Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Loteria wizowa - zielona karta USA |
Wysłałem zgłoszenie na tegoroczną loterię wizową USA. Czy udało się komuś wylosować zieloną kartę w zeszłym roku? Jakie są szanse? Mr Jack
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Loteria wizowa - zielona karta USA |
W radiu mowili ze wylosowali okolo 2tys polakow na okolo 86tys zgłoszen wiec szansa byla nieco ponad 2% pewnie w tym roku bedzie podobnie.
|
|
Czy możecie mi powiedzieć jak wysłać zgłoszenie na taką loterię wizową?
|
|
Ja też wysłałem. Próbowałem samemu ale zdjęcie cyfrowe nie chiało mi wejść formularz jest po angielsku więc odpuściłem. Wypełnili mi w biurze podróży na Farnej k/katedry
|
|
ile im zapłaciłes za wypełnienie OCB
|
|
Ja zapłaciłam 180zł ze zdjeciem
|
|
Polak w usa = murzyn dziękuje to tyle w tym temacie
|
|
HAHAHAHAHAHAHAHAHA AHAHAHAHAHAHAHAHA Radek3h3 a ile t masz lat kmiotku ze takie glupoty piszesz pewnie 12.
|
|
Jsk mylicie warto zgłaszac sie na taka loterie??Skoro jak piszecie szanse to tylko 2%...powiedzcie mi ze jakies stałe koszty sie ponosi w zwiazku ze złezeniem takiego wniosku?? Sprawdź posnet!
|
|
Z tego co wiem, to POLAK na czarno w USA to gorzej niż murzyn. Natomiast Polak z zieloną kartą co innego - pisząc kolokwialnie. Prawdopodobnie sam zdecyduje się złożyć dokumenty.
|
|
skladalam taki wniosek w ubiegłym roku. oczywiscie wylosowana nie zostalam, a jedynym kosztem jaki ponioslam bylo zrobienie zdjecia,bo byly okreslone wymagania. wypelnienie zlogoszenia jest bezplatne. po poprawnym zalogowaniu otrzymujesz kod, ktory musisz zachowac (z tego co pamietam to potwierdzenie przychodzi jako dokument zapisany w pdf,wiec mozna go wydrukowac), bo tylko dzieki niemu mozesz za kilka miesiecy sprawdzic czy zostales wylosoowany czy tez nie. nie wiem jak wyglada to teraz,ale w ubieglym roku samo wypelnienie bylo proste, wystarczylo znac naprawde podstawy angielskiego by poprawnie wypelnic zgloszenie
|
|
W biurze na Farnej zapłaciłem 50 zł za wypełnienie formularza. Zdjęcie miałem swoje.
|
|
Jeżeli jest dwa procent szans to wcale nie tak mało! To znacznie więcej niż prawdopodobieństwo trafienia np. trójki w totka! W tej sytuacji chyba warto spróbować!
|
|
Działa wam na tej stronce wszystko poprawnie ? www.dvlottery.state.gov Trzeba kliknac begin entry prawda ? Ale gdy tam klikam wyskakuje blad.
|
|
Juz dziala. Wypełnione :)
|
|
Ja dopiero sprawdzałam i wyskakuje mi że nie zostałam wylosowana ale że kolejne losowanie na ten sam kod jest na poczatku pażdziernika. Czyli wychodzi na to że pażdziernikowego losowania jeszcze nie było. Wie może ktoś z Was kiedy może być
|
|
Chyba 22 października
|
|
www.poradniksukces.org (to jest gazeta w usa i tam się dowiecie )Powodzenia
|
|
Jestem ciekaw ile osób dostało taką kartę i jak ją wykorzystali. Mój kolega z tego skorzystał, ale raz nie pojechał do USA i wtedy to podobno przepada. To było kilka lat temu. Teraz nie wiem jak to jest. Dla zainteresowanych tutaj https://estavisa.pl/zielona-karta-do-usa-co-to-jest-i-jak-ja-zdobyc/ jest sporo informacji na ten temat.
|
|
Maras przecież ty nie masz kolegów. nie wychylasz nosa znad komputera trollu tylko spamujesz na wielu forach
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |