaciół Chorych im. Świętego Ducha, założycielka przed 20 laty jednego z pierwszych w regionie hospicjów dla nieuleczlnie chorych w Łomży. Placówka słynie z tego, że jest miejscem przyjaznym chorym i ich rodzinom. Ale aby sprostać najnowszym przepisom, Towarzystwo musi rozbudować siedzibę hospicjum. „Planowaliśmy ogłosić kolejną zbiórkę społeczną, właśnie na rozbudowę, gdy zadzwoniła Julka. Powiedziała, że wie dużo o naszych potrzebach i chce pomóc. Jeśli wygrają nagrodę, odda ją nam! Ja cały czas zajęta myślami, skąd wziąć na zaczęcie rozbudowy, pomyślałam, że sam Pan Bóg wtrącił się do naszych trosk i pokierował Julką. Złota dziewczyna!”. Kilka dni po telefonie Juli, w hospicjum zjawiła się cała jej drużyna! Towarzyszyła jej ekipa telewizyjna, realizująca program „Bitwa na Głosy” TVP 2. „To bardzo przyjemni, młodzi ludzie. A jacy wrażliwi! Gdy opowiadałyśmy o naszych pacjentach, niektórzy mieli łzy w oczach. Najmłodsza Marlenka zaśpiewała dla jednej z pacjentek”, opowiadają o wyjątkowych gościach pielęgniarki z hospicjum. O tym, która drużyna wygra 100 000 zł na cel charytatywny, zadecydują telewidzowie swoimi sms-ami. Z ośmiu drużyn, odpadły już trzy. Kto odpadnie następny, kto zostanie do końca? „Bitwa” staje się coraz bardziej gorąca. Już w sobotę, 13 października, kolejny odcinek w TVP 2. Drużyna Juli pracuje w Miejskim Domu Kultury nad kolejną piosenką pod okiem znakomitej chórmistrzyni Kasi Rościńskiej. Nie żałujmy na nich sms-ów. Zwłaszcza, że wiemy już, jaki mają cel Fantic
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jutro każdy łomzyniak i nie tylko głosuje na Julę |
a doladujesz mi konto?
|
|
chyba Cie popieprzyło! CZłowieku (czyt. naiwniaku) jak chcesz to zasilaj konto darmozjadom z TVP, ja wolę iśc i zanieśc te 3 zł do hospicjum. Gdyby kazdy tak zrobil to pomógłby bardziej tym ludziom niż te nędzne wypociny pseudogwiazdki
|
|
zmuś mnie
|
|
Ja też nie zagłosuje
|
|
a ja mam to głęboko w d....
|
|
Masakra ...
|
|
hahaha
|
|
I oto oblicze naszej Łomży.... żal
|
|
Żal... żeby była taką "złotą dziewczyną" to na ten cel przeznaczyłaby swoje tygodniowe honorarium...
|
|
azmolek ma całkowitą rację. Pozdrawiam
|
|
aTaGa myślisz ze ona aż tyle zarobiła zeby stać ją było na taki gest..? to dopiero początek kariery :) Niech Farna czy Kozidrak coś rzuci - te już stać :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |