Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy to próba wymuszenia? |
Co sądzicie o młodzieńcu narzucającym się z myciem szyb w samochodach, na parkingu w miejscu dawnego dworca autobusowego? To prawda, że teraz trudno z pracą, ale czułem się niepewnie odmawiając mu opłaty. Mógł np. porysować z zemsty lakier. Z drugiej strony, to parking bezpłatny i nie mam zamiaru płacić haraczu. Czy zdarzyły się przypadki uszkodzenia samochodów przez tego typka? Czy Policja wie o tym procederze i zna tego"biznesmena" działającego na miejskim parkingu? Czy jest na to jakiś paragraf związany np. z nieodprowadzaniem podatków do Urzędu Skarbowego i prowadzeniem działalności bez rejestracji?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy to próba wymuszenia? |
a teraz na co zbiera? w kwietniu na buty dla brata........ moja mama mowila ze chodzi po parkingu przy lidlu a potem poszedl do sklepu i kupowal piwo on jest strasznie namolny dalam mu pare groszy na te buty balam sie go troche kiedys "myl" szyby przy mc drive mysle ze chociaz policja poinna sie nim zainteresowanie urzad skarbowy to chyba jednak przesada
|
|
Co dzień się kreci po mieście przy Katedrze to na Lidlu albo na Kauflandzie itd. powiesz nie to nadal się wciska i że to zbiera na buty a jak nie na buty to na bułkę a jak powiedziałem czy chce piwo to bardzo chętnie , kiedyś trafi na kogoś podburzonego i mu połamie te myjki jak nadal będzie tak się ludziom wpraszać ... nic nie mam do tego że myje samochody każdy sposób zarobku jest dobry ale nie trzeba być bezczelnym i się pchać na krzywy ryj na dodatek chodzi za dziewczynami (młodszymi od niego) i je straszy .
|
|
ciesz sie rze chopak nie kradnie hociasz cennik ma jebitny , 5 zeta se zyczy za polanie wodom i przetarcie jakoms szmatom , jak mu dalem dfa zeta to mi calom szybe ujebutal i poszedl hahaha zbierał na ksionzki do szkoly Tempiem głópote na foróm
|
|
mysle ze straz miejska albo policja powinna sie nim zainteresowac nie chodzi o to ze pracuje to sie ceni ale jak ktos chce umyc samochod to jedzie na myjnie i zrobi to tak jak mu sie podoba a on robi to na odwal
|
|
5zl? ode mnie wycyganil prawie 40zl balam sie go a jestem w ciazy i spieszylam sie do pracy
|
|
bes urazy ale albo jestes blondynkom ktora ma kasiastego menrza albo poprostu jestes gupia za 40 zetóf to on pofinnien Ci drugom strone kofpakuf wypolerofac na polysk Tempiem głópote na foróm
|
|
Haha dałaś mu 4 dychy? :D
|
|
No już z tego co słysze to co najmniej rok juz zmywa. Zamiast .. i tu sie nasuwa pytanie o alternatywe. Moglby sie uczyc i zdobyc jakis zawod. Ale wy mu dajecie szmal za darmo wiec nie robi tego. To jest demoralizujace i szkodliwe / z psychologicznego punktu widzenia Pytania bez odpowiedzi co robi wasza opieka spoleczna ? w tym czasie. Odp. Chyba NIC NO i chyba przez ten rok nie uzbierał na lepszy biznes wiec robi to w kółko. Krag nieudacznictwa zyciowego. Tu na zachodzie tez myja lub probuja ale ci ktorzy dopiero zaczynaja swoje życie i nic innego nie potrafia. To upokażajace. I upodlenie koncowe człowieka. DAJAC MU PIENIADZE ROBICIE MU NAJWIEKSZA SZKODE. MOZLIWE TYLKO W POLSCE.
|
|
jakim trzeba byc debilem zeby mu cos dac, polecam kopa w doope Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
szkoda to bylaby jak by mi moje wypasne radio za 3200 zeta zajumal Tempiem głópote na foróm
|
|
baska, blagam nie badz smieszna: "Moglby sie uczyc i zdobyc jakis zawod" i co po tym? dalej pomywac i zebrac? teraz mozna miec i 50 zawodow, 500 papierkow, 4 magistry i ch. ci to da;]
|
|
mialam napisac 14zl........... tyle mu dalam szkoda chlopaka ale on zeruje na innych mysle ze powinien obserwowany przez policje
|
|
Policji to on myje szybki za free więc nic do niego nie mają ;)
|
|
mysle ze jakby byly jakies skargi i to kilka to by sie zainteresowali
|
|
On próbuje w jakiś sposób zarobić..może faktycznie czasem jest zbyt nachalny ale tacy sfrustrowani ludzie bez stałej normalnej pracy, paru pewnych "groszy" co miesiąc żeby godnie żyć są zdolni do wielu rzeczy...:/ Ja takiego zachowania nie będę potepiać - nie zbiednieję jeśli od czasu do czasu za umycie szyb zapłacę mu te 3-5zł... Pewnega dnia ja moge się znaleźć w podobnej sytuacji bo dzisiaj nikt nie wie co go spotka za tydzień, miesiąc czy rok...:(
|
|
Dajcie za tą kwotę coś ze spożywki zobaczycie jaka bedzie jego reakcja:))))
|
|
CXRSa1 nie przesadzaj....
|
|
Oki dajemu mu za 5 zeta spożywke no ok metoda.
|
|
A powiem Wam, że wszyscy pieprzycie za przeproszeniem głupoty, wiecie czemu? Ostatnio tankując auto na Statoilu stał właśnie ten chłopaczyna z kolegą przede mną w kolejce do kasy, liczył to, co uciułał prawdopodobnie tego dnia. Czekałem, co zrobi, bo zakupów nie miał żadnych, naiwny myślałem, że może po hot-doga stoi w kolejce, ale nie ... Kupił 0,5l Finlandii i paczkę fajek ... Za co? Za Wasze pieniądze!!! Bo żal Wam się robi, gdy widzicie takiego, co rzekomo na bułkę lub jedzenie zbiera. Dawajcie mu dalej, a on wieczorem daje w palnik na osiedlu z kumplami. Uprzedzę od razu odpowiedzi, że może dla rodziców kupował ... Nie, bo zaraz po wyjściu palił tego fajka i poszedł na miejscówkę pic. Porażka ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Kama30 Sama zapewne nie dajesz pieniędzy żulom bo wiesz na co będą przeznaczone te pieniążki??? Jeśli ten chłopak jest na prawdę w potrzebie to by przyjął każdą formę POMOCY!
|
|
beauty lashes widziałem sam na własne oczy jak ten gnojek na starym dworcu zaczepiał ludzi ( i ich samochody ) ,a obok, tzn dwa samochody dalej stała straż miejska i pisała mandat kobiecie z małym dzieckiem w aucie, za coś tam. (jaki dumny i spasiony był ten gruby strażnik, który tak dobrze wykonał swoją pracę) PS ten gówniarz już nie raz załatwił samochody na parkingu przed ARiMR i nasza kochana policja stwierdziła, że go zna , ale nie mogą nic mu zrobić, bo jest nie letni i to już nie pierwszy tak jego numer
|
|
wlasnie dlatego policja bedzie lepszym wyjsciem jak ktos kogo zazepi złozy skarge to sie wkoncu uzbiera kilka i cos z nim zrobia
|
|
Policja nie reaguje na niego bo on jest konfidentem. Z tego co słyszałem sprzedał co najmniej parę osób i w ten sposób też zarabia na życie. Jak by mi zarysował lakier w samochodzie to ja już bym wiedział co z nim zrobić i zwrócił by za lakier z nawiązką...
|
|
Jeżeli rzeczywiście jest nieletni to kto mu sprzedaje alkohol?
|
|
A pamiętacie tego dziadka spod stokrotki jak zawsze stał z wyciągniętą ręką i ludzie z litości ma zawsze dawali parę groszy...? też zaraz szedł kupować se piwo albo coś mocniejszego...:P a nie bułkę..;) A co do chłopaka o którym piszecie to natknęłam sie raptem na niego ze dwa razy ( jeśli to o nim mowa ) i nic złego mi ani nie zrobił ani nie widać że miał zamiar...
|
|
On rzeczywiście jest trochę nachalny. Jak mu podziękowałem za mycie szyb, to chciał żeby mu dać na bułkę. Kiedy grzecznie odmówiłem tłumacząc, że mam tylko kartę płatniczą, to usłyszałem: "Tak, pan to ma szmalu jak lodu...". Nie zauważyłem, żeby mi w rewanżu uszkodził samochód.
|
|
BUŁA to jest Buła,chyba go wszyscy znają w Łomży :)
|
|
rzeczywiscie wczoraj chcial na bulke i mu nie dałam choc chwile pozniej poszedl do piekarni ale nie raz widzialam jak mył szybki a zaraz obok niego stał jakiś starszy facet pijaczyna i się pytał chlopaka ile dzis zarobil to slyszalam na własne uszy
|
|
A co wy myśleliście że on za to kupi sobie jedzenie ? tym bardziej buty ? kto to daje na buty kasę jakoś widziałem że na bosaka nie chodzi więc w czym problem a jak głodny to do Caritasu ,wielki mi gangsta jak by porysował samochód to już do końca życia by polerował świniom dup^
|
|
Nie raz słyszałem jak sie "pięknie" odezwał do kogoś,kto mu nie dał "na bułke" hehe aż uszy bolały od ch...ku...spi...itp itd ;)
|
|
Pewnego razu będąc na zakupach z kolega po warzywa na rynku, podszedł do nas ten chłopak i powiada umyje panom w aucie szyby. Kolega pyta się go ile bierzesz za umycie szyb a on mówi 3 zł to mówimy myj ! a ten powiada ze za przednia bierze tyle ! Odmówiliśmy a ten zaczął nas opierd... ć. gdy podszedłem do niego ten uciekł . Ten wyrostek jest z Krótkiej i nie dawajcie dla niego zarobić bo to nic dobrego, zawsze wieczorem chodzi napruty!!!
|
|
JA MU DAŁEM 1 ZŁ i nienarzekał cały dzień chodzi po tej Łomży dajcie mu 1zł i niebędzie musiał iść do zatrudniaka może zbiera na swojego poloneza jak sobie kupi to będzie sobie sam mył sport to zdrowie
|
|
"może zbiera na swojego poloneza jak sobie kupi to będzie sobie sam mył" Hehe może i tak,cały dzień wtedy będzie mył poldka,może on to lubi poprostu....oj Buła Buła...
|
|
Ja też się na to nabrałam... bułka, buty, itp. A póżniej widziałam go w barze jak na maszynkach operował za te moje i zapewne wasze pieniążki... Szkoda mi ludzi biednych i niezaradnych- takim mogę pomagać. Ale chłopaczkowi, któremu nie chce się iść do normalnej roboty tylko woli wymuszać pieniądze za "mycie" szyb- już nigdy więcej.
|
|
mano w którym barze?
|
|
co za roznica w ktorym, juz ktos po nim maszyne i tak oproznił
|
|
a może jeszcze nie zdążył...
|
|
karburator, jak nie umiesz poradzić sobie z takim problemem, to zgłoś to do tuska, on wie co z takimi robić, albo Ci doradzi...
|
|
zdążyłem
|
|
To już ja wolę nie zgłaszać, bo zrobi z niego prezydenta Łomży albo wojewodę. Wszak Don`Aldo POpiera ludzi z inicjatywą, takich jak Miro, Zdzicho, kreatywni koalicjanci z Elewarru czy inne AmberŁotry i chińscy budowniczowie autostrad (znajomi Ryżysyna).
|
|
- Dobrze że nie kradnie a przecież mógł by !!!. Moja siostra jak raz mu dała to była dumna że ktoś jej szybę umył. A ja go podziwiam że jest zaradny i nie narzeka, że pracy niema - jak nie jeden stary.
|
|
Ludzie jaka próba wymuszenia ? ! Pomyślcie troche chlopak radzi sobie jak tylko moze w tych trudnych czasach, lepiej niech juz myje te szyby niż mial by kraść lub co innego zlego robic . nie chodzi o to ze chlopak jest chamski czy wulgarny to jest poprostu choroba jest nad pobudliwy ale ogólnie to dobry dzieciak z niego ,tylko trzeba umiec do niego dotrzeć. Mysle ze o te pare groszy wy nie zbiedniejecie a on sie nie wzbogaci. a wy co byscie zrobili będąc na jego miejscu... ??
|
|
No na pewno byśmy nie pili i palili w tych trudnych czasach ...
|
|
DFX- Dla mnie to ty jestes zwykłą k.... nie masz pojęcia kto to jest Buła . Znam go tyle lat ile on żyje i pks nigdy nikogo nie sprzedał nie chciałbyś mieć takich układów jakie on ma bo byś sie powiesił . Jakiś czas temu jechał do ostrołęki pksem to go wyciągneli jak by był jakimś bandyta a bilet miał autobus zatrzymali w drodze dlatego następnym razem frajerze zastanów się co piszesz bo ktoś cię wkońcu znajdzie ;))
|
|
Nikt bez powodu nie idzie i nie narzuca się ludziom;/kupując piwo,czy papierosy może właśnie w taki sposób odreagowuje swój niedostatek,stres.Każdy z Nas to inny charakter,jedni się załamują,lądują w szpitalach,inni popadają w alkoholizm,a jeszcze inni popełniają przestępstwa. ON PO PROSTU PRÓBUJE ŻYĆ :(:( Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
karburator wogóle ten temat jest żałosny..twoim zdaniem najlepiej zniszczyć takiego człowieka albo lepiej- niech zginie śmiercią naturalną... Mam nadzieję że wszyscy co go tu ganią chociaż raz w życiu znajdą sie w takiej sytuacji jak on, dopiero wtedy poznają szkołe życia..
|
|
Święta prawda!
|
|
za 5 zl umyje cale auto na myjni. ten koles jak czuje, ze moze zarobic wiecej, to probuje . ilu z Was kupilo cos taniej, a sprzedalo drozej? na podobnej zasadzie dziala ten koles. dobry bajer nie jest zly. poza tym nie wierze, ze koles caly czas tankuje, bo w koncu cos tez trzeba zjesc. a jedzenie trzeba dostac. cieszcie sie, ze nie wpadl na pomysl pilnowania auta, zeby nikt go nie uszkodzil. bez komentarza.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |