Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
praca w Łomży, czy to możliwe??? |
strzałka Wam. od pewnego czasu jestem bez pracy. zarejestrowany jestem w "PUP- ie" (i tak tam g**** pomogą), szukam na własną rękę i nic. i jak żyć??? bez komentarza.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: praca w Łomży, czy to możliwe??? |
Nie lubie ludzi, którzy ciągle narzekają. nie pisz na forum jaki jestes biedny bo tak roboty nie znajdziesz. wez sie za szukanie roboty. jest tyle firm które poszukują ludzi a ty mówisz ze nie ma prcy. jest jedno ogłoszenie na 4lomza która proponuje swojemu pracownikowi od 9 zł na start. ale lepiej sobie ponarzekać. Te społeczeństwo jest chore
|
|
popieram radzia.Praca jest tylko trzeba się rozejrzeć i ruszyc glowa...
|
|
Myslicie, ze to proste jest znalezienie pracy? sprobujcie teraz, znajdziecie? bez komentarza.
|
|
Masakra ...
|
|
Praca jest ale nie dla każdego. Praca jest ale dla ludzi z doświadczeniem. Praca jest głównie po znajomości, chociaż zdarzają się wyjątki. Nie każdy jest od wszystkiego i nie każdy nadaje się do wszystkich zawodów. Nie wrzucajmy wszystkich bezrobotnych do jednego worka, postawmy się na miejscu osób którzy szukają pracy aktywnie ale nie efektywnie a nie osób którzy mówią, że szukają a nic tak naprawdę w tym kierunku nie robią. Należało by postawić się na miejscu tych osób a nie oceniać z góry. Bo najłatwiej jest oceniać nie mając o czymś zielonego pojęcia. molsar34 w jakim zawodzie, na jakim stanowisku poszukujesz pracy? może w ten sposób będzie ktoś w stanie Ci pomóc. :)
|
|
No pewnie że nie ma...moja koleżanka skończyła SSGW na piątkach i szóstkach, wróciła do Łomży i siedzi na bezrobociu....i też szuka pracy..:P była już na kilku rozmowach i ostatnio głównym problemem stał się fakt że ma dziecko i może za jakiś czas zdecyduje się na następne...
|
|
wykształcenie wyższe magisterskie, mniejsza z tym. nie oczekuje cudów, że nagle znajdzie się ktoś tu i powie :" zapraszam, mam miejsce dla pana". ostatnimi czasy nauczyłem się między innymi tego, że niema co iść do pierwszej lepszej pracy jaka wpadnie tylko po to, żeby mieć. Szmacić się już nie dam, mam swoją godność. bez komentarza.
|
|
no widzisz ty wyksztalcenie wyzsze siedzisz w domu ludzie bez wyksztalcenia wyzszego ale za to z doswiadczeniem pracuja..niektorzy nawet zarabiaja calkiem dobre pieniadze.. to teraz wez ta swoja godnoscia utrzymaj rodzine.. jestes denny.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
ja ze srednim mialam wiecej ofert pracy w lomzy niz ty z wyzszym..no ale niestety zaszlam w ciaze wiec nie bylo mowy o pracy.. zapamietajcie sobie wyksztalcenie teraz nic nie znaczy jak sie nie ma doswiadczenia Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
takiś mądry? to powiedz mi jak zdobyć doświadczenie bez pracy? bez komentarza.
|
|
powiem więcej. wymienię kran, ale na hydraulika mnie nie wezmą, . obiad ugotuj,e ale na kucharza mnie nie wezmą, masaż żonie zrobię, ale do salonu sie nie dostanę itd. takie doświadczenia mogę sobie zachować, bez doświadczenia zawodowego i papierka mogę sobie w domu siedzieć. bez komentarza.
|
|
Potrzebują pomocników do VENEDY na zawadzkiej 10 zł na godz.
|
|
pomyłka, miało być SGGW :) molasar34 prawdę mówisz, też tak uważam :)
|
|
jak chcesz zdobyc doswiadczenie jakiekolwiek jak ty hrabia szukasz nie wiadomo jakiej pracy.doswiadczenie jak dobrze wiesz panie wyksztalcony zdobywa sie wykonujac rozne prace.nawet jesli musisz zaczac na budowie lub jako magazynier..zawsze od czegos trzeba zaczac.wiec zamiast szukac pracy "z twoim wyksztalceniem" zacznij zdobywac doswiadczenie w pracach ponizej twoich kwalifikacji i powoli napewno dojdziesz wtedy gdzies Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
nie mam korzeni hrabiowskich. jezeli chodzilem po sklepach, roznych firmach i bankach. staralem sie o rozne stanowiska i jakos nie wyszlo, poniewaz przewaznie slyszlalem teksty typu "dziekujemy w razie czego odezwiemy sie", lub "dziekujemy, ale nie mamy wolnych miejsc". nawet po pizzeriach chodzilem, bo lubie pizze robic i sorry, ale nic z tego. nie jestem pokraka, szukam pracy i pisze tu na tym portalu, ze jest ciezko. wiec mnie nie oceniaj jak jakas niedojde, ok? bez komentarza.
|
|
Do chłopa na pole tam nie potrzebują doświadczenia obyś miał siłę i chęci ...
|
|
Pracuj tu: 1-2% dziennie przez 81 dni Jeśli nie chcesz nic na początku inwestować to też możesz się zarejestrować i korzystać z darmowych 10$. : http://www.profitclicking.com/?r=kJ9LIgVzx0 Zarabiaj 2% dziennie przez 365 dni.Minimalna inwestycja 1%! https://www.prosperanova.com/AN1117513 Bardzo dobre dochodowe programy! andreo (21:13) Super Program! Zarabiaj 8% przez 25 dni!Minimalna inwestycja 20$! http://finvance.com/AN811467
|
|
andreo Pokerek w necie nie lepszy:)))) Ludzie grają na trzy kompy i z tego się utrzymują:)))
|
|
Wiele osób skończyło wsa lub jakąś inną wyższą uczelnie w łomży i uważają się za magistrów. i szukają pracy nie wiadomo gdzie albo myślą ze pracodawca przyjdzie sam do nich. żeby mieć prace wystarczy mieć chęci. wiadomo że nikt nie da nikomu na początek 4000 zł + telefon służbowy + samochód i na dodatek nic nie będziesz musiał robić. Nie trzeba narzekać że nie ma pracy tylko trzeba szanować to co jest. Nie każda praca jest dla każdego ale w Łomży cały czas są ofert w różnych dziedzinach tylko trzeba chcieć i to jest podstawa do pracowania. Jak komuś się nie chce pracować to zawsze znajdzie jakąś wymówkę i dalej będzie siedział na zasiłku... Ja zaczynałem pracę od 7 zł brutto na początek. Teraz mam 2500 na rękę, swoje biurko i telefon służbowy. i doszedłem sam do tego, nikt mi nie pomógł. bez żadnych znajomości i wykształcenia. I dodam że ja nie wyobrażam sobie lepszej pracy.... U mnie w firmie pracują tak wspaniałe osoby, że aż nie chce mi się wychodzić z pracy
|
|
radek01 i to wszystko - jak napisałeś - bez wykształcenia.....? ;)
|
|
green uwierz bez odpowiedniego wyksztalcenia rowniez mozesz miec dobra prace..wystarcza checi samodyscyplina oraz troche doswiadczenia w tym co sie robi.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
to może radek jaet jedną osobą na sto którym bez wykształcenia to się udało...radek czyżbyś Ty przypadkiem nie pracował w naszym ratuszu..? bo na to wskazuje :D
|
|
A Ty Martelinka znalazłaś już sobie jakąś robotę?
|
|
oj malenki jakbym chciala i musiala to bym poszla..jak na razie pracuje u siebie samej i kiedy chce Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
To tak jak ja.
|
|
Żeby jeszcze nam za trolowanie płacili to dopiero wtedy ,by się zarabiało-;)
|
|
|
Ty to zawsze się umiałeś ustawić ;-)
|
|
a kto powiedzial ze mi nie placa :)) i jeszcze rachunki oplacaja do tego Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
|
Czyli ja tu jeden pracuje gratis?
|
|
ty to maly zawsze Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
green nie nie pracuje w ratuszu... :) zupełnie inna dziedzina... a co do wykształcenia to zaczynałem tylko mając zdaną maturą Gdy już około dwa lata pracuje na tym stanowisku o którym mówiłem planuje zacząć studia ale nie dlatego, że firma tego wymaga tylko chce to sam sla siebie zrobić bo kto stoi w miejscu ten sie cofa
|
|
Oj, radek01, coś mi się tutaj to wszystko całości nie trzyma. Twój mail może świadczyć o tym, że urodziłeś się w 1994, więc masz 18 lat, chyba, że byłeś tak zdolny, że w wieku 16 lat maturę zrobiłeś? Jeśli po 2 latach pracy otrzymałeś własne biurko, telefon służbowy i 2500 zł na rękę, a zaczynałeś od 7 zł na godzinę, to pracujesz w najbardziej rozwijającym się przedsiębiorstwie, gdzie płace rosną o 50 % w ciągu 2 lat, ale nawet jeśli tak by było, bo awansowałeś, to na pewno nie była to praca, którą otrzymałeś bez znajomości i ktoś Cię gdzieś wkręcił, aby Ci zaklepać posadkę, abyś sobie na studia zarobił. Twoja historia brzmi jak matrix:), ale jeśli tak się Tobie powiodło, to daj wskazówki tym ,,narzekającym i nieudacznikom", bo jesteś ewenementem nie tylko na skalę łomżyńską, ale myślę, że i województwa.:)
|
|
Z ostrołęckiego forum http://www.forum.moja-ostroleka.pl/viewtopic.php?t=8121&sid=12 Jak widać można znaleść pracę w Łomży :)
|
|
Radek01 no to z tymi 2.5 tys to zawojujesz swiat zbudujesz piekny dom i super fure kupisz gdzies tak za 180 lat milej pracy zycze.
|
|
Właśnie przed chwilą przeglądałam oferty prac zamieszczone w dziale ogłoszeń 4lomza..ale się uśmiałam...chcą do sklepu spożywczego zatrudnić - cv wraz ze zdjęciem proszą aby przesyłać na maila..wow nawet do pracy w spożywczaku robią castingi...:D:D to się porobiło....
|
|
|
jezeli niektórzy z Was twierdza, ze tu jest dobrze, to napiszcie, dlaczego tyle osob stad wyjechalo? dlaczego mam wrazenie bedac w pewnych miejscach na rozmowie kwalifikacyjnej, ze owdalana jest fuszerka. dlaczego po takich momentach zastanawiam sie, po co wogule sie produkuje, zeby pozytywnie wypasc na rozmowie, skoro i tak potrzebne sa plecy bo inaczej sie nie uda, albo dane miejsce stwarza pozory atrakcyjnosci, gdzie w rzeczywistosci jest to "plastik". nie twierdze, ze nie ma w tym miescie dobrych miejsc pracy. tyle tylko, ze nie ma tam etatow. dlaczego kwestia szukania i dostania pracy w tym miescie jest taka porabana? bez komentarza.
|
|
sorry za brak skladu i brak polskich liter, ale pisalem, to co teraz mysle i nie chcialem sie pogubic w tym co chce napisac. mam nadzieje, ze rozumiecie. bez komentarza.
|
|
Drogi Figa 94 nie jest to mój rok urodzenia tylko można powiedzieć, że przypadkowe liczby. Maturę napisałem w wieku 20 lat gdyż chodziłem do technikum. W tej chwili mam 24 lata i zarabiam tyle ile zarabiam. Dla niektórych to mało dla innych dużo. Dla mnie jest to ważne, że doszedłem do tego własną ciężką pracą - w firmie nie miałem żadnych znajomości, żadnych pleców. Carlos jeżeli twierdzisz ze 2500 na rękę to mało to twój problem. ja zamierzam iść cały czas coraz wyżej i myślę, że jak udało mi się osiągnąć już tyle to osiągnę jeszcze więcej.
|
|
bylem w kilku miejscach, zostawilem CV i nic. odpowiadam na ogloszenia o prace, co jakis czas pytaw w PUPb i nic. chyba cos ze mna jest nie tak. po co sa te ogloszenia, jak i tak nikt sie nie odzywa? jestem za slaby, nie nadaje sie do normalnej pracy? ilu jest takich pracownikow, ktorzy cos robia, a zupelnie sie nie nadaja do danej pracy? chore to jest. wkurzony juz jestem i sorry za skladnie niepoprawna. pisze to co mysle. poza tym jezeli chodzi o doswiadczenie zawodowe. jak mam je kuzwa zdobyc, jak nigdzie nie moge sie zatrudnic i9 go zdobyc. na staz sie nie kwalifikuje.
|
|
@ molasar złowieku - nie męcz się. Łomżyńskie standardy: idż do pubu, oczaruj bieńka drobiazgiem, poproś, pokajaj się i masz robotę!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |