Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szkola na wiejskiej |
Chciałabym się dowiedziec wszystego co wiecie o tej szkole a dokladnie mowiac o kierunku technika farmacji. Jak tam jest? Czy przecietny uczeń dal by rade sobie? ponieważ slyszalam rozne opinie a zasanawiam sie nad nauka w tej szkole itd.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szkola na wiejskiej |
?
|
|
chodzi o szkołę medyczną?
|
|
Tak chodzi o policealne studium medyczne łomży
|
|
Ja kończyłam ją parę lat temu, szkoła na poziomie. Anatomię po polsku i po łacinie musiałam mieć w jednym paluszku :) ( ale to nie na kierunku farmacja..:)) Ja sobie poradziłam chociaz nie bylam nigdy wybitną jednostką, ale zapewne dlatego ze bardzo mnie to interesowało - a jak coś interesuje to aż chce się uczyć :)
|
|
ale czy po tym kierunku jest jakas szansa na prace?
|
|
Pewności to nikt Ci nie da....ze znajdziesz prace....ale w sumie aptek w Łomży sporo a w ogłoszeniach co nie raz widziałam jak się pojawiało że ktoś tam przyjmie do pracy do apteki..:) Już tego to ja Ci doradzić nie mogę..:)
|
|
Ale slyszalam ze na tym kierunku jest bardzo duzo materiału do opanowania ze oni teraz po miesiacu nauki juz wymiekaja boje sie ze tylko zmarnuje swoj czas
|
|
Kierunki medyczne mają to do siebie że musisz najpierw nauczyć się podstaw a dopiero potem reszta. Nawet jako tech.farmacji musisz zapewne znać anatomię, potem np choroby a potem wskazania i p/wskazania do pewnych leków itp itd. Nie możesz bazowac tylko na nazwach lekarstw i już.. Ale jak nie masz do tego "powołania", "zamiłowania" to może pomyśl nad innym kierunkiem, w innej dziedzinie nauki...
|
|
Ja uczyłąm się w tej szkole nie jest aż tak ciężko ale ja zrezygnowałam bo miałam inne plany Jeśli chcesz mogę ci sprzedać fartuch i ćwiczenia do analizy nie drogo
|
|
Z pracą jest ciężko, bo wiadomo, że są w Łomży dwie szkoły, więc i techników pewnie około 50 rocznie. Aptek pełno, ale zwróć uwagę, że szukają magistrów nie techników. No i mam zdanie podobne do Kamy30, nie fascynuje Cię to poszukaj czegoś innego, czegoś co lubisz robić. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
a ile czasu uczeszalas do tej szkoly? moglabys mi powiedziec cos o niej wiecej? np. o nauczycielach? jak to wogole wszystko wyglada itd.
|
|
Ewelajna,a ile się uczyłaś? Miesiąc? Bo kto zaczyna, to myśli o egzaminie,a nie o innych planach. Więc byłaś tam miesiąc. Wiem, że na farmacji nie mają lekko. Są osoby, które jadą na samych dopuszczających i dostatecznych, mówią, że jest łatwo, bo albo ściągną, albo nauczyciel się zlituję. O nauczycielach mogę mniej więcej Ci powiedzieć. To nie jest "ŻAK". :) Najważniejsze, że w tej szkole mówili STOP LIZUSOM :D I to najbardziej mi się podobało :) (Bynajmniej na moim kierunku) Zdałam i nie żałuję.
|
|
A na jakim kierunku bylas? Podobno jest tam ktos taki kto bardzo duzo wymaga i wlasnie przez ta osobe duzo osob nie zdaje i rezugnuja z tego kierunku co ja bym chciala
|
|
Pewnie słynny p. Kurowski :D ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Chyba Pan K. :) Najbardziej tłum farmaceutów bał się zajęć u niego :) Ale nic w tym dziwnego, trzeba się wziąć do nauki. Nie będę pisała na forum o nauczycielach, jedni są fajni, a jedni wymagający :) podaj e-mail, napisze Ci kilka zdań o nauczycielach i szkole. Bynajmniej w tej szkole czegoś się nauczysz, jeżeli sama będziesz tego chciała. ...
|
|
aaa111aaa@onet.pl napisz wszystko co wiesz i co mi radzisz:) byłabym bardzo wdzięczna. dzięki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |